Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kurtuluşun efeleri Forum Aydın’da

GENEL 04.09.2019 - 16:24, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3408+ kez okundu.
 

Kurtuluşun efeleri Forum Aydın’da

Alışveriş ve eğlence merkezi Forum Aydın’ın, Aydın’ın kurtuluşunun 97.yılında “Milattan Milenyuma Zeybek Folklorik Kültür Etkinliği’ne ev sahipliği yaptığı bildirildi.

AYDIN - Yapılan açıklamaya göre, Aydın ve çevre illerin çekim merkezi Forum Aydın, 7 Eylül Aydın’ın Kurtuluşu etkinlikleri dahilinde “Milattan Milenyuma Zeybek Kültürü Tanıtım Etkinliği”nde İskitlerden Sarı Zeybek’e Efe’leri ağırlıyor. 7 Eylül Cumartesi günü saat 18.00’da Zeytin Meydanı’nda gerçekleşecek bu özel etkinlik, Sefa Özcan Gebeş’in araştırmaları sonucunda, çağlar öncesinden Kurtuluş Savaşı dönemine uzanan Efelik kültürünü, kıyafetlerini, yaşamlarını Aydınlılarla buluşturmayı hedefliyor. Efe torunları ve özel konukların da katılımı ile Zeybek Kültürü, Aydın’ın Kurtuluş Günü’nde Aydınlıları ve tüm folklorseverleri Forum Aydın’da Zeytin Meydanı’na bekliyor.
Alışveriş ve eğlence merkezi Forum Aydın’ın, Aydın’ın kurtuluşunun 97.yılında “Milattan Milenyuma Zeybek Folklorik Kültür Etkinliği’ne ev sahipliği yaptığı bildirildi.

AYDIN - Yapılan açıklamaya göre, Aydın ve çevre illerin çekim merkezi Forum Aydın, 7 Eylül Aydın’ın Kurtuluşu etkinlikleri dahilinde “Milattan Milenyuma Zeybek Kültürü Tanıtım Etkinliği”nde İskitlerden Sarı Zeybek’e Efe’leri ağırlıyor.

7 Eylül Cumartesi günü saat 18.00’da Zeytin Meydanı’nda gerçekleşecek bu özel etkinlik, Sefa Özcan Gebeş’in araştırmaları sonucunda, çağlar öncesinden Kurtuluş Savaşı dönemine uzanan Efelik kültürünü, kıyafetlerini, yaşamlarını Aydınlılarla buluşturmayı hedefliyor.

Efe torunları ve özel konukların da katılımı ile Zeybek Kültürü, Aydın’ın Kurtuluş Günü’nde Aydınlıları ve tüm folklorseverleri Forum Aydın’da Zeytin Meydanı’na bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.