Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Kriz Merkezi kuruldu

GÜNCEL 28.09.2018 - 14:01, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4131+ kez okundu.
 

Kriz Merkezi kuruldu

Orta Akdeniz'de oluşup Ege Bölgesi'ne doğru ilerleyen ve bazı senaryolara göre, 30 Eylül Pazar günü saatteki hızı 100-120 kilometreye ulaşması beklenen tropik fırtınada yaşanabilecek olumsuzlukların en aza indirilmesi ve olası olumsuzluklara anında müdahale edilebilmesi için Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından bir "Kriz Merkezi" oluşturuldu.

AYDIN- Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre fırtınada metrekareye 75 kilogram yağış bekleniyor. Kriz Merkezi'nde gerçekleştirilen koordinasyon toplantısına katılıp müdahale yöntemlerini belirleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı müdahale edecek kriz masaları ve ekiplerin tüm imkânlarıyla hazır olduğunu belirtti. Başkan Çerçioğlu, vatandaşları da uyarırken, "Büyükşehir Belediyesi fırtınayla birlikte gelecek bütün olumsuzluklara karşı hazırlıklarını tamamladı. Yaşanabilecek olumsuzluklarda Büyükşehir Belediyesi bütün imkânlarıyla vatandaşlarımızın yanında olacak" dedi. Fırtına öncesi ASKİ, Fen İşleri, Park ve Bahçeler, İtfaiye, Makine İkmal Bakım ve Onarım, Çevre Koruma ve Kontrol, Sağlık İşleri ile Denizcilik Daire Başkanlıkları, tüm kaynaklar ve ekipleriyle fırtına için gerekli önlemleri aldı. Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamada, vatandaşları çatıların uçması, çanak antenlerin uçması, elektrik tellerinin kopması, ağaçların devrilmesi, deniz seviyesinin yükselmesi, aşırı yağış, güneş enerji panelleri, su depoları ve inşaat iskelelerinin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı uyarırken, yaşanacak en ufak olumsuzlukta, vatandaşların Büyükşehir Belediyesi'nin 444 40 09 numaralı Hızlı Çözüm Merkezi'ni, ASKİ'nin 444 70 09 numaralı hattını veya itfaiyenin 110 numaralı ihbar hattını aramaları istendi. Başkan Çerçioğlu, "Büyükşehir Belediyesi olarak Kriz Merkezi ve bütün müdahale ekiplerimizle, ortaya çıkabilecek tüm olumsuzluklara hazır haldeyiz. Gereken tüm önlemleri aldık. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarımızın yaşayabileceği olası olumsuzluklara anında müdahale edecektir" diye konuştu. Kriz Merkezi bünyesinde bin 200 personelin yanı sıra 15 greyder, 60 kamyon, 20 vidanjör, 10 kanal açma aracı, 20 ekskavatör, 80 kepçe, 15 büyük kepçe, 30 tam donanımlı itfaiye ekibi, 5 vinç, 8 bomlu araç, 102 su tahliye pompası, 30 jeneratör hazırlandığı. bunun yanı sıra hasta nakil araçları ve ambulanslar da hazır bekletildiği kaydedildi.
Orta Akdeniz'de oluşup Ege Bölgesi'ne doğru ilerleyen ve bazı senaryolara göre, 30 Eylül Pazar günü saatteki hızı 100-120 kilometreye ulaşması beklenen tropik fırtınada yaşanabilecek olumsuzlukların en aza indirilmesi ve olası olumsuzluklara anında müdahale edilebilmesi için Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından bir "Kriz Merkezi" oluşturuldu.

AYDIN- Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre fırtınada metrekareye 75 kilogram yağış bekleniyor. Kriz Merkezi'nde gerçekleştirilen koordinasyon toplantısına katılıp müdahale yöntemlerini belirleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı müdahale edecek kriz masaları ve ekiplerin tüm imkânlarıyla hazır olduğunu belirtti.

Başkan Çerçioğlu, vatandaşları da uyarırken, "Büyükşehir Belediyesi fırtınayla birlikte gelecek bütün olumsuzluklara karşı hazırlıklarını tamamladı. Yaşanabilecek olumsuzluklarda Büyükşehir Belediyesi bütün imkânlarıyla vatandaşlarımızın yanında olacak" dedi.

Fırtına öncesi ASKİ, Fen İşleri, Park ve Bahçeler, İtfaiye, Makine İkmal Bakım ve Onarım, Çevre Koruma ve Kontrol, Sağlık İşleri ile Denizcilik Daire Başkanlıkları, tüm kaynaklar ve ekipleriyle fırtına için gerekli önlemleri aldı.

Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamada, vatandaşları çatıların uçması, çanak antenlerin uçması, elektrik tellerinin kopması, ağaçların devrilmesi, deniz seviyesinin yükselmesi, aşırı yağış, güneş enerji panelleri, su depoları ve inşaat iskelelerinin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı uyarırken, yaşanacak en ufak olumsuzlukta, vatandaşların Büyükşehir Belediyesi'nin 444 40 09 numaralı Hızlı Çözüm Merkezi'ni, ASKİ'nin 444 70 09 numaralı hattını veya itfaiyenin 110 numaralı ihbar hattını aramaları istendi.

Başkan Çerçioğlu, "Büyükşehir Belediyesi olarak Kriz Merkezi ve bütün müdahale ekiplerimizle, ortaya çıkabilecek tüm olumsuzluklara hazır haldeyiz. Gereken tüm önlemleri aldık. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarımızın yaşayabileceği olası olumsuzluklara anında müdahale edecektir" diye konuştu.

Kriz Merkezi bünyesinde bin 200 personelin yanı sıra 15 greyder, 60 kamyon, 20 vidanjör, 10 kanal açma aracı, 20 ekskavatör, 80 kepçe, 15 büyük kepçe, 30 tam donanımlı itfaiye ekibi, 5 vinç, 8 bomlu araç, 102 su tahliye pompası, 30 jeneratör hazırlandığı. bunun yanı sıra hasta nakil araçları ve ambulanslar da hazır bekletildiği kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.