Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Köşk MYO’ya TÜBİTAK desteği

EĞİTİM 18.09.2017 - 12:05, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4244+ kez okundu.
 

Köşk MYO’ya TÜBİTAK desteği

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Köşk Meslek Yüksek Okulu’nda (MYO) ilk kez hazırlanan TÜBİTAK projesi desteklenmeye hak kazandı.

AYDIN- ADÜ Köşk Meslek Yüksek Okulu Gıda İşleme Bölümü Öğretim Görevlisi Yeliz Tekgül’ün yürütücülüğünü yaptığı "Farklı Kurutma Tekniklerinin Lamas Türü Limon Kabuğunun Aroma Bileşenleri Üzerine Etkilerinin İncelenmesi” başlıklı proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1002 Araştırma Destek Programları Başkanlığınca (ARDEB) desteklenmeye hak kazandı. Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Baysal’ın araştırmacı olarak yer aldığı proje ile 6 farklı kurutma tekniği için limonenin miktarca en yüksek olduğu, kalite özelliklerinin en iyi korunduğu ve kurutma süresinin en kısa olduğu optimum kurutma koşulları belirlenecek. Proje, belirlenen koşullarda üretim yapılarak yöntemlerin kıyaslanmasını amaçlıyor. Köşk Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Ayşe Demet Karaman, Öğretim Görevlisi Yeliz Tekgül’ü tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Proje, Adnan Menderes Üniversitesinin en genç MYO’larından biri olan Köşk MYO’nun TÜBİTAK tarafından desteklenen ilk projesi olması açısından da önemli görülüyor.
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Köşk Meslek Yüksek Okulu’nda (MYO) ilk kez hazırlanan TÜBİTAK projesi desteklenmeye hak kazandı.

AYDIN- ADÜ Köşk Meslek Yüksek Okulu Gıda İşleme Bölümü Öğretim Görevlisi Yeliz Tekgül’ün yürütücülüğünü yaptığı "Farklı Kurutma Tekniklerinin Lamas Türü Limon Kabuğunun Aroma Bileşenleri Üzerine Etkilerinin İncelenmesi” başlıklı proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1002 Araştırma Destek Programları Başkanlığınca (ARDEB) desteklenmeye hak kazandı.

Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Baysal’ın araştırmacı olarak yer aldığı proje ile 6 farklı kurutma tekniği için limonenin miktarca en yüksek olduğu, kalite özelliklerinin en iyi korunduğu ve kurutma süresinin en kısa olduğu optimum kurutma koşulları belirlenecek. Proje, belirlenen koşullarda üretim yapılarak yöntemlerin kıyaslanmasını amaçlıyor.

Köşk Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Ayşe Demet Karaman, Öğretim Görevlisi Yeliz Tekgül’ü tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Proje, Adnan Menderes Üniversitesinin en genç MYO’larından biri olan Köşk MYO’nun TÜBİTAK tarafından desteklenen ilk projesi olması açısından da önemli görülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.