Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Köy meydanında bayramlaştılar

GÜNCEL 15.06.2018 - 12:08, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3134+ kez okundu.
 

Köy meydanında bayramlaştılar

Ramazan Bayramı tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi Aydın'da da coşkuyla kutlanıyor.

AYDIN- Aydın’da sabah saat 06:30’da Bayram Namazı’nın kılınmasının ardından tüm Müslümanlar bayramlaşmaya başladı. Aydın’da en renkli bayram kutlamaları ise gelenek ve göreneklerinden vazgeçmeyen Yörük köylerinde gerçekleşiyor. Köşk ilçesine bağlı Ilıdağ Köyü’nde bir aydır uyku düzeni değişen köylüler, bayram namazına havai fişeklerle uyandırıldı. Bayram namazını kıldıktan sonra köy meydanında toplanan tüm köylüler birbirleri ile bayramlaştıktan sonra Ramazan Bayramı kutlamalarına evlerde devam edildi. Eski bir Yörük köyü olan ve yaklaşık 2 bin kişinin üzerinde nüfusa sahip köyde gelişen teknolojiye rağmen köylüler gelenek ve göreneklerini sürdürüyor.
Ramazan Bayramı tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi Aydın'da da coşkuyla kutlanıyor.

AYDIN- Aydın’da sabah saat 06:30’da Bayram Namazı’nın kılınmasının ardından tüm Müslümanlar bayramlaşmaya başladı. Aydın’da en renkli bayram kutlamaları ise gelenek ve göreneklerinden vazgeçmeyen Yörük köylerinde gerçekleşiyor.

Köşk ilçesine bağlı Ilıdağ Köyü’nde bir aydır uyku düzeni değişen köylüler, bayram namazına havai fişeklerle uyandırıldı. Bayram namazını kıldıktan sonra köy meydanında toplanan tüm köylüler birbirleri ile bayramlaştıktan sonra Ramazan Bayramı kutlamalarına evlerde devam edildi.

Eski bir Yörük köyü olan ve yaklaşık 2 bin kişinin üzerinde nüfusa sahip köyde gelişen teknolojiye rağmen köylüler gelenek ve göreneklerini sürdürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.