Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kuş gözlemcileri Romanya’dan döndü

EKONOMİ 07.04.2015 - 13:06, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3994+ kez okundu.
 

Kuş gözlemcileri Romanya’dan döndü

Romanya’nın Satu Mare şehrinde bulunan Johann Ettinger Lisesiyle ortaklaşa hazırladıkları AB Comenıus projesi içerisinde kabul edilen “Lets Watch the Birds” projesi kapsamında yurtdışına giden Didim Esra Karakaya Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencilerden oluşan ekip Didim’e döndü.

1 idareci, 7 öğretmen, 24 Öğrenciden oluşan 32 kişilik ekip, 22 Mart- 2 Nisan tarihleri arasında AB Comenıus projesi içerisinde kabul edilen “Lets Watch the Birds” projesi kapsamında Romanya’nın Satu Mare şehrinde bulunan Johann Ettinger Lisesiyle birlikte birçok ortak etkinliğe katıldı. 11 günlük yurtdışı ziyaretlerinin ardından tüm ekibin sorunsuz bir şekilde yurda döndüğünü belirten projenin koordinatörlüğünü yürüten Esra Karakaya Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Atilla Aydın, öncelikle “Lets Watch the Birds” projesi kapsamında yurtdışına giden öğrencilerin projenin hedeflediği kazanımların yanında "Avrupalılık" bilinci konusunda deneyim sahibi olduklarını belirtti. Öğrencilerin Romanya’daki proje katılımcılarıyla sosyal ve kültürel anlamda kaynaşma fırsatı bulduklarını belirten Atilla Aydın, katılımcı öğrencilerin hayatlarında ilk kez yaşadıkları ülkenin dışına çıkarak farklı kültürlerle tanışma imkanı bulduklarını, farklı kültürleri, inançları, yaşam biçimlerini kendi kültür, inanç ve yaşam biçimleriyle karşılaştırma imkanı bulan öğrencilerinin bir Avrupa ülkesinde kendi kurumlarına eş değer eğitim veren kurumları inceleme ve müfredatları hakkında bilgi sahibi olma imkânı açısından olumlu kazanımlar elde ettiklerini belirtti. Esra Karakaya Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Turgut Ege ise 10 günlük program dahilinde öğrencilerin kuşlarla ilgili mini bir piyes sergilediklerini, “Dünya Kuş Günü” çerçevesinde şehirde düzenlenen etkinliklere katıldıklarını, kuş sesi taklit eden müzik aletleri yaptıklarını, öğretmen ve öğrencilerin derslere girdiklerini, Karoly Kalesi, turizm amaçlı cazibe merkezine dönüştürülmüş “Turda Tuz Madeni” gibi çevrede bulunan ilginç yerler geziler yaptıklarını ve civarda bulunan göl ve sulak alanlarda kuş gözlemleri yaptıklarını söyledi. Turgut Ege  “ Gittiğimiz bölge kuş gözlem meraklıları için tam bir cennet. Daha önce Türkiye’de görme şansı bulamadığım birçok kuş türünü burada gördüm.” Dedi. Romanya’ da ortakları tarafından çok iyi bir şekilde ağırlandıklarını söyleyen Esra Karakaya Anadolu Lisesi Öğretmen ve öğrencileri yaklaşık iki yıl önce temelini attıkları bu ortaklığın sıkı bir dostluğa dönüştüğünü, yapacakları yeni projelerde bu birlikteliği devam ettirmeye kararlı olduklarını belirttiler.
Romanya’nın Satu Mare şehrinde bulunan Johann Ettinger Lisesiyle ortaklaşa hazırladıkları AB Comenıus projesi içerisinde kabul edilen “Lets Watch the Birds” projesi kapsamında yurtdışına giden Didim Esra Karakaya Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencilerden oluşan ekip Didim’e döndü.

1 idareci, 7 öğretmen, 24 Öğrenciden oluşan 32 kişilik ekip, 22 Mart- 2 Nisan tarihleri arasında AB Comenıus projesi içerisinde kabul edilen “Lets Watch the Birds” projesi kapsamında Romanya’nın Satu Mare şehrinde bulunan Johann Ettinger Lisesiyle birlikte birçok ortak etkinliğe katıldı. 11 günlük yurtdışı ziyaretlerinin ardından tüm ekibin sorunsuz bir şekilde yurda döndüğünü belirten projenin koordinatörlüğünü yürüten Esra Karakaya Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Atilla Aydın, öncelikle “Lets Watch the Birds” projesi kapsamında yurtdışına giden öğrencilerin projenin hedeflediği kazanımların yanında "Avrupalılık" bilinci konusunda deneyim sahibi olduklarını belirtti. Öğrencilerin Romanya’daki proje katılımcılarıyla sosyal ve kültürel anlamda kaynaşma fırsatı bulduklarını belirten Atilla Aydın, katılımcı öğrencilerin hayatlarında ilk kez yaşadıkları ülkenin dışına çıkarak farklı kültürlerle tanışma imkanı bulduklarını, farklı kültürleri, inançları, yaşam biçimlerini kendi kültür, inanç ve yaşam biçimleriyle karşılaştırma imkanı bulan öğrencilerinin bir Avrupa ülkesinde kendi kurumlarına eş değer eğitim veren kurumları inceleme ve müfredatları hakkında bilgi sahibi olma imkânı açısından olumlu kazanımlar elde ettiklerini belirtti.

Esra Karakaya Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Turgut Ege ise 10 günlük program dahilinde öğrencilerin kuşlarla ilgili mini bir piyes sergilediklerini, “Dünya Kuş Günü” çerçevesinde şehirde düzenlenen etkinliklere katıldıklarını, kuş sesi taklit eden müzik aletleri yaptıklarını, öğretmen ve öğrencilerin derslere girdiklerini, Karoly Kalesi, turizm amaçlı cazibe merkezine dönüştürülmüş “Turda Tuz Madeni” gibi çevrede bulunan ilginç yerler geziler yaptıklarını ve civarda bulunan göl ve sulak alanlarda kuş gözlemleri yaptıklarını söyledi. Turgut Ege  “ Gittiğimiz bölge kuş gözlem meraklıları için tam bir cennet. Daha önce Türkiye’de görme şansı bulamadığım birçok kuş türünü burada gördüm.” Dedi.

Romanya’ da ortakları tarafından çok iyi bir şekilde ağırlandıklarını söyleyen Esra Karakaya Anadolu Lisesi Öğretmen ve öğrencileri yaklaşık iki yıl önce temelini attıkları bu ortaklığın sıkı bir dostluğa dönüştüğünü, yapacakları yeni projelerde bu birlikteliği devam ettirmeye kararlı olduklarını belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.