Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Küçükbaş hayvan ıslahı görüşüldü

GÜNCEL 07.10.2019 - 13:09, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2636+ kez okundu.
 

Küçükbaş hayvan ıslahı görüşüldü

‘Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi’ Toplantısı gerçekleşti.

AYDIN- Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinin proje lideri olarak katıldığı “Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi” kapsamında Aydın, Denizli ve Uşak illerinde uygulanan alt projelerin, 2019 Yılı Proje Yürütme Kurulu Toplantısı, 3 Ekim 2019 tarihinde Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. Toplantıya, proje paydaşları olarak Proje Koordinatörü V. Dr. Serdar Yağcı, Proje Liderleri Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Orhan Karaca, Prof. Dr. İbrahim Cemal, Doç, Dr. Onur Yılmaz, Teknik Personel Vet. Hek. Harun Alhan, İl Müdürlüğü yetkilileri, Aydın, Denizli ve Uşak Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanları; Nazmi Koşar, Kadir Özdemir ve Asım Küçükakın ile proje teknik elemanları katıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen “Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi” kapsamında; Aydın (Kıl Keçisi, Karya Koyunu, Kıvırcık Koyunu), Denizli (Kıl Keçisi, Karya Koyunu) ve Uşak (Eşme Koyunu) illerinde uygulanan alt projelerin, 2019 yılı Proje Yürütme Kurulu Toplantısı verimli görüşmeler ile gerçekleşti. Proje Yürütme Kurulu, TAGEM Proje Koordinatör V. Dr. Serdar Yağcı başkanlığında toplandı. Dr. Yağcı açılış konuşmasında, “Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi, ülke hayvancılığında birçok konuda ilk olma özelliği taşımaktadır. Proje sayesinde; birçok paydaş bir araya gelerek yapılan uygulamalar ile doğrudan sahaya olumlu bir etki sağlanmaktadır. Bu sayede, ülkemizde yerli hayvanlara dayalı damızlıkçı işletmeler ve verim kaydı tutulan işletmelerden söz edilebilir noktaya gelinmiştir” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı. Projelerle ilgili 2019 yılı çalışmalarının incelendiği toplantıda,  yürütme kurulu gündem maddeleri görüşülerek toplantı gerçekleştirildi.
‘Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi’ Toplantısı gerçekleşti.

AYDIN- Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinin proje lideri olarak katıldığı “Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi” kapsamında Aydın, Denizli ve Uşak illerinde uygulanan alt projelerin, 2019 Yılı Proje Yürütme Kurulu Toplantısı, 3 Ekim 2019 tarihinde Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya, proje paydaşları olarak Proje Koordinatörü V. Dr. Serdar Yağcı, Proje Liderleri Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Orhan Karaca, Prof. Dr. İbrahim Cemal, Doç, Dr. Onur Yılmaz, Teknik Personel Vet. Hek. Harun Alhan, İl Müdürlüğü yetkilileri, Aydın, Denizli ve Uşak Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanları; Nazmi Koşar, Kadir Özdemir ve Asım Küçükakın ile proje teknik elemanları katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen “Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi” kapsamında; Aydın (Kıl Keçisi, Karya Koyunu, Kıvırcık Koyunu), Denizli (Kıl Keçisi, Karya Koyunu) ve Uşak (Eşme Koyunu) illerinde uygulanan alt projelerin, 2019 yılı Proje Yürütme Kurulu Toplantısı verimli görüşmeler ile gerçekleşti.

Proje Yürütme Kurulu, TAGEM Proje Koordinatör V. Dr. Serdar Yağcı başkanlığında toplandı. Dr. Yağcı açılış konuşmasında, “Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi, ülke hayvancılığında birçok konuda ilk olma özelliği taşımaktadır. Proje sayesinde; birçok paydaş bir araya gelerek yapılan uygulamalar ile doğrudan sahaya olumlu bir etki sağlanmaktadır. Bu sayede, ülkemizde yerli hayvanlara dayalı damızlıkçı işletmeler ve verim kaydı tutulan işletmelerden söz edilebilir noktaya gelinmiştir” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Projelerle ilgili 2019 yılı çalışmalarının incelendiği toplantıda,  yürütme kurulu gündem maddeleri görüşülerek toplantı gerçekleştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.