Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kuşadası'nda İlköğretim Haftası

EĞİTİM 28.09.2015 - 06:40, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3081+ kez okundu.
 

Kuşadası'nda İlköğretim Haftası

Kuşadası’nda yeni eğitim öğretim yılı için tören düzenlendi

2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası nedeniyle Kuşadası’nda da tören düzenlendi. Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törenler, Kuşadası Atatürk Ortaokulu’nda sürdü. Törene, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Garnizon Komutanı Bülent Şahin, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Tufan Asrav, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.  Törende konuşan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy “Eğitimi çok genel olarak tanımladığımız zaman önemini daha iyi anlayabiliyoruz. Eğitim bilgi üretmek, üretilen bilgiyi biriktirmek, biriktirdiğimiz bilgiyi diğer insanlara ve sonraki nesillere aktarabilmektir. Eğer bunu yapabiliyorsak gelişmek mümkündür, bunu yapamıyorsak gelişmek mümkün değildir. Her insan öğrendiği bilgiyi kendisiyle birlikte mezara götürdüğü takdirde toplumların ve bireylerin gelişmesi mümkün olmamaktadır" dedi. Eğitimin toplumsal yaşam için çok derece önemli ve hayati olduğuna dikkat çeken Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü: "Günümüz dünyasında bir kalkınma yarışı, bir rekabet olduğu hepinizin malumu. Bu yarışta öne geçebilmek, ezilmemek, geride kalmış toplumlarda olan sıkıntıları yaşamak istemiyorsak eğitimi en iyi şekilde organize etmek ve başarmak zorundayız. Bizlerin devlet olarak hedefi toplumumuzun bütün bireylerini iyi insan, iyi yurttaş ve iyi meslek sahibi olarak yetiştirmektir. Temel bu üçgenden geçmektedir. Bir insan birey olarak, iyi insan olarak yetiştirilmediği takdirde iyi bir yurttaş olması mümkün değildir. İyi bir yurttaş olmadığı takdirde o toplumu sürüklemeniz mümkün olmamaktadır. Üçüncü aşama ise iyi meslek sahibi olmak. İyi meslek sahibi olmak için iyi insan ve iyi yurttaş olmak bir mecburiyettir, bir gerekliliktir. Bizim devlet olarak hedefimiz hepsini ikmal etmektir” dedi. Öğrenciler tarafından okunan şiirlerle süren tören okula yeni başlayan öğrencilere, yaşça büyük öğrenciler tarafından hoşgeldin çiçeği verilmesiyle sona erdi.
Kuşadası’nda yeni eğitim öğretim yılı için tören düzenlendi

2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası nedeniyle Kuşadası’nda da tören düzenlendi.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törenler, Kuşadası Atatürk Ortaokulu’nda sürdü. Törene, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Garnizon Komutanı Bülent Şahin, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Tufan Asrav, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 

Törende konuşan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy “Eğitimi çok genel olarak tanımladığımız zaman önemini daha iyi anlayabiliyoruz. Eğitim bilgi üretmek, üretilen bilgiyi biriktirmek, biriktirdiğimiz bilgiyi diğer insanlara ve sonraki nesillere aktarabilmektir. Eğer bunu yapabiliyorsak gelişmek mümkündür, bunu yapamıyorsak gelişmek mümkün değildir. Her insan öğrendiği bilgiyi kendisiyle birlikte mezara götürdüğü takdirde toplumların ve bireylerin gelişmesi mümkün olmamaktadır" dedi. Eğitimin toplumsal yaşam için çok derece önemli ve hayati olduğuna dikkat çeken Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü: "Günümüz dünyasında bir kalkınma yarışı, bir rekabet olduğu hepinizin malumu. Bu yarışta öne geçebilmek, ezilmemek, geride kalmış toplumlarda olan sıkıntıları yaşamak istemiyorsak eğitimi en iyi şekilde organize etmek ve başarmak zorundayız. Bizlerin devlet olarak hedefi toplumumuzun bütün bireylerini iyi insan, iyi yurttaş ve iyi meslek sahibi olarak yetiştirmektir. Temel bu üçgenden geçmektedir. Bir insan birey olarak, iyi insan olarak yetiştirilmediği takdirde iyi bir yurttaş olması mümkün değildir. İyi bir yurttaş olmadığı takdirde o toplumu sürüklemeniz mümkün olmamaktadır. Üçüncü aşama ise iyi meslek sahibi olmak. İyi meslek sahibi olmak için iyi insan ve iyi yurttaş olmak bir mecburiyettir, bir gerekliliktir. Bizim devlet olarak hedefimiz hepsini ikmal etmektir” dedi.

Öğrenciler tarafından okunan şiirlerle süren tören okula yeni başlayan öğrencilere, yaşça büyük öğrenciler tarafından hoşgeldin çiçeği verilmesiyle sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.