Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Köşk’te kurtuluş coşkusu

GÜNCEL 06.09.2017 - 18:12, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4169+ kez okundu.
 

Köşk’te kurtuluş coşkusu

İlçenin kurtuluşu yarım asırdır aynı heyecanla kutlanıyor

AYDIN- Yunan mezaliminin en şiddetli yaşandığı yerlerden biri olan Aydın’ın Köşk ilçesinde ilçenin düşman işgalinden kurtuluş günü olan 6 Eylül günü yaklaşık 60 yıldır aynı heyecanla kutlanıyor. Zulmün sembolü haline gelen ve yurdu işgal eden düşmanlar tarafından onlarca kişinin asıldığı Kocaçınarın yanındaki meydanda gerçekleştirilen Kurtuluş Günü etkinlikleri coşku ile gerçekleştirildi. Zaman zaman duygusal anların da yaşandığı programda şehit ve gaziler rahmet ve minnetle anıldı. Köşk’ün Düşman işgalinden kurtuluşunu 95. yıl dönümü Köşk Cumhuriyet Meydanı’nda kutlandı. Törene Köşk Kaymakamı Serdar Kaya, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Karataş, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Çelenk sunumunun ardından halka hitap eden Köşk Belediye Başkanı Rifat Kadri Kılınç, “Çanakkale Ruhu 1915’te nasıl bu aziz millete yeniden başlama birlikteliği aşkını yaşattı ise Köşk’ün kurtuluşu da aynı ruhun zaferi olmuştur. Bizler şehitlerimizin fedakarlıklarıyla kazanılan ve emanetçisi olduğumuz bu vatan topraklarını, kadim medeniyetimizden ilham ve kuvvet alarak milletçe hep birlikte, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne yükseltme gayreti içinde olmayı sürdüreceğiz. Kurtuluşunun 95. yılında bu vatan topraklarında yüzlerce şehidi rahmet ve minnetle yad ediyor; Devletimizin bekası, milletimizin birlik ve beraberliği, özgürlük ve bağımsızlığımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, kahraman Kuvayi Milliye Erlerimizi, Efelerimizi, kadını ve erkeğiyle Efe Ruhlu milletimizi,  kahraman gazilerimizi şükran, rahmet ve saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı. Yöresel halk oyunları gösterilerinin sunulduğu etkinlikte 95 yıl önce yaşanan zulmü anlatan şiirler de okundu. Törende 6 Eylül Okulu öğrencisi Hatice Yağız’ın okuduğu ‘Vatan’ şiiri ise herkesi duygulandırdı.
İlçenin kurtuluşu yarım asırdır aynı heyecanla kutlanıyor

AYDIN- Yunan mezaliminin en şiddetli yaşandığı yerlerden biri olan Aydın’ın Köşk ilçesinde ilçenin düşman işgalinden kurtuluş günü olan 6 Eylül günü yaklaşık 60 yıldır aynı heyecanla kutlanıyor. Zulmün sembolü haline gelen ve yurdu işgal eden düşmanlar tarafından onlarca kişinin asıldığı Kocaçınarın yanındaki meydanda gerçekleştirilen Kurtuluş Günü etkinlikleri coşku ile gerçekleştirildi. Zaman zaman duygusal anların da yaşandığı programda şehit ve gaziler rahmet ve minnetle anıldı.

Köşk’ün Düşman işgalinden kurtuluşunu 95. yıl dönümü Köşk Cumhuriyet Meydanı’nda kutlandı. Törene Köşk Kaymakamı Serdar Kaya, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Karataş, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunumunun ardından halka hitap eden Köşk Belediye Başkanı Rifat Kadri Kılınç, “Çanakkale Ruhu 1915’te nasıl bu aziz millete yeniden başlama birlikteliği aşkını yaşattı ise Köşk’ün kurtuluşu da aynı ruhun zaferi olmuştur. Bizler şehitlerimizin fedakarlıklarıyla kazanılan ve emanetçisi olduğumuz bu vatan topraklarını, kadim medeniyetimizden ilham ve kuvvet alarak milletçe hep birlikte, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne yükseltme gayreti içinde olmayı sürdüreceğiz. Kurtuluşunun 95. yılında bu vatan topraklarında yüzlerce şehidi rahmet ve minnetle yad ediyor; Devletimizin bekası, milletimizin birlik ve beraberliği, özgürlük ve bağımsızlığımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, kahraman Kuvayi Milliye Erlerimizi, Efelerimizi, kadını ve erkeğiyle Efe Ruhlu milletimizi,  kahraman gazilerimizi şükran, rahmet ve saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Yöresel halk oyunları gösterilerinin sunulduğu etkinlikte 95 yıl önce yaşanan zulmü anlatan şiirler de okundu. Törende 6 Eylül Okulu öğrencisi Hatice Yağız’ın okuduğu ‘Vatan’ şiiri ise herkesi duygulandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.