Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kuşadası Güvercin’in takipçisi 500 bini aştı

TURİZM 09.05.2017 - 11:24, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3341+ kez okundu.
 

Kuşadası Güvercin’in takipçisi 500 bini aştı

Kuşadası Ticaret Odası sosyal medya tanıtımında rekora koşuyor

AYDIN- Kuşadası Ticaret Odası tarafından, 2016 yılı başlarında hayata geçen “Kuşadası Güvercin” isimli facebook sayfasının takipçi sayısı yarım milyonu geçti.  Kuşadası Ticaret Odası, ülkemizin içinde bulunduğu koşullardan en çok etkilenen sektörlerin başında gelen turizmi canlandırmak amacıyla başlattığı tanıtım atağında sosyal medyaya ağırlık verdi ve yarım milyon takipçiye ulaşarak büyük başarıya imza attı. Sosyal medya ölçümleme aracı BoomSocial’in medya ölçümleme ve analizlerinde de seyahat kategorisinde hızla yükselen sayfa, seyahat kategorisinde hakkında konuşanlarda Turkey.Home, Ets Tur, Geziko gibi sayfaları geride bırakarak 1. Sırada yer aldı. 40 Bin haftalık artış oranıyla da birinciliği kaptırmayan Kuşadası Güvercin facebook sayfası, Seyahat Sektörü Hayran Sayfaları sıralamasında Anıtur, Tatil Sepeti gibi sayfaları geride bırakarak 9. Sıraya yükseldi. Kuşadası Güvercin facebook sayfasının 500 bin takipçi sayısını geçmesinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, kurum olarak sosyal medya tanıtımlarına verilen ağırlık ve yapılan harcamalarla, ilçe için en faydalı işin yapıldığını belirtti ve içinde bulunulan koşullara rağmen geçtiğimiz yıl yerli turistteki yüzde 57’lik artışın ve halen özellikle hafta sonları yoğunluğun bunun bir göstergesi olduğunu vurguladı. Tüm takipçilerin organik olduğunu ve sayfanın hayata geçtiği andan itibaren toplam reklam gösterim sayısının 136 milyonu geçtiğini belirten Akdoğan, son bir ay içerisinde sayfa üzerinden 1 milyon 850 bin kişiye erişilerek reklam gösterildiğini, 1 milyon 100 bin video görüntülenmesi gerçekleştiğini ve sayfanın 116 bin yeni takipçi kazandığını sözlerine ekledi. Kuşadası’nın katıldığı önemli turizm fuarları Kiev ve Minsk Fuarları’na da sosyal medya üzerinden destek verdiklerini ve toplam 75 bin kişiye reklam gösterimi yapıldığını belirten Akdoğan, sosyal medyanın her kanalında Kuşadası’nın tanıtımını ve yakın zamanda hayata geçen Kuşadası illüstrasyon haritası ve maskotu gibi Kuşadası için ilkleri yapmaya devam edeceklerini söyledi.
Kuşadası Ticaret Odası sosyal medya tanıtımında rekora koşuyor

AYDIN- Kuşadası Ticaret Odası tarafından, 2016 yılı başlarında hayata geçen “Kuşadası Güvercin” isimli facebook sayfasının takipçi sayısı yarım milyonu geçti.

 Kuşadası Ticaret Odası, ülkemizin içinde bulunduğu koşullardan en çok etkilenen sektörlerin başında gelen turizmi canlandırmak amacıyla başlattığı tanıtım atağında sosyal medyaya ağırlık verdi ve yarım milyon takipçiye ulaşarak büyük başarıya imza attı.

Sosyal medya ölçümleme aracı BoomSocial’in medya ölçümleme ve analizlerinde de seyahat kategorisinde hızla yükselen sayfa, seyahat kategorisinde hakkında konuşanlarda Turkey.Home, Ets Tur, Geziko gibi sayfaları geride bırakarak 1. Sırada yer aldı. 40 Bin haftalık artış oranıyla da birinciliği kaptırmayan Kuşadası Güvercin facebook sayfası, Seyahat Sektörü Hayran Sayfaları sıralamasında Anıtur, Tatil Sepeti gibi sayfaları geride bırakarak 9. Sıraya yükseldi.

Kuşadası Güvercin facebook sayfasının 500 bin takipçi sayısını geçmesinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, kurum olarak sosyal medya tanıtımlarına verilen ağırlık ve yapılan harcamalarla, ilçe için en faydalı işin yapıldığını belirtti ve içinde bulunulan koşullara rağmen geçtiğimiz yıl yerli turistteki yüzde 57’lik artışın ve halen özellikle hafta sonları yoğunluğun bunun bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Tüm takipçilerin organik olduğunu ve sayfanın hayata geçtiği andan itibaren toplam reklam gösterim sayısının 136 milyonu geçtiğini belirten Akdoğan, son bir ay içerisinde sayfa üzerinden 1 milyon 850 bin kişiye erişilerek reklam gösterildiğini, 1 milyon 100 bin video görüntülenmesi gerçekleştiğini ve sayfanın 116 bin yeni takipçi kazandığını sözlerine ekledi. Kuşadası’nın katıldığı önemli turizm fuarları Kiev ve Minsk Fuarları’na da sosyal medya üzerinden destek verdiklerini ve toplam 75 bin kişiye reklam gösterimi yapıldığını belirten Akdoğan, sosyal medyanın her kanalında Kuşadası’nın tanıtımını ve yakın zamanda hayata geçen Kuşadası illüstrasyon haritası ve maskotu gibi Kuşadası için ilkleri yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.