Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kültür ve Yöresel lezzetlerde buluşalım

KÜLTÜR 08.09.2015 - 12:10, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3468+ kez okundu.
 

Kültür ve Yöresel lezzetlerde buluşalım

Efeler Belediyesi, Türkiye'nin dört bir yanındaki damak tadı ve kültürlerini "Memleketten Geldik" ürün etkinliğiyle Aydınlılarla buluşturmaya devam ediyor

Çeşitli illerin mahalli ürünlerinin yer aldığı etkinlikte Aydınlılar, geçen yıl olduğu gibi bu yılda birbirinden farklı lezzetleri tatma imkanı bulacak.T.C. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Türkiye'nin değişik kültürü, yaşamı, insanları ve damak tadı zenginliğiyle bir bütün olduğunu söyledi. Başkan Özakcan, geçen yıl yoğun ilgi gören ve bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “ Memleketten Geldik” etkinliğine tüm Aydınlıları davet etti. "Memleketten Geldik" etkinliği, 9-20 Eylül arasında Atatürk Bulvarı Çarşamba Pazarı yanında bulunan Manolya Park’ da devam edecek. Burada Trabzon, Gümüşhane, Gaziantep, Sivas, Tokat, Balıkesir, Rize, Kayseri ve Adana yörelerine ait ürünler sergilenecek. Sergi alanında Aydınlılar illere ait ürünlerin tadına bakma ve satın alma imkanı bulacak. İllerin yöresel ürün stantlarının yanı sıra, halkın duyduğu memleket özlemi, farklı kültürlere merak ve geleneksel kavramlar ön plana çıkarılıyor. Yaklaşık on gün sürecek etkinlik kapsamında yemek atölyeleri, etkinliğe özel ödüllü yarışmalar, çocuklar için geleneksel çizgi kahramanlar, el sanatlarına özel şovlar, çeşitli karikatür ve il fotoğrafları sergileri ve ürün tadımları yapılacak. “ZENGİNLİKLERİMİZİ BİRLİKTE YAŞAYALIM” Etkinlikle ilgili olarak ülkemizdeki değişik yörelere ait tat ve kültürlerin Aydın'da sunulmasından mutlu olduklarını belirten T.C. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Farklılıkları ve zenginliğiyle ülkemiz bir bütündür. Dünyanın en güzel coğrafyasında yer alan, kültürüyle, inançlarıyla, mutfağıyla, farklılığıyla zengin bir ülkede yaşıyoruz. Bu yıl ikinci kez düzenlediğimiz ‘Memlekettten Geldik’ etkinliği bir yemek ve kültür etkinliğidir. Aydın’ımız yapısı gereği her ilden, her kültürden insanların yaşadığı bir yer. Bizler de Efeler Belediyesi olarak farklı illerimizde doğmuş,  büyümüş ama çeşitli nedenlerle yeni memleketleri Aydın olmuş olan vatandaşlarımıza, bu etkinlikle kültürlerinin aktarılması ve memleket hasreti gidermelerini sağlamış oluyoruz. Tabiki, memleketimizin mutfak zenginliğini keşfetme fırsatı da yakalamış oluyoruz. Geleneksel hale getirmeyi hedeflediğimiz etkinlikle bir kez daha Türkiye'nin değişik kültürü, yaşamı, insanları ve damak tadı zenginliğiyle bir bütün olduğunu göstermiş oluyoruz. Vatandaşlarımızı, geçen yıl yoğun ilgi gören ve bu yıl ikincisi düzenlenen “Memleketten Geldik” etkinliğine davet ediyorum. Gelin bir kez daha farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğunu hep birlikte yaşayalım” dedi.
Efeler Belediyesi, Türkiye'nin dört bir yanındaki damak tadı ve kültürlerini "Memleketten Geldik" ürün etkinliğiyle Aydınlılarla buluşturmaya devam ediyor

Çeşitli illerin mahalli ürünlerinin yer aldığı etkinlikte Aydınlılar, geçen yıl olduğu gibi bu yılda birbirinden farklı lezzetleri tatma imkanı bulacak.T.C. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Türkiye'nin değişik kültürü, yaşamı, insanları ve damak tadı zenginliğiyle bir bütün olduğunu söyledi. Başkan Özakcan, geçen yıl yoğun ilgi gören ve bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “ Memleketten Geldik” etkinliğine tüm Aydınlıları davet etti.

"Memleketten Geldik" etkinliği, 9-20 Eylül arasında Atatürk Bulvarı Çarşamba Pazarı yanında bulunan Manolya Park’ da devam edecek. Burada Trabzon, Gümüşhane, Gaziantep, Sivas, Tokat, Balıkesir, Rize, Kayseri ve Adana yörelerine ait ürünler sergilenecek. Sergi alanında Aydınlılar illere ait ürünlerin tadına bakma ve satın alma imkanı bulacak. İllerin yöresel ürün stantlarının yanı sıra, halkın duyduğu memleket özlemi, farklı kültürlere merak ve geleneksel kavramlar ön plana çıkarılıyor.

Yaklaşık on gün sürecek etkinlik kapsamında yemek atölyeleri, etkinliğe özel ödüllü yarışmalar, çocuklar için geleneksel çizgi kahramanlar, el sanatlarına özel şovlar, çeşitli karikatür ve il fotoğrafları sergileri ve ürün tadımları yapılacak.

“ZENGİNLİKLERİMİZİ BİRLİKTE YAŞAYALIM”

Etkinlikle ilgili olarak ülkemizdeki değişik yörelere ait tat ve kültürlerin Aydın'da sunulmasından mutlu olduklarını belirten T.C. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Farklılıkları ve zenginliğiyle ülkemiz bir bütündür. Dünyanın en güzel coğrafyasında yer alan, kültürüyle, inançlarıyla, mutfağıyla, farklılığıyla zengin bir ülkede yaşıyoruz. Bu yıl ikinci kez düzenlediğimiz ‘Memlekettten Geldik’ etkinliği bir yemek ve kültür etkinliğidir. Aydın’ımız yapısı gereği her ilden, her kültürden insanların yaşadığı bir yer. Bizler de Efeler Belediyesi olarak farklı illerimizde doğmuş,  büyümüş ama çeşitli nedenlerle yeni memleketleri Aydın olmuş olan vatandaşlarımıza, bu etkinlikle kültürlerinin aktarılması ve memleket hasreti gidermelerini sağlamış oluyoruz. Tabiki, memleketimizin mutfak zenginliğini keşfetme fırsatı da yakalamış oluyoruz. Geleneksel hale getirmeyi hedeflediğimiz etkinlikle bir kez daha Türkiye'nin değişik kültürü, yaşamı, insanları ve damak tadı zenginliğiyle bir bütün olduğunu göstermiş oluyoruz. Vatandaşlarımızı, geçen yıl yoğun ilgi gören ve bu yıl ikincisi düzenlenen “Memleketten Geldik” etkinliğine davet ediyorum. Gelin bir kez daha farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğunu hep birlikte yaşayalım” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.