Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Kuşadası Belediye meclis toplantısı yapıldı

EKONOMİ 07.01.2015 - 09:31, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 3669+ kez okundu.
 

Kuşadası Belediye meclis toplantısı yapıldı

Kuşadası Belediye Meclisi’nin Ocak ayı olağan toplantısı yapıldı.

Denetim komisyonu üyelerinin belirlendiği Toplantı da ayrıca, heyelan nedeniyle evlerini boşaltmak zorunda kalan kiracı vatandaşlara 6 ay boyunca kira yardımı yapılması benimsendi. Kuşadası Belediye Meclisi, yılın ilk toplantısını Erkan Yücel Sahnesinde yaptı. Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın başkanlık ettiği toplantıda, 2014 yılı gelir ve giderleriyle ilgili hesap, kayıt ve işlemlerin incelenmesi için denetim komisyonu oluşturuldu. Denetim komisyonunu oluşturan beş meclis üyesinin seçimi gizli oyla yapıldı. Oylama sonucu komisyona, Ferah Sürekçi, Levent Öğren, Tufan Asrav, Hakan Turhan ile Ahmet Candan seçildi. Komisyon gerektiği takdirde 2 kişiyi geçmemek kaydı ile dışarıdan uzman görevlendirme yapılabilecek.Belediye Meclisinin yılın ilk oturumunda aldığı ikinci önemli karar ise, heyelan mağduru kiracılara yönelik oldu. Hacıfeyzullah Mahallesi Mücella Emgin Sitesi, Dergah Sitesi ve Özgün Sitesinde meydana gelen heyelan nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan mağdur kiracılara kira yardımı yapılması kararlaştırıldı. Kaymakamlık makamının yazısı üzerine konutlardan tahliye edilen mağdur kiracılara bir defaya mahsus olmak üzere, sosyal yardım fonundan 840 TL taşınma; 6 ay boyunca ise 500’er Türk Lirası kira yardımı yapılmasına oy birliği ile karar verildi. Belediye başkanı Özer Kayalı, alınan yardım kararının çözüm olmadığını belirterek, “Şu anda geçici çözüm ürettik. Mağdur olan vatandaşlarımızı otel köşelerinden kurtarmamız, mağduriyetlerini kalıcı olarak çözmemiz gerekiyor. Bu sorunun çözümü sadece belediye kaynaklarıyla olmaz. Sayın valimiz ve Kaymakamımız konuyla yakından ilgileniyor. Gelecek olan raporlardan sonra kalıcı çözüm konusunda gereken çalışmaları yapacağız” dedi. Kuşadası’na konservatuarAdnan Menderes Üniversitesinin Nazilli’de Sümer Kampüsü içerisinde eğitim hizmeti veren ADÜ Devlet Konservatuvar’ının Kuşadası’na getirilmesi için yapılan girişimler gündemde görüşüldü. Konservatuvar’ın Kuşadası’na taşınması için yapılan girişimleri aktaran Başkan Kayalı, “Bizden ilk etapta bir bina tahsisi istendi. Şu an bunun mümkün olmadığını söyledik. Adalızade Mezarlığı arkasındaki eski Üniversite binasında, bölüme uygun 6-7 derslik yapılabilirse önümüzdeki dönemden itibaren burada eğitim yapabilecekleri bilgisi verildi. Kuşadası’na böyle bir bölüm yakışır” dedi. Yapılan görüşmeler sonrası Üniversite ile protokol oluşturulması konusunda Başkan Özer Kayalı’ya yetki verildi.Güzelçamlı Mahallesindeki taş ocağının Belediyece işletilmesi için başkan Kayalı’ya yetki verilen toplantıda, başkan yardımcılarının maaşları, meclis üyelerinin huzur hakları belirlendi. Toplantıda ayrıca, Nisan ayında hizmete girmesi planlanan kapalı Pazaryerinde aylık kira üzerinden ücret belirlenmesine, Belediye Meclisinin her ayın ilk Salı günü saat 15.00’te toplanmasına karar verildi.
Kuşadası Belediye Meclisi’nin Ocak ayı olağan toplantısı yapıldı.

