Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Kuşadası Triatlonu’nda final yapılacak

SPOR 23.09.2016 - 14:16, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3205+ kez okundu.
 

Kuşadası Triatlonu’nda final yapılacak

Yarışların Pazar Günü başlayacağı bildirildi.

AYDIN- Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanlığı’nın faaliyet takviminde yer alan ve Kuşadası Kaymakamlığı, Kuşadası Belediyesi ve Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleştirilecek olan “Kuşadası Triatlonu Spor Toto Türkiye Kupası Final Maçları, 25 Eylül 2016 Pazar günü Kuşadası ilçesinde yapılacak. Yarışlara Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 450 sporcu katılacak ve pazar günü saat 09:30’da İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanında start alacak. Yarışlar elitler ve yaş grupları kategorilerinde standart, paratriatler ve gençler kategorisinde sprint, yıldızlar ve A3 minikler kategorilerinde süper sprint olarak icra edilecektir. Yarışma tüm kategorilerde puanlıdır, Türkiye Triatlon Şampiyonaları Final yarışıdır. Bu yarış sonuçlarında başarılı olan sporcular ve kulüpler Türkiye Triatlon Federasyonun yarışma yönergesinde belirtilen puanlama sistemine göre madalya ve kupa alacaktır. Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, yarışmalarda mücadele edecek olan sporculara, antrenörlere ve hakemlere başarılar diledi. Triatlon Nedir? Triatlon üç farklı spor branşının, zaman ayırımı olmaksızın art arda yapılması ile oluşan bir spor branşıdır. Fiziksel özellikleri sebebi ile kendisine en yakın branş olarak gösterilen Atletizm’den bir hayli farklıdır. Çünkü Atletizm gibi sporun atalarından sayılan Yüzme gibi bir ana branşı ve teknik bir malzemenin kullanılmasını gerektiren bisiklet branşını da içermektedir. Triatlon’nun çıkıştan bitime kadar süren bir spordur. Triatlon’un Olimpiyat Oyunlarında kabul gördüğü branşlar sırasıyla, Yüzme-Bisiklet-Koşudur. Bunun yanında, Triatlon organize edildiği yerin özelliklerine uygun olarak değişiklikler gösterebilir.  
Yarışların Pazar Günü başlayacağı bildirildi.

AYDIN- Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanlığı’nın faaliyet takviminde yer alan ve Kuşadası Kaymakamlığı, Kuşadası Belediyesi ve Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleştirilecek olan “Kuşadası Triatlonu Spor Toto Türkiye Kupası Final Maçları, 25 Eylül 2016 Pazar günü Kuşadası ilçesinde yapılacak.

Yarışlara Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 450 sporcu katılacak ve pazar günü saat 09:30’da İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanında start alacak.

Yarışlar elitler ve yaş grupları kategorilerinde standart, paratriatler ve gençler kategorisinde sprint, yıldızlar ve A3 minikler kategorilerinde süper sprint olarak icra edilecektir.

Yarışma tüm kategorilerde puanlıdır, Türkiye Triatlon Şampiyonaları Final yarışıdır. Bu yarış sonuçlarında başarılı olan sporcular ve kulüpler Türkiye Triatlon Federasyonun yarışma yönergesinde belirtilen puanlama sistemine göre madalya ve kupa alacaktır.

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, yarışmalarda mücadele edecek olan sporculara, antrenörlere ve hakemlere başarılar diledi.

Triatlon Nedir?

Triatlon üç farklı spor branşının, zaman ayırımı olmaksızın art arda yapılması ile oluşan bir spor branşıdır. Fiziksel özellikleri sebebi ile kendisine en yakın branş olarak gösterilen Atletizm’den bir hayli farklıdır. Çünkü Atletizm gibi sporun atalarından sayılan Yüzme gibi bir ana branşı ve teknik bir malzemenin kullanılmasını gerektiren bisiklet branşını da içermektedir. Triatlon’nun çıkıştan bitime kadar süren bir spordur. Triatlon’un Olimpiyat Oyunlarında kabul gördüğü branşlar sırasıyla, Yüzme-Bisiklet-Koşudur. Bunun yanında, Triatlon organize edildiği yerin özelliklerine uygun olarak değişiklikler gösterebilir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.