Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Köylüler, Başkan Akın’a dert yandı

SİYASET 10.01.2018 - 10:21, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4250+ kez okundu.
 

Köylüler, Başkan Akın’a dert yandı

Aydın’da Salı günleri kurulan pazarda tezgah açan köylüler, kendilerine gösterilen sokağın mecbur kalmadıkça kimse tarafından kullanılmadığını ve kendi ürettikleri organik ürünleri satmak için gösterilen sokaktan kuş uçmaz kervan geçmez bir durumda olduğunu dile getirdiler.

AYDIN- Aydın Efeler’e bağlı çeşitli mahallelerden gelen pazarcı esnafı, Efeler Belediyesi tarafından bir süre önce eski yerlerinden uzaklaştırıldıklarını, yeni getirildikleri sokakta siftah bile yapmadan eve gittiklerini dile getirdiler. Geçimlerini evlerinin bahçelerinde yetiştirdikleri çeşitli sebzeler ve kendi hayvanlarının sütünden elde ettikleri yoğurt, kesik gibi ürünlerden elde ettikleri kazançla sağladıklarını belirten köylü pazarı esnafı, bazı günlerde evlerine siftah yapmadan gittiklerini belirtti. Pazar ziyaretinde karşılarında gördükleri Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’a dert yanan vatandaş, eski yerlerini geri istediklerini belirtirken kısıtlı imkanlarla evlerini geçindirmeye çalıştıklarını söyledi. Bazı esnaf, saat 3 oldu halen satış yapamadık derken bir diğer esnaf ise sabahtan bu yana yarım kilo yoğurt satabildiğini dile getirdi. Uzun süre esnafın dertlerini dinleyen Başkan Akın, bazı esnafın geç vakit olmasına rağmen halen siftah yapamadığını, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ın gerekli çalışmaları yaparak insanları daha fazla mağdur etmemesini dile istedi. BAŞKAN AKIN: EFELER BELEDİYESİ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ESNAFA SAHİP ÇIKMALI Başkan Akın, “Aydın’ın gelişimine katkı sağlayacak projelerden bahsediyoruz. Bu projelerimizi hayata geçirmek adına gerçekleştirdiğimiz girişimler oluyor. Salı Pazarı Aydın’ın en büyük ve en eski pazarı. Esnafımızın dertlerini dinledik ve mümkün olduğunca elimizden gelen çalışmayı yaparak onların bu dertlerine çare bulmaya çalışacağız. Uzun süredir piyasanın durumu ortada. Esnaf dertli, pazarcı halinden memnun değil. Salı Pazarı’ndaki en büyük sıkıntı köylü esnafımızın yerlerinin değiştirilmesi. Kısıtlı imkanlarla kendi ürettikleri ürünleri satarak evlerinin geçimini sağlamaya çalışan vatandaşımızın maalesef çabaları yetersiz kalıyor. Sebebi ise uzun zamandır bulundukları yerden alınarak kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde satış yapmalarının istenmesi. Siftah yapmadan eve giden esnaflarımızın olduğunu öğrendim. Köylü pazarı esnafımızın eski yerlerine alınması adına gerekli çalışmaların Efeler Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından hızlı bir şekilde yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Aydın’da Salı günleri kurulan pazarda tezgah açan köylüler, kendilerine gösterilen sokağın mecbur kalmadıkça kimse tarafından kullanılmadığını ve kendi ürettikleri organik ürünleri satmak için gösterilen sokaktan kuş uçmaz kervan geçmez bir durumda olduğunu dile getirdiler.

AYDIN- Aydın Efeler’e bağlı çeşitli mahallelerden gelen pazarcı esnafı, Efeler Belediyesi tarafından bir süre önce eski yerlerinden uzaklaştırıldıklarını, yeni getirildikleri sokakta siftah bile yapmadan eve gittiklerini dile getirdiler. Geçimlerini evlerinin bahçelerinde yetiştirdikleri çeşitli sebzeler ve kendi hayvanlarının sütünden elde ettikleri yoğurt, kesik gibi ürünlerden elde ettikleri kazançla sağladıklarını belirten köylü pazarı esnafı, bazı günlerde evlerine siftah yapmadan gittiklerini belirtti. Pazar ziyaretinde karşılarında gördükleri Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’a dert yanan vatandaş, eski yerlerini geri istediklerini belirtirken kısıtlı imkanlarla evlerini geçindirmeye çalıştıklarını söyledi. Bazı esnaf, saat 3 oldu halen satış yapamadık derken bir diğer esnaf ise sabahtan bu yana yarım kilo yoğurt satabildiğini dile getirdi. Uzun süre esnafın dertlerini dinleyen Başkan Akın, bazı esnafın geç vakit olmasına rağmen halen siftah yapamadığını, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ın gerekli çalışmaları yaparak insanları daha fazla mağdur etmemesini dile istedi.

BAŞKAN AKIN: EFELER BELEDİYESİ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ESNAFA SAHİP ÇIKMALI

Başkan Akın, “Aydın’ın gelişimine katkı sağlayacak projelerden bahsediyoruz. Bu projelerimizi hayata geçirmek adına gerçekleştirdiğimiz girişimler oluyor. Salı Pazarı Aydın’ın en büyük ve en eski pazarı. Esnafımızın dertlerini dinledik ve mümkün olduğunca elimizden gelen çalışmayı yaparak onların bu dertlerine çare bulmaya çalışacağız. Uzun süredir piyasanın durumu ortada. Esnaf dertli, pazarcı halinden memnun değil. Salı Pazarı’ndaki en büyük sıkıntı köylü esnafımızın yerlerinin değiştirilmesi. Kısıtlı imkanlarla kendi ürettikleri ürünleri satarak evlerinin geçimini sağlamaya çalışan vatandaşımızın maalesef çabaları yetersiz kalıyor. Sebebi ise uzun zamandır bulundukları yerden alınarak kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde satış yapmalarının istenmesi. Siftah yapmadan eve giden esnaflarımızın olduğunu öğrendim. Köylü pazarı esnafımızın eski yerlerine alınması adına gerekli çalışmaların Efeler Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından hızlı bir şekilde yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.