Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kurban pazarı durgun

GENEL 04.08.2018 - 11:13, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3220+ kez okundu.
 

Kurban pazarı durgun

Aydın Hayvan Pazarı'nda kurban öncesi durgunluk var. Yetiştiriciler yem fiyatlarından dert yandı.

AYDIN- Türkiye’de hayvancılığın en yoğun olduğu illerden biri olan Aydın’da hayvan pazarı müşteri bekliyor. Artan yem fiyatları ve düşen et fiyatları nedeniyle hayvan bakmanın zorlaştığını belirten yetiştiriciler, pazarın durgunluğundan dert yandı. Kurban bayramına sayılı günler kalmasına rağmen, satmak için pazara çıkardıkları hayvanların satılmadığını belirten yetiştiriciler, kimsenin hayvan beslemek istemediğini söylediler. Sabahın erken saatlerinde satmak istedikleri hayvanları pazara getiren vatandaşlardan Ahmet Çetin, son yılların en durgun dönemini yaşadıklarını belirterek fiyatlarda ciddi bir düşüş olmasına rağmen hayvanları satamadıklarını belirtti. Hayvan pazarı satılık hayvanlarla dolarken,  pek çok pazarlık da tamamlanamadı. Gün boyunca pazarda ancak birkaç baş hayvan satıldı. Pazara Bozdoğan’dan hayvan saran yetiştiricilerden Ahmet Çetin, durumların çok iyi olmadığını belirterek, “Şu anda pazarımızı kuruldu ama pazarda mal alım satımı çok zor. Çünkü yemlerin çok pahalı olması yetiştiricinin işini zorlaştırdı. 29 liraya dana kesilirken şimdi 28’e düştü. Şimdi de 27.5 liraya düştü. Millet yemciye olan borcunu ödeyemiyor. Süt parası yem parasını karşılamaz oldu” diye konuştu. Piyasanın düşük olduğunu belirten yetiştiricilerden Nurettin Karcı ise, et hayvanlarının fiyatının yaklaşık bin TL civarında düştüğünü belirterek getirdikleri hayvanların satılmadığını ifade etti.
Aydın Hayvan Pazarı'nda kurban öncesi durgunluk var. Yetiştiriciler yem fiyatlarından dert yandı.

AYDIN- Türkiye’de hayvancılığın en yoğun olduğu illerden biri olan Aydın’da hayvan pazarı müşteri bekliyor. Artan yem fiyatları ve düşen et fiyatları nedeniyle hayvan bakmanın zorlaştığını belirten yetiştiriciler, pazarın durgunluğundan dert yandı.

Kurban bayramına sayılı günler kalmasına rağmen, satmak için pazara çıkardıkları hayvanların satılmadığını belirten yetiştiriciler, kimsenin hayvan beslemek istemediğini söylediler. Sabahın erken saatlerinde satmak istedikleri hayvanları pazara getiren vatandaşlardan Ahmet Çetin, son yılların en durgun dönemini yaşadıklarını belirterek fiyatlarda ciddi bir düşüş olmasına rağmen hayvanları satamadıklarını belirtti.

Hayvan pazarı satılık hayvanlarla dolarken,  pek çok pazarlık da tamamlanamadı. Gün boyunca pazarda ancak birkaç baş hayvan satıldı. Pazara Bozdoğan’dan hayvan saran yetiştiricilerden Ahmet Çetin, durumların çok iyi olmadığını belirterek, “Şu anda pazarımızı kuruldu ama pazarda mal alım satımı çok zor. Çünkü yemlerin çok pahalı olması yetiştiricinin işini zorlaştırdı. 29 liraya dana kesilirken şimdi 28’e düştü. Şimdi de 27.5 liraya düştü. Millet yemciye olan borcunu ödeyemiyor. Süt parası yem parasını karşılamaz oldu” diye konuştu.

Piyasanın düşük olduğunu belirten yetiştiricilerden Nurettin Karcı ise, et hayvanlarının fiyatının yaklaşık bin TL civarında düştüğünü belirterek getirdikleri hayvanların satılmadığını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.