Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Kuşadası Belediyesi heyelana önlem alıyor

GÜNCEL 06.02.2018 - 15:53, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3393+ kez okundu.
 

Kuşadası Belediyesi heyelana önlem alıyor

Kuşadası Belediyesi, heyelan bölgesinde zemin stabilizasyon çalışmalarını başlattı.

AYDIN- 2014 yılının Kasım ayında Hacıfeyzullah Mahallesi'ndeki Mücella Emgin, Dergah ve Özgün sitelerinin bulunduğu alanda meydana gelen toprak kayması nedeniyle oluşan zemin hareketliliğini durdurmak amacıyla Kuşadası Belediyesi tarafından yapılan ihale ile ilgili yasal sürecin tamamlanmasının ardından bölgede stabilizasyon çalışmalarına başlandı. Heyelan bölgesinde yaşanan sorunun kalıcı çözümünü sağlayacak zemin stabilizasyonu için Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan üç alternatifli şev stabilizasyon projesinden “Çift Sıra Kazıklı Koruyucu İstinat Yapısı ve Palyeli Şev Tanzimi Projesi” için Kuşadası Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ihalenin ardından yüklenici firma bölgede çalışmalara başladı. Çalışmalar kapsamında istinat duvarı ve palyeli şev yapımı için fore kazık işlemi yapılırken, kazı ve hafriyat işlemi ise devam ediyor. Demir kalıp işleminin de uygulandığı alanda çalışmalar belirlenen program kapsamında aralıksız sürdürülüyor.
Kuşadası Belediyesi, heyelan bölgesinde zemin stabilizasyon çalışmalarını başlattı.

AYDIN- 2014 yılının Kasım ayında Hacıfeyzullah Mahallesi'ndeki Mücella Emgin, Dergah ve Özgün sitelerinin bulunduğu alanda meydana gelen toprak kayması nedeniyle oluşan zemin hareketliliğini durdurmak amacıyla Kuşadası Belediyesi tarafından yapılan ihale ile ilgili yasal sürecin tamamlanmasının ardından bölgede stabilizasyon çalışmalarına başlandı.

Heyelan bölgesinde yaşanan sorunun kalıcı çözümünü sağlayacak zemin stabilizasyonu için Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan üç alternatifli şev stabilizasyon projesinden “Çift Sıra Kazıklı Koruyucu İstinat Yapısı ve Palyeli Şev Tanzimi Projesi” için Kuşadası Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ihalenin ardından yüklenici firma bölgede çalışmalara başladı.

Çalışmalar kapsamında istinat duvarı ve palyeli şev yapımı için fore kazık işlemi yapılırken, kazı ve hafriyat işlemi ise devam ediyor. Demir kalıp işleminin de uygulandığı alanda çalışmalar belirlenen program kapsamında aralıksız sürdürülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.