Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Kuşadası sağlıkta üvey evlat mı?

SAĞLIK 17.07.2019 - 19:45, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4155+ kez okundu.
 

Kuşadası sağlıkta üvey evlat mı?

Türkiye turizminin amiral gemisi olarak yola çıkan Kuşadası’nın, son yıllarda yetersiz devlet desteği nedeniyle sağlık konusunda ciddi sorunlar yaşadığı bildirildi.

AYDIN- 30 bin kişi için sadece mesai saatlerinde hizmet veren bir adet sağlık ocağı ile vatandaşın canı Allah’a emanet edilmiş durumda olduğu, turizm sezonunda 500 bin kişiye ulaşan nüfusa ise hizmet verilemediği belirtildi. Kuşadası’na bağlı Karaova, Güzelçamlı ve Davutlar mahallelerinde yerleşik nüfus olan 30 bin kişi için planlanmış sağlık ocağında, yaz döneminde 500 bin kişiye mesai saatleri dışında hizmet verilemediği de dile getirildi. KİMSE 17.30’DAN SONRA HASTALANMASIN Konu ile ilgili açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, şöyle konuştu: “Davutlar, Güzelçamlı ve Karaova mahallelerimizde, gerek yerleşik olarak yaşayan, gerekse de turist olarak bölgede bulunan misafirlerimiz, gün içinde yetersiz kapasite nedeniyle ciddi sağlık sorunları yaşıyor. Saat 17.30’dan sonra ise, hiçbir sağlık hizmeti alamayan bölgede, acil durumlarda müdahale edecek ambulans hizmeti de yok. Kış döneminde 30 bin kayıtlı nüfusu olan bu üç mahallemizin nüfusu, turizm sezonunda 500 bine ulaşıyor. 30 bin kişi için bile çok yetersiz olan sağlık ocağı, nüfus 500 bin kişiye ulaştığında ise, hiçbir hizmet veremez duruma geliyor. Kalp krizi, beyin kanaması, trafik kazası gibi insan hayatı için saniyelerin bile önem taşıdığı acil durumlarda, Kuşadalı hemşehrilerimiz ve misafirlerimiz Allah’a emanet. Bu üç mahalleye birden hizmet veren Davutlar Sağlık Ocağı, sabah 08.30 ile akşam 17:30 saatleri arasında hizmet veriyor. Hızır acil servis gibi acil ambulans hizmetleri için bile Kuşadası merkezden gelecek ambulanslar bekleniyor. Saniyeler ile yarışılan ölümcül durumlarda, Kuşadası merkezden gelecek ambulans için en iyi şartlarda 15 dakika beklemek zorunda kalınıyor. Trafiğin yoğun olduğu hafta sonların ise, bu süre 25-30 dakikalara ulaşabiliyor.” VATANDAŞ DA İSYANDA Sağlık Bakanlığı’nın konuya hassasiyet göstermesini isteyen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, 7/24 açık ve yaz döneminde günlük 500 kişiye kadar hizmet verebilecek kapasitede sağlık birimlerinin açılmasını istiyor. Vatandaşın bu duruma isyan ettiğini sözlerine ekleyen Günel, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sağlık Bakanlığı’nın bu konuya eğilmesini isteyen hemşehrilerim, Kuşadası’na neden üvey evlat muamelesi yapıldığını öğrenmek istiyor. Özellikle Avrupalı turistin ziyaret ettiği bir turizm merkezi olan Kuşadası’na bu durumun yakışmadığını ve mutlak suretle bu bölgeye hizmet verecek poliklinik, sağlık merkezi ve acil ambulans hizmetinin kurulmasını istiyor. Vatandaşlarımızın karşılaşacakları sağlık sorunları ile ilgili olarak gerekli tedbiri almak ve yatırımı yapmak devlet olmanın gereğidir ve Sağlık Bakanlığımızın görevidir. Bu konuda yetkilileri acil olarak göreve davet ediyor, konuya hassasiyetle eğilerek vatandaşımızın can güvenliğini güvence altına alacak sağlık kuruluşlarının bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz.”
Türkiye turizminin amiral gemisi olarak yola çıkan Kuşadası’nın, son yıllarda yetersiz devlet desteği nedeniyle sağlık konusunda ciddi sorunlar yaşadığı bildirildi.

