Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması’nın Finalistleri Belli Oldu

TURİZM 01.07.2020 - 17:15, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 36976+ kez okundu.
 

Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması’nın Finalistleri Belli Oldu

Bu yıl 23’üncü kez düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk ve tek beste yarışması Altın Güvercin’in finalistleri belirlendi.

KUŞADASI - Kuşadası Altın Güvercin 2020 Beste Yarışması’nın Seçici Kurulu ve başkanlığını MFÖ üyesi Fuat Güner’in yaptığı Ön Jüri tarafından yapılan iki günlük değerlendirme ile belirlenen 10 beste büyük final gecesinde dereceye girmek için yarışacak. Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) ile Kuşadası Belediyesi iş birliğinde bu yıl 23’üncü kez düzenlenecek olan Altın Güvercin Beste Yarışması’na katılacak olan finalistler belirlendi. Altın Güvercin 2020 Beste Yarışması’nın Seçici Kurulu ve Ön Jürisi tarafından İstanbul Point Otel’de yapılan 2 günlük değerlendirme ile başvuru yapan 389 beste arasından 10 finalist beste ile 2 yedek beste büyük final gecesinde yarışmaya hak kazandı. Ancak finalistler arasında yer alan Müge Ökten’in “Sen Ölmeden Önce Öldün” isimli bestesinin daha önce dijital bir platformdan yayınlandığının anlaşılması üzerine diskalifiye edildi. Ökten’in yerine birinci yedek olan Şevki Çepa’nın “Zaman Sensin” adlı bestesi finalist oldu. Başkanlığını besteci, söz yazarı, yorumcu ve MFÖ üyesi Fuat Güner’in yaptığı Ön Jürinin genel koordinatörlüğünü Ali Rıza Türker üstlendi. Gitarist, besteci, Kurtalan Ekspres üyesi Ahmet Güvenç, opera sanatçısı ve şan eğitmeni Burcu Soysev, yorumcu Ferhat Göçer, aranjör, vokal koçu, müzik eğitmeni Ödül Erdoğan ile TV müzik program yapımcısı İzzet Öz’ün yer aldığı Ön Jüri tarafından şu finalistler belirlendi:   PARÇA ADI BESTECİ SENSİZ OLMAZ B. KAĞAN ÇOBAN RESMEN ARANIYOR SEDAT YÜCE KIRIK AYNA DOĞAN KOSPANÇALI KOKUN ŞEHİR DEĞİŞTİRDİĞİNDE DENİZ ÖZÇELİK YOK EMRE KANTAŞLI YA SU YA ATEŞ MERVE ÖNER DEMİRCİ ZAMAN SENSİN ŞEVKİ ÇEPA BİR YOLCULUKTU ERHAN SİRET DOĞAN AYNALAR OĞUZ DURAK SEVDA YOKUŞLARI BERKİN KOÇAK YEDEK   AŞK EVLERDEN UZAK OZAN GÜNEYSU   Kuşadası 2020 Altın Güvercin Beste Yarışması’nın müzik otoriteleri ve halk jürisinden oluşan büyük jürisi birinci, ikinci ve üçüncü olan ödül sahiplerini oylarıyla belirleyecek. Bu aşamaya kadar yeniden düzenlenecek olan 10 parça bir dijital platformda müzikseverlerin değerlendirmesine sunulacak. Yarışma sonunda başarılı olan birinci besteciye Altın Güvercin ve 50 bin TL para ödülü, ikinci besteciye Gümüş Güvercin ve 30 bin TL para ödülü, üçüncü besteciye ise Bronz Güvercin ve 20 bin TL para ödülü verilecek. Finaldeki en başarılı yorumcuya ise büyük jürinin oylarıyla en başarılı yorumcu ödülü verilecek.
Bu yıl 23’üncü kez düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk ve tek beste yarışması Altın Güvercin’in finalistleri belirlendi.

KUŞADASI - Kuşadası Altın Güvercin 2020 Beste Yarışması’nın Seçici Kurulu ve başkanlığını MFÖ üyesi Fuat Güner’in yaptığı Ön Jüri tarafından yapılan iki günlük değerlendirme ile belirlenen 10 beste büyük final gecesinde dereceye girmek için yarışacak.

Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) ile Kuşadası Belediyesi iş birliğinde bu yıl 23’üncü kez düzenlenecek olan Altın Güvercin Beste Yarışması’na katılacak olan finalistler belirlendi. Altın Güvercin 2020 Beste Yarışması’nın Seçici Kurulu ve Ön Jürisi tarafından İstanbul Point Otel’de yapılan 2 günlük değerlendirme ile başvuru yapan 389 beste arasından 10 finalist beste ile 2 yedek beste büyük final gecesinde yarışmaya hak kazandı. Ancak finalistler arasında yer alan Müge Ökten’in “Sen Ölmeden Önce Öldün” isimli bestesinin daha önce dijital bir platformdan yayınlandığının anlaşılması üzerine diskalifiye edildi. Ökten’in yerine birinci yedek olan Şevki Çepa’nın “Zaman Sensin” adlı bestesi finalist oldu.

Başkanlığını besteci, söz yazarı, yorumcu ve MFÖ üyesi Fuat Güner’in yaptığı Ön Jürinin genel koordinatörlüğünü Ali Rıza Türker üstlendi. Gitarist, besteci, Kurtalan Ekspres üyesi Ahmet Güvenç, opera sanatçısı ve şan eğitmeni Burcu Soysev, yorumcu Ferhat Göçer, aranjör, vokal koçu, müzik eğitmeni Ödül Erdoğan ile TV müzik program yapımcısı İzzet Öz’ün yer aldığı Ön Jüri tarafından şu finalistler belirlendi:

 

PARÇA ADI

BESTECİ

SENSİZ OLMAZ

B. KAĞAN ÇOBAN

RESMEN ARANIYOR

SEDAT YÜCE

KIRIK AYNA

DOĞAN KOSPANÇALI

KOKUN ŞEHİR DEĞİŞTİRDİĞİNDE

DENİZ ÖZÇELİK

YOK

EMRE KANTAŞLI

YA SU YA ATEŞ

MERVE ÖNER DEMİRCİ

ZAMAN SENSİN

ŞEVKİ ÇEPA

BİR YOLCULUKTU

ERHAN SİRET DOĞAN

AYNALAR

OĞUZ DURAK

SEVDA YOKUŞLARI

BERKİN KOÇAK

YEDEK

 

AŞK EVLERDEN UZAK

OZAN GÜNEYSU

 

Kuşadası 2020 Altın Güvercin Beste Yarışması’nın müzik otoriteleri ve halk jürisinden oluşan büyük jürisi birinci, ikinci ve üçüncü olan ödül sahiplerini oylarıyla belirleyecek. Bu aşamaya kadar yeniden düzenlenecek olan 10 parça bir dijital platformda müzikseverlerin değerlendirmesine sunulacak. Yarışma sonunda başarılı olan birinci besteciye Altın Güvercin ve 50 bin TL para ödülü, ikinci besteciye Gümüş Güvercin ve 30 bin TL para ödülü, üçüncü besteciye ise Bronz Güvercin ve 20 bin TL para ödülü verilecek. Finaldeki en başarılı yorumcuya ise büyük jürinin oylarıyla en başarılı yorumcu ödülü verilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.