Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kurtoğlu, para savaşlarını anlattı

GÜNCEL 31.03.2018 - 10:35, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3100+ kez okundu.
 

Kurtoğlu, para savaşlarını anlattı

Ekonomist, yakın çağ siyasi tarihi uzmanı Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu, Nazilli Belediyesi 9. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali programı kapsamında düzenlenen ‘Küresel Para Savaşları ve Türkiye’ konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

AYDIN- Mehmet Yüzügüler Tiyatro Salonu’nda düzenlenen konferansa yaklaşık 350 kişi katıldı. Yeni Dünya düzeni, küresel para savaşları ve küresel hegemonya konularında bilgiler veren Doç. Dr. Kurtoğlu, dünyanın bir para felaketine doğru sürüklendiğine işaret etti. Türkiye üzerinde birtakım oyunlar oynandığını belirten Kurtoğlu, “Siyasetin, ekonominin ve toplumsal olayların laboratuvarı tarihtir. Hiçbirimiz tarih şuursuzluğuna düşmemeliyiz. En büyük şuursuzluk, tarih şuursuzluğudur. Batı, dünya haritasını yeniden çizmek istiyor. Bu yeni haritaya İslam dünyasından başlamak istiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’ne her yönden asimetrik saldırılarda bulunuyorlar. Bu durum giderek artacaktır” dedi. Yatırım ve birikim konularındaki deneyimlerini katılımcılarla paylaşan Kurtoğlu, “Küresel para piyasalarına dijital para denilen yeni bir enstrüman olan “Bitcoin” sürüldü. Aslında yeni değil, Bitcoin temelleri 1969’da atılan bir projeye ait. Parayı kim kontrol ediyorsa, dini de o kontrol ediyordur. Para ve dini kontrol eden siyaseti de kontrol ediyordur. Batı’nın hesaplaşmak istediği Müslümanlardır, Türklerdir. Bu yüzden milli güvenliğimizi tehdit ediyorlar. Bugün tartışmanın zamanı değil. Bu ülkede al bayrağın dalgalanması şart. Vatan bizimse gerisi teferruattır. Bu vatanı kimseye teslim etmeyeceğiz. Vatan ve kadın bizim her şeyimizdir. Bizler Afrin’de vatanımızın bekâsı için savaştık” sözlerini kaydetti. Program sonunda Meclis Üyesi Ziya Aksüt, Kurtoğlu’na çiçek ve hediyesini takdim ederek katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Ekonomist, yakın çağ siyasi tarihi uzmanı Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu, Nazilli Belediyesi 9. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali programı kapsamında düzenlenen ‘Küresel Para Savaşları ve Türkiye’ konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

AYDIN- Mehmet Yüzügüler Tiyatro Salonu’nda düzenlenen konferansa yaklaşık 350 kişi katıldı.

Yeni Dünya düzeni, küresel para savaşları ve küresel hegemonya konularında bilgiler veren Doç. Dr. Kurtoğlu, dünyanın bir para felaketine doğru sürüklendiğine işaret etti.

Türkiye üzerinde birtakım oyunlar oynandığını belirten Kurtoğlu, “Siyasetin, ekonominin ve toplumsal olayların laboratuvarı tarihtir. Hiçbirimiz tarih şuursuzluğuna düşmemeliyiz. En büyük şuursuzluk, tarih şuursuzluğudur. Batı, dünya haritasını yeniden çizmek istiyor. Bu yeni haritaya İslam dünyasından başlamak istiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’ne her yönden asimetrik saldırılarda bulunuyorlar. Bu durum giderek artacaktır” dedi.

Yatırım ve birikim konularındaki deneyimlerini katılımcılarla paylaşan Kurtoğlu, “Küresel para piyasalarına dijital para denilen yeni bir enstrüman olan “Bitcoin” sürüldü. Aslında yeni değil, Bitcoin temelleri 1969’da atılan bir projeye ait. Parayı kim kontrol ediyorsa, dini de o kontrol ediyordur. Para ve dini kontrol eden siyaseti de kontrol ediyordur. Batı’nın hesaplaşmak istediği Müslümanlardır, Türklerdir. Bu yüzden milli güvenliğimizi tehdit ediyorlar. Bugün tartışmanın zamanı değil. Bu ülkede al bayrağın dalgalanması şart. Vatan bizimse gerisi teferruattır. Bu vatanı kimseye teslim etmeyeceğiz. Vatan ve kadın bizim her şeyimizdir. Bizler Afrin’de vatanımızın bekâsı için savaştık” sözlerini kaydetti.

Program sonunda Meclis Üyesi Ziya Aksüt, Kurtoğlu’na çiçek ve hediyesini takdim ederek katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.