Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Kötü duvar yazılarına çözüm bulundu

GÜNCEL 03.10.2016 - 12:09, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 1889+ kez okundu.
 

Kötü duvar yazılarına çözüm bulundu

Görüntü kirliliği yaratan duvar yazılarına Efeler Belediyesi ilginç bir çözüm getirdi.

AYDIN- Efeler Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçenin çeşitli noktalarında kötü görüntüler oluşturan duvar yazıları temizlenip boyanarak yeni bir hizmet daha başlatıldı.  Efeler Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince tespiti gerçekleştirilen okul duvarları ve çeşitli binaların duvarları ile trafo gibi alanlarda görüntü kirliliğine neden olan duvar boyamaları ve yazıları, gerçekleştirilen çalışmalar ile temizlenerek ünlü şahsiyetlerin sözleri yazıldı. Daha temiz bir Efeler için çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini belirten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, şöyle konuştu: ”Duvarlara yazılan çeşitli yazıların silinmesi için bir proje kapsamında çalışmalar başlattık. Efeler ilçesi sınırları içerisinde vatandaşa ya da kamuya ait alanlardaki bahçe, ev, garaj, okul binalarının bahçelerinin dış duvarları gibi yerlerin duvarlarını boyayarak temiz ve güzel bir görünüme kavuşturuyoruz. Belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizin bu çalışmasıyla, hem görüntü kirliliğini ortadan kaldırmayı hem de görsel güzelliği artırmayı hedeflerken diğer yandan da boyanan bu duvarlar üzerine ünlü şahsiyetlerin sözlerinin yazılması projesini hayata geçirdik.” Duvar yazılarının 2 dakikada yazıldığını, ancak silinmesinin meşakkatli ve masraflı olduğuna, orijinal boya ve yazıların büyük zarar verdiğine dikkati çeken Başkan Özakcan, şunları söyledi: ”Vatandaşların en çok şikayet ettiği konuların başında duvar yazıları geliyor. Sorumsuz kişilerce sprey boyalar ile yazılan yazılar görüntü kirliliği oluşturuyor. Duvara yazılan kötü, karışık, küfürlü yazılar bizim örf ve adetlerimize de uygun olmadığı gibi bazı tarihi yerlerinde dokusunu bozmaktadır. Boyadığımız bu kötü yazıların yerine uygun olan yerlere ünlü şahsiyetlerin sözlerini yazarak, ölümsüzleşen bu sözleri bir kez daha hatırlıyor, öğreniyoruz. Belediye olarak görüntü kirliliği yaratan kötü duvar yazıları için biz gerekli tedbirleri alıyoruz ancak vatandaşlarımızın da bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz.”
Görüntü kirliliği yaratan duvar yazılarına Efeler Belediyesi ilginç bir çözüm getirdi.

AYDIN- Efeler Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçenin çeşitli noktalarında kötü görüntüler oluşturan duvar yazıları temizlenip boyanarak yeni bir hizmet daha başlatıldı. 

Efeler Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince tespiti gerçekleştirilen okul duvarları ve çeşitli binaların duvarları ile trafo gibi alanlarda görüntü kirliliğine neden olan duvar boyamaları ve yazıları, gerçekleştirilen çalışmalar ile temizlenerek ünlü şahsiyetlerin sözleri yazıldı.

Daha temiz bir Efeler için çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini belirten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, şöyle konuştu:

”Duvarlara yazılan çeşitli yazıların silinmesi için bir proje kapsamında çalışmalar başlattık. Efeler ilçesi sınırları içerisinde vatandaşa ya da kamuya ait alanlardaki bahçe, ev, garaj, okul binalarının bahçelerinin dış duvarları gibi yerlerin duvarlarını boyayarak temiz ve güzel bir görünüme kavuşturuyoruz. Belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizin bu çalışmasıyla, hem görüntü kirliliğini ortadan kaldırmayı hem de görsel güzelliği artırmayı hedeflerken diğer yandan da boyanan bu duvarlar üzerine ünlü şahsiyetlerin sözlerinin yazılması projesini hayata geçirdik.”

Duvar yazılarının 2 dakikada yazıldığını, ancak silinmesinin meşakkatli ve masraflı olduğuna, orijinal boya ve yazıların büyük zarar verdiğine dikkati çeken Başkan Özakcan, şunları söyledi:

”Vatandaşların en çok şikayet ettiği konuların başında duvar yazıları geliyor. Sorumsuz kişilerce sprey boyalar ile yazılan yazılar görüntü kirliliği oluşturuyor. Duvara yazılan kötü, karışık, küfürlü yazılar bizim örf ve adetlerimize de uygun olmadığı gibi bazı tarihi yerlerinde dokusunu bozmaktadır. Boyadığımız bu kötü yazıların yerine uygun olan yerlere ünlü şahsiyetlerin sözlerini yazarak, ölümsüzleşen bu sözleri bir kez daha hatırlıyor, öğreniyoruz. Belediye olarak görüntü kirliliği yaratan kötü duvar yazıları için biz gerekli tedbirleri alıyoruz ancak vatandaşlarımızın da bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.