Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Kurbanlıklar elde kaldı

GÜNCEL 20.08.2018 - 20:24, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3011+ kez okundu.
 

Kurbanlıklar elde kaldı

Kuşadası’nda Kurban bayramı nedeniyle kurulan küçükbaş hayvan pazarında geçtiğimiz yıllara göre bu yıl kurbanlık hayvan satışlarında oldukça büyük bir düşüş yaşanırken, kurbanlıklar elde kaldı.

AYDIN- Arife günü olması nedeniyle kurban satış yerlerinin yanlış seçimi ve gerekli duyuruların yapılmaması nedeniyle hem vatandaşlar hem de satıcılar zor durumda kaldı. Kuşadası'nda hayvan pazarı olarak Kuşadası-Selçuk karayolu üzerindeki deve güreşi arenası belirlendi. Pazarın merkeze çok uzak kaldığını belirten satıcılar, kurban almaya gelenlerin de ulaşım sıkıntısı yaşadıklarını dile getirdiler. Kurbanlık hayvanlarını pazara götüren üreticiler, ellerindeki malların yarısını bile satamadıklarını belirterek, özellikle satış noktasının şehrin en uzak noktası olması ve buraya gelenlerin de geri dönebilmek için en az 5 kilometre yol kat etmesi gerektiğinden bu bayramın verimli geçmediğini söylediler. Arife günü satışların artacağını düşünerek bir umutla beklediklerini belirten üreticiler, tam anlamıyla hayal kırıklığına uğradılar. Hayvan pazarında küçükbaş hayvanlar canlı kilo olarak 25-30 lira arasında değişen rakamlara alıcı beklerken, alıcı sayısının az olması nedeniyle satıcılar umduklarını bulamadıklarını söylediler.
Kuşadası’nda Kurban bayramı nedeniyle kurulan küçükbaş hayvan pazarında geçtiğimiz yıllara göre bu yıl kurbanlık hayvan satışlarında oldukça büyük bir düşüş yaşanırken, kurbanlıklar elde kaldı.

AYDIN- Arife günü olması nedeniyle kurban satış yerlerinin yanlış seçimi ve gerekli duyuruların yapılmaması nedeniyle hem vatandaşlar hem de satıcılar zor durumda kaldı. Kuşadası'nda hayvan pazarı olarak Kuşadası-Selçuk karayolu üzerindeki deve güreşi arenası belirlendi. Pazarın merkeze çok uzak kaldığını belirten satıcılar, kurban almaya gelenlerin de ulaşım sıkıntısı yaşadıklarını dile getirdiler.

Kurbanlık hayvanlarını pazara götüren üreticiler, ellerindeki malların yarısını bile satamadıklarını belirterek, özellikle satış noktasının şehrin en uzak noktası olması ve buraya gelenlerin de geri dönebilmek için en az 5 kilometre yol kat etmesi gerektiğinden bu bayramın verimli geçmediğini söylediler. Arife günü satışların artacağını düşünerek bir umutla beklediklerini belirten üreticiler, tam anlamıyla hayal kırıklığına uğradılar. Hayvan pazarında küçükbaş hayvanlar canlı kilo olarak 25-30 lira arasında değişen rakamlara alıcı beklerken, alıcı sayısının az olması nedeniyle satıcılar umduklarını bulamadıklarını söylediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.