Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Küçük omuzlarda büyük yük!

GÜNCEL 23.04.2018 - 16:37, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3524+ kez okundu.
 

Küçük omuzlarda büyük yük!

Ailesinin tüm sorumluluğunu Halil Faik Süleyman üstleniyor.

AYDIN- Aydın’da yaşayan 12 yaşındaki Suriyeli Halil Faik Süleyman, yaşı kadar kişinin ekmeğini çöplerden topladığı geri dönüşüm maddeleriyle kazanıyor. Yaşıtları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarken, Halil Faik Süleyman, gününü ekmek telaşıyla geçiriyor. Kendisi küçük ancak sorumluluğu büyük olan Halil Faik Süleyman, kendisinden büyük el arabasıyla sokak sokak dolaşıp geri dönüşüm maddesi topluyor. Suriye'deki Esad zulmünden ve savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınıp Aydın’a gelen Suriyeli aileler zor şartlarda yaşamaya çalışıyor. Özellikle pek çok çocuğun omuzlarına yüklenen ağır yük ve sorumluluk karşısında yaşadığı zorlu hayat yürek burkuyor. Kardeşlerini ve ailesini kendisinin geçindirdiğini, bu nedenle çalışmak zorunda olduğunu belirten Suriyeli Halil Faik, her gün tüm şehri dolaşarak çöplerden geri dönüşüm malzemesi toplayıp sattığını söyledi Geri dönüşüm maddesi bulduğunda mutlu olan ancak görenlerin yüreklerini sızlatan Suriyeli çocuk, Yedieylül Mahallesi Eski Çine Caddesi'nde aracıyla atık toplamaya devam etti.
Ailesinin tüm sorumluluğunu Halil Faik Süleyman üstleniyor.

AYDIN- Aydın’da yaşayan 12 yaşındaki Suriyeli Halil Faik Süleyman, yaşı kadar kişinin ekmeğini çöplerden topladığı geri dönüşüm maddeleriyle kazanıyor.

Yaşıtları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarken, Halil Faik Süleyman, gününü ekmek telaşıyla geçiriyor. Kendisi küçük ancak sorumluluğu büyük olan Halil Faik Süleyman, kendisinden büyük el arabasıyla sokak sokak dolaşıp geri dönüşüm maddesi topluyor.

Suriye'deki Esad zulmünden ve savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınıp Aydın’a gelen Suriyeli aileler zor şartlarda yaşamaya çalışıyor. Özellikle pek çok çocuğun omuzlarına yüklenen ağır yük ve sorumluluk karşısında yaşadığı zorlu hayat yürek burkuyor. Kardeşlerini ve ailesini kendisinin geçindirdiğini, bu nedenle çalışmak zorunda olduğunu belirten Suriyeli Halil Faik, her gün tüm şehri dolaşarak çöplerden geri dönüşüm malzemesi toplayıp sattığını söyledi

Geri dönüşüm maddesi bulduğunda mutlu olan ancak görenlerin yüreklerini sızlatan Suriyeli çocuk, Yedieylül Mahallesi Eski Çine Caddesi'nde aracıyla atık toplamaya devam etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.