Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Köylüler basın mensuplarına saldırdı

ASAYİŞ 07.01.2015 - 13:16, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 3285+ kez okundu.
 

Köylüler basın mensuplarına saldırdı

İzmir'in Kemalpaşa ilçesi Akalan köyünde, taş ocağı yüzünden protesto için toplanan yaklaşık 300 köylü, ellerindeki taşlarla jandarma ekiplerine ve basın mensuplarına saldırdı.

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, otoyol çalışması için açılacak taş ocağını protesto eden köylüler, kepçeyi taşlayıp şantiyeyi bastı. Olaylarda güvenlik önlemi alan iki jandarma yaralandı.  İzmir-İstanbul otoyolu inşaatında kullanılmak üzere Kemalpaşa ilçesi Akalan köyünde taş ocağı şantiyesi kuruldu. Akalan, Sütçüler, Çambel köyü sakinleri taş ocağı kurulmaması için toplandı. Jandarma ekipleri şantiye çevresinde güvenlik önlemi alırken bir kepçe ilk çalışmayı başlatmak üzere Jandarma Robokop timleri eşiliğinde çalışmak için hareketlendi. Kepçenin hareketlendiğini gören yaklaşık 200 köylü, kepçeyi taş yağmuruna tuttu. Kepçenin camları kırılırken kepçe etrafında güvenlik önlemi alan jandarmalar taşların hedefine girdi. Olaylarda, iki jandarma yaralandı. Şantiye alanına giren köylüler, şantiyedeki kamyon, prefabrik evlerin, iş makinalarının camlarını ve kapılarını taş yağmuruna tutup kırdı. Jandarma ekipleri, uzun uğraşlar sonucu köylüleri şantiye alanından çıkardı. Kepçenin önüne oturan köylüler oturma eylemi başlattı. Köylüler, 'Bu şantiye kurulamaz', 'Çevreyi katledemezsiniz' sloganları attı. Köylülerden Ahmet Keskin, köye otoban için taş ocağı açmak istendiğini belirterek "Köyümüz ve çevre köylerimizin tahrip olmasını istemiyoruz. Taş ocağının açılmasını istemiyoruz'' dedi. Öte yandan köylülerin bekleyişi hâla devam ederken jandarma ekipleri ve ek kuvvet olarak gelen polis TOMA aracı güvenlik önlemlerini artırdı. Olaylar sırasında yaralanan iki jandarmanın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
İzmir'in Kemalpaşa ilçesi Akalan köyünde, taş ocağı yüzünden protesto için toplanan yaklaşık 300 köylü, ellerindeki taşlarla jandarma ekiplerine ve basın mensuplarına saldırdı.

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, otoyol çalışması için açılacak taş ocağını protesto eden köylüler, kepçeyi taşlayıp şantiyeyi bastı. Olaylarda güvenlik önlemi alan iki jandarma yaralandı. 

İzmir-İstanbul otoyolu inşaatında kullanılmak üzere Kemalpaşa ilçesi Akalan köyünde taş ocağı şantiyesi kuruldu. Akalan, Sütçüler, Çambel köyü sakinleri taş ocağı kurulmaması için toplandı. Jandarma ekipleri şantiye çevresinde güvenlik önlemi alırken bir kepçe ilk çalışmayı başlatmak üzere Jandarma Robokop timleri eşiliğinde çalışmak için hareketlendi. Kepçenin hareketlendiğini gören yaklaşık 200 köylü, kepçeyi taş yağmuruna tuttu. Kepçenin camları kırılırken kepçe etrafında güvenlik önlemi alan jandarmalar taşların hedefine girdi. Olaylarda, iki jandarma yaralandı. Şantiye alanına giren köylüler, şantiyedeki kamyon, prefabrik evlerin, iş makinalarının camlarını ve kapılarını taş yağmuruna tutup kırdı. Jandarma ekipleri, uzun uğraşlar sonucu köylüleri şantiye alanından çıkardı. Kepçenin önüne oturan köylüler oturma eylemi başlattı. Köylüler, 'Bu şantiye kurulamaz', 'Çevreyi katledemezsiniz' sloganları attı.

Köylülerden Ahmet Keskin, köye otoban için taş ocağı açmak istendiğini belirterek "Köyümüz ve çevre köylerimizin tahrip olmasını istemiyoruz. Taş ocağının açılmasını istemiyoruz'' dedi.

Öte yandan köylülerin bekleyişi hâla devam ederken jandarma ekipleri ve ek kuvvet olarak gelen polis TOMA aracı güvenlik önlemlerini artırdı. Olaylar sırasında yaralanan iki jandarmanın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.