Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Köylülere sert müdahale TBMM’de

SİYASET 04.12.2018 - 17:55, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3000+ kez okundu.
 

Köylülere sert müdahale TBMM’de

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Hak arayışına karşı yapılan müdahale kabul edilemez” dedi.

AYDIN- Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Kızılcaköy’e Jeotermal Enerji Santrali (JES) kurmak isteyen şirketin yetkilileri, jandarma ve özel güvenlik ekiplerinin yöre halkına sert müdahalede bulunması Meclis’e taşındı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, konuyla ilgili TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Köylülerimize jandarma ve özel güvenlik ekipleri bugün sert müdahalede bulunmuştur. Müdahale sonucu yöre halkından Leyla Cihanşen, Fatma Barlas ve Ceride Barlas yaralanmıştır. Köylülerin en masumane hak arayışına karşı jandarmanın müdahalesi kabul edilemez. Güvenlik kuvvetleri halka zarar verenleri korumamalıdır. Halkın mal ve canını korumak için vardır. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sormak istiyorum; Köylülerimize müdahale emrini kim verdi? Orantısız güç uygulayan kolluk gücü hakkında soruşturma açılacak mı? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e sormak istiyorum; Yöre halkının bu kadar tepkisine rağmen bu JES projesine devam edecek misiniz?”
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Hak arayışına karşı yapılan müdahale kabul edilemez” dedi.

AYDIN- Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Kızılcaköy’e Jeotermal Enerji Santrali (JES) kurmak isteyen şirketin yetkilileri, jandarma ve özel güvenlik ekiplerinin yöre halkına sert müdahalede bulunması Meclis’e taşındı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, konuyla ilgili TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Köylülerimize jandarma ve özel güvenlik ekipleri bugün sert müdahalede bulunmuştur. Müdahale sonucu yöre halkından Leyla Cihanşen, Fatma Barlas ve Ceride Barlas yaralanmıştır.

Köylülerin en masumane hak arayışına karşı jandarmanın müdahalesi kabul edilemez. Güvenlik kuvvetleri halka zarar verenleri korumamalıdır. Halkın mal ve canını korumak için vardır.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sormak istiyorum; Köylülerimize müdahale emrini kim verdi? Orantısız güç uygulayan kolluk gücü hakkında soruşturma açılacak mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e sormak istiyorum; Yöre halkının bu kadar tepkisine rağmen bu JES projesine devam edecek misiniz?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.