Denetim komisyonu üyelerinin belirlendiği Toplantı da ayrıca, heyelan nedeniyle evlerini boşaltmak zorunda kalan kiracı vatandaşlara 6 ay boyunca kira yardımı yapılması benimsendi.

Kuşadası Belediye Meclisi, yılın ilk toplantısını Erkan Yücel Sahnesinde yaptı. Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın başkanlık ettiği toplantıda, 2014 yılı gelir ve giderleriyle ilgili hesap, kayıt ve işlemlerin incelenmesi için denetim komisyonu oluşturuldu. Denetim komisyonunu oluşturan beş meclis üyesinin seçimi gizli oyla yapıldı. Oylama sonucu komisyona, Ferah Sürekçi, Levent Öğren, Tufan Asrav, Hakan Turhan ile Ahmet Candan seçildi. Komisyon gerektiği takdirde 2 kişiyi geçmemek kaydı ile dışarıdan uzman görevlendirme yapılabilecek.Belediye Meclisinin yılın ilk oturumunda aldığı ikinci önemli karar ise, heyelan mağduru kiracılara yönelik oldu. Hacıfeyzullah Mahallesi Mücella Emgin Sitesi, Dergah Sitesi ve Özgün Sitesinde meydana gelen heyelan nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan mağdur kiracılara kira yardımı yapılması kararlaştırıldı. Kaymakamlık makamının yazısı üzerine konutlardan tahliye edilen mağdur kiracılara bir defaya mahsus olmak üzere, sosyal yardım fonundan 840 TL taşınma; 6 ay boyunca ise 500’er Türk Lirası kira yardımı yapılmasına oy birliği ile karar verildi. Belediye başkanı Özer Kayalı, alınan yardım kararının çözüm olmadığını belirterek, “Şu anda geçici çözüm ürettik. Mağdur olan vatandaşlarımızı otel köşelerinden kurtarmamız, mağduriyetlerini kalıcı olarak çözmemiz gerekiyor. Bu sorunun çözümü sadece belediye kaynaklarıyla olmaz. Sayın valimiz ve Kaymakamımız konuyla yakından ilgileniyor. Gelecek olan raporlardan sonra kalıcı çözüm konusunda gereken çalışmaları yapacağız” dedi.

Kuşadası’na konservatuarAdnan Menderes Üniversitesinin Nazilli’de Sümer Kampüsü içerisinde eğitim hizmeti veren ADÜ Devlet Konservatuvar’ının Kuşadası’na getirilmesi için yapılan girişimler gündemde görüşüldü. Konservatuvar’ın Kuşadası’na taşınması için yapılan girişimleri aktaran Başkan Kayalı, “Bizden ilk etapta bir bina tahsisi istendi. Şu an bunun mümkün olmadığını söyledik. Adalızade Mezarlığı arkasındaki eski Üniversite binasında, bölüme uygun 6-7 derslik yapılabilirse önümüzdeki dönemden itibaren burada eğitim yapabilecekleri bilgisi verildi. Kuşadası’na böyle bir bölüm yakışır” dedi. Yapılan görüşmeler sonrası Üniversite ile protokol oluşturulması konusunda Başkan Özer Kayalı’ya yetki verildi.Güzelçamlı Mahallesindeki taş ocağının Belediyece işletilmesi için başkan Kayalı’ya yetki verilen toplantıda, başkan yardımcılarının maaşları, meclis üyelerinin huzur hakları belirlendi. Toplantıda ayrıca, Nisan ayında hizmete girmesi planlanan kapalı Pazaryerinde aylık kira üzerinden ücret belirlenmesine, Belediye Meclisinin her ayın ilk Salı günü saat 15.00’te toplanmasına karar verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.