Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Kültür Buluşması gerçekleşti

KÜLTÜR 23.09.2017 - 11:06, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3208+ kez okundu.
 

Kültür Buluşması gerçekleşti

Kıbrıs Türk Kültürü Etkinliği Gecesi Nazilli Belediye Meydanı’nda yapıldı. KKTC Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu ve Koordinatör Ayhan Bıçakçı’nın 15 kişilik ekibi KKTC kültürünü Nazillilere tanıttı.

AYDIN- Nazilli`den Grup Katre`nin canlı müzik sunumu ile başlayan gecede, Kıbrıs’tan gelen misafirler yöresel kına gecesi dans müzik ve kültürel yöresel ikramlarını tanıttı. Belediye meydanında gerçekleştirilen açık hava etkinliğinde Nazilli’lerin keyifli zaman geçirmesini sağlayan kültür buluşmasının sunumunu Koordinatör Ayhan Bıçakçı yaptı. Nazilli Belediyesi Halk Oyunları, Otantik ekibinin zeybek gösterilerinin ardından, KKTC Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, tekrar Nazilli’de olmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, “Nazilli’de olmaktan mutluyuz kısmet oldu, değerli başkanımızla görüştük ekibimizle buraya geldik. Bizler sizler ile bütünüz. Türkiye bizimde vatanımızdır. Bizi sizlerden ayıran tek şey aramızdaki bir denizdir. Biz bugün burada birbirimize benzeyen kültürümüzü yaşamaktan mutluyuz. Burada sizler ile birlikte olmaktan mutluyuz” dedi. Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük ile Bilge Küçük’ün de zevkle izledikleri etkinlik sonunda konuşan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Sevgili Nazillililer Gencay Hanım bizim dostumuz. Sayın Cumhur Başkanımızın evladı. Bundan 4-5 yıl evvel Nazilli’de ağırlamıştık kendisini. Bunun yanı sıra çokta iyi dostluğumuz var kendileri ile. Kıbrıs bizim ana vatanımız gibi. Kıbrıs bizim için her şey.  Bu akşam da beraber olduk. Burada oldukları için teşekkür ediyoruz kendilerine. Kıbrıs’a gittiğinizde Allah rahmet eylesin Rauf Denktaş’tan başlayarak vatan bayrak ülke sevdasının ne olduğunu, bu ülkenin nasıl kazanıldığını görüyorsunuz. Sağ olsun Gencay Hanımın babaları çok değerli Derviş Eroğlu da aynı şekilde Kıbrıs için emek çaba sarf ettiler. Vatan olması için mücadele ettiler. Allah kendilerini her daim var etsin, uzun ömürler diliyorum ve sizleri tekrar Nazilli’de ağırlamaktan çok büyük mutluluk ve onur duyuyoruz” diye konuştu. Başkan Alıcık’ın konuşmasının ardından kültürlerini Nazilli’de tanıtma fırsatı sağlamaları ve düzenledikleri organizasyondan dolayı Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Belediye Başkan Yardımcılarına plaket, teşekkür belgesi ve Kıbrıs’tan getirdikleri hediyeleri takdim eden Gencay Eroğlu’na Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Uzun Yaşam Sepeti takdim etti.
Kıbrıs Türk Kültürü Etkinliği Gecesi Nazilli Belediye Meydanı’nda yapıldı. KKTC Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu ve Koordinatör Ayhan Bıçakçı’nın 15 kişilik ekibi KKTC kültürünü Nazillilere tanıttı.

AYDIN- Nazilli`den Grup Katre`nin canlı müzik sunumu ile başlayan gecede, Kıbrıs’tan gelen misafirler yöresel kına gecesi dans müzik ve kültürel yöresel ikramlarını tanıttı. Belediye meydanında gerçekleştirilen açık hava etkinliğinde Nazilli’lerin keyifli zaman geçirmesini sağlayan kültür buluşmasının sunumunu Koordinatör Ayhan Bıçakçı yaptı. Nazilli Belediyesi Halk Oyunları, Otantik ekibinin zeybek gösterilerinin ardından, KKTC Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, tekrar Nazilli’de olmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, “Nazilli’de olmaktan mutluyuz kısmet oldu, değerli başkanımızla görüştük ekibimizle buraya geldik. Bizler sizler ile bütünüz. Türkiye bizimde vatanımızdır. Bizi sizlerden ayıran tek şey aramızdaki bir denizdir. Biz bugün burada birbirimize benzeyen kültürümüzü yaşamaktan mutluyuz. Burada sizler ile birlikte olmaktan mutluyuz” dedi.

Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük ile Bilge Küçük’ün de zevkle izledikleri etkinlik sonunda konuşan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Sevgili Nazillililer Gencay Hanım bizim dostumuz. Sayın Cumhur Başkanımızın evladı. Bundan 4-5 yıl evvel Nazilli’de ağırlamıştık kendisini. Bunun yanı sıra çokta iyi dostluğumuz var kendileri ile. Kıbrıs bizim ana vatanımız gibi. Kıbrıs bizim için her şey.  Bu akşam da beraber olduk. Burada oldukları için teşekkür ediyoruz kendilerine. Kıbrıs’a gittiğinizde Allah rahmet eylesin Rauf Denktaş’tan başlayarak vatan bayrak ülke sevdasının ne olduğunu, bu ülkenin nasıl kazanıldığını görüyorsunuz. Sağ olsun Gencay Hanımın babaları çok değerli Derviş Eroğlu da aynı şekilde Kıbrıs için emek çaba sarf ettiler. Vatan olması için mücadele ettiler. Allah kendilerini her daim var etsin, uzun ömürler diliyorum ve sizleri tekrar Nazilli’de ağırlamaktan çok büyük mutluluk ve onur duyuyoruz” diye konuştu.

Başkan Alıcık’ın konuşmasının ardından kültürlerini Nazilli’de tanıtma fırsatı sağlamaları ve düzenledikleri organizasyondan dolayı Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Belediye Başkan Yardımcılarına plaket, teşekkür belgesi ve Kıbrıs’tan getirdikleri hediyeleri takdim eden Gencay Eroğlu’na Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Uzun Yaşam Sepeti takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.