Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Kuşadası’nda Gastronomi Şenliği

GENEL 16.04.2019 - 18:18, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4241+ kez okundu.
 

Kuşadası’nda Gastronomi Şenliği

Kuşadası Belediyesi’nin desteği ile düzenlenen 43. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Adnan Menderes Üniversitesi Davutlar Meslek Yüksek Okulu’nda “Gastronomi Şenliği” gerçekleştirildi.

AYDIN- ADÜ Davutlar Meslek Yüksek Okulu Otel Lokanta ve İkram Bölümü tarafından hazırlanan Gastronomi Şenliği’ne Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcıları Seyfi Seyhan Süvari, Ayşe Şerifoğlu, Belediye Meclis Üyeleri Melahat Yaylacı, Funda Şenol, Hasan Çelik, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman, Davutlar Meslek Yüksek Okulu Müdürü Aziz Bostan, Kuşadası’nın Almanya’daki kardeş şehri Marl’ın Belediye Başkanı Werner Arndr ile beraberindeki heyet, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Gastronomi Şenliği’nin açılışında konuşan Davutlar Meslek Yüksek Okulu Müdürü Aziz Bostan, Kuşadası’nın turizmin merkezi olması gerektiğini belirterek Türkiye’nin ekonomisine en büyük girdiyi sağlayacak olan sektörün turizm olduğuna dikkat çekti. Davutlar Meslek Yüksek Okulu’nda gençleri profesyonel turizmciler olarak yetiştirdiklerini ifade eden Bostan, organizasyona katılım sağlayan herkese teşekkür etti. Bostan’ın ardından konuşan Kuşadası Kaymakamı Yücel, Türkiye’nin üretken bir ülke olduğunu ifade ederek turizmin bu üretkenlikte büyük rol oynadığını belirtti. Kurum olarak Kuşadası turizmini daha iyi bir noktaya getirmek için çalıştıklarını belirten Kaymakam Yücel, ilçenin doğal ve kültürel birçok değere sahip olduğuna dikkat çekti. ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir ise organizasyonun üniversite ile toplum arasında güzel bir bağ kurduğunu belirterek, katılımcılara teşekkür etti. Açılış konuşmalarının ardından Davutlar Meslek Yüksek Okulu Otel Lokanta ve İkram Bölümü öğrencileri tarafından “Aydın Kültürü ve Aydın Gastronomisi” konulu bir sunum yapıldı. Sunumun ardından protokol üyeleri tarafından Davutlar Meslek Yüksek Okulu mutfak atölyesinde menemen yapılarak katılımcılara sunuldu. Etkinlik sonunda misafirlere ADÜ Davutlar Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Ozan Güngör ve öğrencileri tarafından hazırlanan Aydın yöresine ait bolama (lok lok pilavı) ve zeytinli baklava ikram edildi.
Kuşadası Belediyesi’nin desteği ile düzenlenen 43. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Adnan Menderes Üniversitesi Davutlar Meslek Yüksek Okulu’nda “Gastronomi Şenliği” gerçekleştirildi.

AYDIN- ADÜ Davutlar Meslek Yüksek Okulu Otel Lokanta ve İkram Bölümü tarafından hazırlanan Gastronomi Şenliği’ne Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcıları Seyfi Seyhan Süvari, Ayşe Şerifoğlu, Belediye Meclis Üyeleri Melahat Yaylacı, Funda Şenol, Hasan Çelik, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman, Davutlar Meslek Yüksek Okulu Müdürü Aziz Bostan, Kuşadası’nın Almanya’daki kardeş şehri Marl’ın Belediye Başkanı Werner Arndr ile beraberindeki heyet, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Gastronomi Şenliği’nin açılışında konuşan Davutlar Meslek Yüksek Okulu Müdürü Aziz Bostan, Kuşadası’nın turizmin merkezi olması gerektiğini belirterek Türkiye’nin ekonomisine en büyük girdiyi sağlayacak olan sektörün turizm olduğuna dikkat çekti. Davutlar Meslek Yüksek Okulu’nda gençleri profesyonel turizmciler olarak yetiştirdiklerini ifade eden Bostan, organizasyona katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Bostan’ın ardından konuşan Kuşadası Kaymakamı Yücel, Türkiye’nin üretken bir ülke olduğunu ifade ederek turizmin bu üretkenlikte büyük rol oynadığını belirtti. Kurum olarak Kuşadası turizmini daha iyi bir noktaya getirmek için çalıştıklarını belirten Kaymakam Yücel, ilçenin doğal ve kültürel birçok değere sahip olduğuna dikkat çekti.

ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir ise organizasyonun üniversite ile toplum arasında güzel bir bağ kurduğunu belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Davutlar Meslek Yüksek Okulu Otel Lokanta ve İkram Bölümü öğrencileri tarafından “Aydın Kültürü ve Aydın Gastronomisi” konulu bir sunum yapıldı. Sunumun ardından protokol üyeleri tarafından Davutlar Meslek Yüksek Okulu mutfak atölyesinde menemen yapılarak katılımcılara sunuldu. Etkinlik sonunda misafirlere ADÜ Davutlar Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Ozan Güngör ve öğrencileri tarafından hazırlanan Aydın yöresine ait bolama (lok lok pilavı) ve zeytinli baklava ikram edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.