Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Kurban pazarı sakin

GÜNCEL 14.08.2017 - 10:43, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3636+ kez okundu.
 

Kurban pazarı sakin

Sıcaklar kurbanlık pazarlarını da olumsuz etkiledi. Aydın’da hayvan pazarı sakinliğini koruyor.

AYDIN- Aydın’da etkili olan aşırı sıcaklar, esnafın yanı sıra çiftçileri de olumsuz etkilemeye başladı. Bölgenin en kapsamlı hayvan pazarlarından biri olan Aydın Hayvan Pazarı, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala sessizliğini korurken, yetiştiricilerin aşırı sıcaklar nedeniyle kurbanlık hayvanların strese girmemesi için pazara getirmediği öğrenildi. Aydın Efeler ilçe merkezinde bulunan hayvan pazarında Kurban Bayramı öncesi tüm hazırlıklar tamamlanırken, kurban pazarına çok az sayıda alıcı ve satıcı geldi. Beklenen yoğunluğun aşırı sıcaklar nedeniyle oluşmadığı belirtilirken, aşırı sıcaklarda hayvanların seyahat ve yer değişikliğinde strese girdiğini bu nedenle pazarın kurbana 1-2 hafta kala hareketlenmesinin beklendiği belirtildi. Kurbanlık için beslediği hayvanları Germencik’ten Aydın Efeler ilçesine getiren Tarık Ula ve Hüseyin Kayaca, aşırı sıcak olduğu için pazara gece yarısı gelip gündüz hava sıcaklığı artmadan döndüklerini belirttiler. Getirdiği 3 adet kurbanlık danayı fiyatta anlaşamadıkları için satamadıklarını belirten Tarık Ula, “Bu yıl pazarda kurban için dişi sığır satışının yasaklanması nedeniyle fiyatlar biraz yükseldi. Şu anda hayvanın durumuna göre 18-20 TL arasında baskül ile canlı satış yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde piyasa nasıl olur bilmiyoruz ama şu anda pazar durgun” diye konuştu. Adeta bomboş olan kurban pazarına getirilen az sayıdaki hayvan satılmadığı için tekrar kamyonetlere yüklenerek geri götürülürken, Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlanan hayvan pazarı henüz bomboş. Havaların serinlemesi ve Kurban Bayramı’na 1-2 hafta kala pazarın yoğunlaşması bekleniyor.
Sıcaklar kurbanlık pazarlarını da olumsuz etkiledi. Aydın’da hayvan pazarı sakinliğini koruyor.

AYDIN- Aydın’da etkili olan aşırı sıcaklar, esnafın yanı sıra çiftçileri de olumsuz etkilemeye başladı. Bölgenin en kapsamlı hayvan pazarlarından biri olan Aydın Hayvan Pazarı, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala sessizliğini korurken, yetiştiricilerin aşırı sıcaklar nedeniyle kurbanlık hayvanların strese girmemesi için pazara getirmediği öğrenildi.

Aydın Efeler ilçe merkezinde bulunan hayvan pazarında Kurban Bayramı öncesi tüm hazırlıklar tamamlanırken, kurban pazarına çok az sayıda alıcı ve satıcı geldi. Beklenen yoğunluğun aşırı sıcaklar nedeniyle oluşmadığı belirtilirken, aşırı sıcaklarda hayvanların seyahat ve yer değişikliğinde strese girdiğini bu nedenle pazarın kurbana 1-2 hafta kala hareketlenmesinin beklendiği belirtildi.

Kurbanlık için beslediği hayvanları Germencik’ten Aydın Efeler ilçesine getiren Tarık Ula ve Hüseyin Kayaca, aşırı sıcak olduğu için pazara gece yarısı gelip gündüz hava sıcaklığı artmadan döndüklerini belirttiler. Getirdiği 3 adet kurbanlık danayı fiyatta anlaşamadıkları için satamadıklarını belirten Tarık Ula, “Bu yıl pazarda kurban için dişi sığır satışının yasaklanması nedeniyle fiyatlar biraz yükseldi. Şu anda hayvanın durumuna göre 18-20 TL arasında baskül ile canlı satış yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde piyasa nasıl olur bilmiyoruz ama şu anda pazar durgun” diye konuştu.

Adeta bomboş olan kurban pazarına getirilen az sayıdaki hayvan satılmadığı için tekrar kamyonetlere yüklenerek geri götürülürken, Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlanan hayvan pazarı henüz bomboş. Havaların serinlemesi ve Kurban Bayramı’na 1-2 hafta kala pazarın yoğunlaşması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.