Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

‘Kültür Kutusu’yla Türkiye’yi tanıttılar

EĞİTİM 20.04.2015 - 10:51, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3378+ kez okundu.
 

‘Kültür Kutusu’yla Türkiye’yi tanıttılar

Aydın’ın Efeler ilçesi Yılmazköy Ortaokulu öğrencileri, İspanya’da katıldıkları AB proje çalışmasında ‘Kültür Kutusu’ ile Türkiye’yi tanıttı.

Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen Comenius Okul Ortaklıkları Projeleri’nin Aydın’daki ortağı olan Yılmazköy Ortaokulu, “Farklılıklar İçindeki Bütünlük (Unity Within Diversity)” isimli Comenius Okul Ortaklıkları Projesi kapsamında 16-20 Mart 2015 tarihleri arasında İspanya’nın Leon  şehrinda bulunan CRA Maestro Emilio Alonso okulunda gerçekleşen proje çalışması ve ziyaretlere katıldı. Leon’da Türkiye’ni yanı sıra İngiltere ve İtalya’dan da proje ortaklarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya Yılmazköy Ortaokulu’ndan 7 öğretmen ve 7 öğrenci katıldı. Yılmazköylü öğrenciler, proje aktivitelerden olan ‘Kültür Kutusu’ tanıtımında Türk kültürüne ait objeleri başarılı bir şekilde sundu ve yaşamış oldukları heyecana öğretmenlerini de dahil etti. Aydınlı öğrenciler, aynı zamanda diğer ülkelerin kültürlerine ait objelerin tanıtıldığı kültür kutularıyla o ülkeleri yakından tanıma fırsatı yakalandı. Ev sahibi İspanya’nın hazırlamış olduğu geleneksel dans gösterisi ve öğrencilerin hazırlamış olduğu modern dans sunumu tüm ortak ülke öğrenci ve öğretmenlerine eğlenceli dakikalar yaşattı. Okul bahçesinde hazırlanan çocuk oyunlarıyla öğretmen ve öğrenciler hoşça vakit geçirdi. Diğer partner ülke  öğretmen ve öğrencileri ile paylaşımda bulunuldu. CRA Maestro Emilio Alonso Okulu öğretmenlerinin rehberliğinde  Leon Katedrali ,San Isıdro Kilisesi,Botines House Building ve Barrio Humedo ya yapılan turlara katılan Yılmazköy Ortaokulu öğrencileri, şehrin kültürel ve tarihi yerler hakkında bilgi sahibi oldu.
Aydın’ın Efeler ilçesi Yılmazköy Ortaokulu öğrencileri, İspanya’da katıldıkları AB proje çalışmasında ‘Kültür Kutusu’ ile Türkiye’yi tanıttı.

Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen Comenius Okul Ortaklıkları Projeleri’nin Aydın’daki ortağı olan Yılmazköy Ortaokulu, “Farklılıklar İçindeki Bütünlük (Unity Within Diversity)” isimli Comenius Okul Ortaklıkları Projesi kapsamında 16-20 Mart 2015 tarihleri arasında İspanya’nın Leon  şehrinda bulunan CRA Maestro Emilio Alonso okulunda gerçekleşen proje çalışması ve ziyaretlere katıldı. Leon’da Türkiye’ni yanı sıra İngiltere ve İtalya’dan da proje ortaklarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya Yılmazköy Ortaokulu’ndan 7 öğretmen ve 7 öğrenci katıldı.

Yılmazköylü öğrenciler, proje aktivitelerden olan ‘Kültür Kutusu’ tanıtımında Türk kültürüne ait objeleri başarılı bir şekilde sundu ve yaşamış oldukları heyecana öğretmenlerini de dahil etti. Aydınlı öğrenciler, aynı zamanda diğer ülkelerin kültürlerine ait objelerin tanıtıldığı kültür kutularıyla o ülkeleri yakından tanıma fırsatı yakalandı. Ev sahibi İspanya’nın hazırlamış olduğu geleneksel dans gösterisi ve öğrencilerin hazırlamış olduğu modern dans sunumu tüm ortak ülke öğrenci ve öğretmenlerine eğlenceli dakikalar yaşattı. Okul bahçesinde hazırlanan çocuk oyunlarıyla öğretmen ve öğrenciler hoşça vakit geçirdi. Diğer partner ülke  öğretmen ve öğrencileri ile paylaşımda bulunuldu.

CRA Maestro Emilio Alonso Okulu öğretmenlerinin rehberliğinde  Leon Katedrali ,San Isıdro Kilisesi,Botines House Building ve Barrio Humedo ya yapılan turlara katılan Yılmazköy Ortaokulu öğrencileri, şehrin kültürel ve tarihi yerler hakkında bilgi sahibi oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.