AYDIN- 30 bin kişi için sadece mesai saatlerinde hizmet veren bir adet sağlık ocağı ile vatandaşın canı Allah’a emanet edilmiş durumda olduğu, turizm sezonunda 500 bin kişiye ulaşan nüfusa ise hizmet verilemediği belirtildi. Kuşadası’na bağlı Karaova, Güzelçamlı ve Davutlar mahallelerinde yerleşik nüfus olan 30 bin kişi için planlanmış sağlık ocağında, yaz döneminde 500 bin kişiye mesai saatleri dışında hizmet verilemediği de dile getirildi.

KİMSE 17.30’DAN SONRA HASTALANMASIN

Konu ile ilgili açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, şöyle konuştu:

“Davutlar, Güzelçamlı ve Karaova mahallelerimizde, gerek yerleşik olarak yaşayan, gerekse de turist olarak bölgede bulunan misafirlerimiz, gün içinde yetersiz kapasite nedeniyle ciddi sağlık sorunları yaşıyor. Saat 17.30’dan sonra ise, hiçbir sağlık hizmeti alamayan bölgede, acil durumlarda müdahale edecek ambulans hizmeti de yok.

Kış döneminde 30 bin kayıtlı nüfusu olan bu üç mahallemizin nüfusu, turizm sezonunda 500 bine ulaşıyor. 30 bin kişi için bile çok yetersiz olan sağlık ocağı, nüfus 500 bin kişiye ulaştığında ise, hiçbir hizmet veremez duruma geliyor.

Kalp krizi, beyin kanaması, trafik kazası gibi insan hayatı için saniyelerin bile önem taşıdığı acil durumlarda, Kuşadalı hemşehrilerimiz ve misafirlerimiz Allah’a emanet. Bu üç mahalleye birden hizmet veren Davutlar Sağlık Ocağı, sabah 08.30 ile akşam 17:30 saatleri arasında hizmet veriyor. Hızır acil servis gibi acil ambulans hizmetleri için bile Kuşadası merkezden gelecek ambulanslar bekleniyor. Saniyeler ile yarışılan ölümcül durumlarda, Kuşadası merkezden gelecek ambulans için en iyi şartlarda 15 dakika beklemek zorunda kalınıyor. Trafiğin yoğun olduğu hafta sonların ise, bu süre 25-30 dakikalara ulaşabiliyor.”

VATANDAŞ DA İSYANDA

Sağlık Bakanlığı’nın konuya hassasiyet göstermesini isteyen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, 7/24 açık ve yaz döneminde günlük 500 kişiye kadar hizmet verebilecek kapasitede sağlık birimlerinin açılmasını istiyor.

Vatandaşın bu duruma isyan ettiğini sözlerine ekleyen Günel, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Sağlık Bakanlığı’nın bu konuya eğilmesini isteyen hemşehrilerim, Kuşadası’na neden üvey evlat muamelesi yapıldığını öğrenmek istiyor. Özellikle Avrupalı turistin ziyaret ettiği bir turizm merkezi olan Kuşadası’na bu durumun yakışmadığını ve mutlak suretle bu bölgeye hizmet verecek poliklinik, sağlık merkezi ve acil ambulans hizmetinin kurulmasını istiyor. Vatandaşlarımızın karşılaşacakları sağlık sorunları ile ilgili olarak gerekli tedbiri almak ve yatırımı yapmak devlet olmanın gereğidir ve Sağlık Bakanlığımızın görevidir.

Bu konuda yetkilileri acil olarak göreve davet ediyor, konuya hassasiyetle eğilerek vatandaşımızın can güvenliğini güvence altına alacak sağlık kuruluşlarının bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.