Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Kuşadası Belediyesi’nden 4 yılda 25 yeni park

GÜNCEL 11.01.2019 - 16:23, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4288+ kez okundu.
 

Kuşadası Belediyesi’nden 4 yılda 25 yeni park

Kuşadası Belediyesi’nin, ilçeye yeni park alanları kazandırmak amacıyla aralıksız çalıştığı bildirildi.

AYDIN- Edinilen bilgiye göre, son 4 yıllık dönemde, Kuşadası’na 25 yeni park alanı kazandıran, 40 parkı ise bütünüyle yenileyen Kuşadası Belediyesi, Karaova, İkiçeşmelik ve Ege mahallelerinde 3 yeni parkın yapımını, Türkmen Mahallesi’nde ise 1 parkın yenileme çalışmalarını sürdürüyor. “Daha Yeşil Bir Kuşadası” hedefiyle çalışmalarını sürdüren Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2014-2018 yılları arasında farklı mahallelerde yapımını tamamladığı 25 yeni park alanı ile dikkat çekiyor. Kentleşme ile birlikte artan yeşil alan ihtiyacını gidermek için projelendirme çalışmalarını tamamladığı parkların yapımını kısa sürede bitirerek hizmete açan Kuşadası Belediyesi’nin ilçeye yeşil alan kazandırmaya yönelik çalışmaları vatandaşlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanıyor. Yeni parklar, çocukların güvenli ve rahat bir ortamda oyun oynayabilecekleri şekilde tasarlanan sentetik zeminli oyun alanları, dekoratif oturma grupları, modern peyzaj düzenlemeleri ve fitness alanları ile büyük beğeni topluyor. Kuşadası Belediyesi, yeni park yapım çalışmalarının yanı sıra 4 yılda 40 parkı bütünüyle yenileyerek çağdaş ve güvenli bir hale getirdi. Yenileme çalışmaları kapsamında parklarda bulunan aydınlatma ve sulama sistemleri, çocuk oyun grupları ve banklar yenileriyle değiştirildi, uygun alanlara yürüyüş yolları ve kameriyeler yapılarak spor aletleri ile kedi evleri yerleştirildi. 44 NOKTADA AÇIK HAVA SPOR ALANI Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, başlattığı açık hava spor alanları projesi kapsamında 44 noktaya 185 parça spor aleti yerleştirdi. Farklı yaş gruplarından vatandaşlara temiz havada ücretsiz spor yapma imkanı sunan açık hava spor alanları büyük ilgili görüyor. Merkezi alanların ve parkların yanı sıra Davutlar, Güzelçamlı, Soğucak, Caferli, Kirazlı, Yeniköy mahallelerine de yerleştirilen spor aletleri halkı sporla buluşturuyor. SOKAK HAYVANLARI İHMAL EDİLMİYOR Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, sokakta yaşayan hayvanlar için Kuşadası'nın tüm parklarına ve sahil şeridine otomatik suluklar yerleştirirken yeni yapılan parklar başta olmak üzere ilçenin 30 noktasına kedi evi yerleştirdi. Yaz ve kış aylarında barınacak alan, yiyecek ve su bulmakta güçlük çeken sokak kedileri için 20 kedinin aynı anda barınabileceği şekilde tasarlanan kedi evlerinde, mama bölmesi de bulunuyor. Günlük bakımları ve mama takviyeleri Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan kedi evlerinde yer alan mama bölmelerine vatandaşlar da istedikleri takdirde mama koyabiliyor.
Kuşadası Belediyesi’nin, ilçeye yeni park alanları kazandırmak amacıyla aralıksız çalıştığı bildirildi.

AYDIN- Edinilen bilgiye göre, son 4 yıllık dönemde, Kuşadası’na 25 yeni park alanı kazandıran, 40 parkı ise bütünüyle yenileyen Kuşadası Belediyesi, Karaova, İkiçeşmelik ve Ege mahallelerinde 3 yeni parkın yapımını, Türkmen Mahallesi’nde ise 1 parkın yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

“Daha Yeşil Bir Kuşadası” hedefiyle çalışmalarını sürdüren Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2014-2018 yılları arasında farklı mahallelerde yapımını tamamladığı 25 yeni park alanı ile dikkat çekiyor. Kentleşme ile birlikte artan yeşil alan ihtiyacını gidermek için projelendirme çalışmalarını tamamladığı parkların yapımını kısa sürede bitirerek hizmete açan Kuşadası Belediyesi’nin ilçeye yeşil alan kazandırmaya yönelik çalışmaları vatandaşlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanıyor. Yeni parklar, çocukların güvenli ve rahat bir ortamda oyun oynayabilecekleri şekilde tasarlanan sentetik zeminli oyun alanları, dekoratif oturma grupları, modern peyzaj düzenlemeleri ve fitness alanları ile büyük beğeni topluyor.

Kuşadası Belediyesi, yeni park yapım çalışmalarının yanı sıra 4 yılda 40 parkı bütünüyle yenileyerek çağdaş ve güvenli bir hale getirdi. Yenileme çalışmaları kapsamında parklarda bulunan aydınlatma ve sulama sistemleri, çocuk oyun grupları ve banklar yenileriyle değiştirildi, uygun alanlara yürüyüş yolları ve kameriyeler yapılarak spor aletleri ile kedi evleri yerleştirildi.

44 NOKTADA AÇIK HAVA SPOR ALANI

Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, başlattığı açık hava spor alanları projesi kapsamında 44 noktaya 185 parça spor aleti yerleştirdi. Farklı yaş gruplarından vatandaşlara temiz havada ücretsiz spor yapma imkanı sunan açık hava spor alanları büyük ilgili görüyor. Merkezi alanların ve parkların yanı sıra Davutlar, Güzelçamlı, Soğucak, Caferli, Kirazlı, Yeniköy mahallelerine de yerleştirilen spor aletleri halkı sporla buluşturuyor.

SOKAK HAYVANLARI İHMAL EDİLMİYOR

Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, sokakta yaşayan hayvanlar için Kuşadası'nın tüm parklarına ve sahil şeridine otomatik suluklar yerleştirirken yeni yapılan parklar başta olmak üzere ilçenin 30 noktasına kedi evi yerleştirdi. Yaz ve kış aylarında barınacak alan, yiyecek ve su bulmakta güçlük çeken sokak kedileri için 20 kedinin aynı anda barınabileceği şekilde tasarlanan kedi evlerinde, mama bölmesi de bulunuyor. Günlük bakımları ve mama takviyeleri Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan kedi evlerinde yer alan mama bölmelerine vatandaşlar da istedikleri takdirde mama koyabiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.