Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Kuşadası’nda beklentiler boşa çıktı

RESMİ İLAN 15.07.2015 - 11:55, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4103+ kez okundu.
 

Kuşadası’nda beklentiler boşa çıktı

Her türlü hazırlık yapıldı, esnaf turiste hasret kaldı

Her türlü hazırlık yapıldı, esnaf turiste hasret kaldı Turizm sezonun tam ortasına gelinmesine rağmen Aydın ve Muğla’da bu yıl turizmcilerin hayal kırıklığı yaşadığı belirtildi. Aydın Kuşadası’nda turizm için tüm hazırlıklar tamamlanırken, şehir eski yoğun günlerine hasret kaldı. Turizm sezonu dolayısıyla Aydın Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından Kuşadası’ndaki çeşitli noktalarda çiçeklendirme ve peyzaj çalışmaları yapılırken, oteller, lokanta, hediyelik eşya satıcıları büyük bir ümitle hazırlandığı turizm sezonunda hayal kırıklığı yaşıyor. Sezonun ortasına gelinmesine rağmen doğru dürüst turistin gelmediğini belirten esnaf, tüm ümidini bayram ve sonrasında yaşanacak yerli turist yoğunluğuna bağladı. Her yıl bir önceki yılı arar duruma geldiklerini belirten Kuşadası esnafı, bir yandan durumdan şikayetçi olurken diğer yandan da bu duruma düşmelerinin müsebbibi olarak kendilerini görüyorlar. Doğa, tarih ve deniz turizminin en büyük nimetine sahip Ege’de turizmden ekmek kazananların turistlere iyi davranmadığını, bunun yanında yabancı turiste tanınan imkanın yerli turiste tanınmadığını belirten turizmciler Turizmde içe yönelme ve kendi insanına kıymet verme anlayışı gelişmesi gerektiğini ifade ettiler. "ESNAF DÜKKANDA UYUYARAK BEKLİYOR" Eskiden alışverişten dinlenmeye fırsat bulamayan pek çok esnaf, her gün sabah büyük bir ümitle açtığı mekanda uyuyarak akşamı ediyor. Eskiden nefes alacak zaman kollarken şimdi selam verecek fiyat soracak bir turist beklediklerini belirten turizm çalışanları, bu yıl ciddi bir durgunluk yaşandığını gelen gemilerden de şehre turist inmediğini belirttiler.
Her türlü hazırlık yapıldı, esnaf turiste hasret kaldı

Her türlü hazırlık yapıldı, esnaf turiste hasret kaldı

Turizm sezonun tam ortasına gelinmesine rağmen Aydın ve Muğla’da bu yıl turizmcilerin hayal kırıklığı yaşadığı belirtildi. Aydın Kuşadası’nda turizm için tüm hazırlıklar tamamlanırken, şehir eski yoğun günlerine hasret kaldı.

Turizm sezonu dolayısıyla Aydın Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından Kuşadası’ndaki çeşitli noktalarda çiçeklendirme ve peyzaj çalışmaları yapılırken, oteller, lokanta, hediyelik eşya satıcıları büyük bir ümitle hazırlandığı turizm sezonunda hayal kırıklığı yaşıyor. Sezonun ortasına gelinmesine rağmen doğru dürüst turistin gelmediğini belirten esnaf, tüm ümidini bayram ve sonrasında yaşanacak yerli turist yoğunluğuna bağladı. Her yıl bir önceki yılı arar duruma geldiklerini belirten Kuşadası esnafı, bir yandan durumdan şikayetçi olurken diğer yandan da bu duruma düşmelerinin müsebbibi olarak kendilerini görüyorlar. Doğa, tarih ve deniz turizminin en büyük nimetine sahip Ege’de turizmden ekmek kazananların turistlere iyi davranmadığını, bunun yanında yabancı turiste tanınan imkanın yerli turiste tanınmadığını belirten turizmciler Turizmde içe yönelme ve kendi insanına kıymet verme anlayışı gelişmesi gerektiğini ifade ettiler.

"ESNAF DÜKKANDA UYUYARAK BEKLİYOR"

Eskiden alışverişten dinlenmeye fırsat bulamayan pek çok esnaf, her gün sabah büyük bir ümitle açtığı mekanda uyuyarak akşamı ediyor. Eskiden nefes alacak zaman kollarken şimdi selam verecek fiyat soracak bir turist beklediklerini belirten turizm çalışanları, bu yıl ciddi bir durgunluk yaşandığını gelen gemilerden de şehre turist inmediğini belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.