Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Köşk, 6 Eylül Mahallesi’ne Kültür ve Eğitim Yatırımı

EĞİTİM (AA) - Anadolu Ajansı | 11.06.2015 - 18:48, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3091+ kez okundu.
 

Köşk, 6 Eylül Mahallesi’ne Kültür ve Eğitim Yatırımı

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Köşk’e yapılması planlanan Köşk İmam-Hatip Pansiyonu ve Kültür Merkezi Projesi için Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç’ı ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Köşk’e yapılması planlanan Köşk İmam-Hatip Pansiyonu ve Kültür Merkezi Projesi için Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç’ı ziyaret etti. Belediye ziyaretiyle yapılacak olan proje hakkında bilgiler alan Töre yerinde inceleme yapılması için mevcut tesisin bulunduğu alanı ziyaret etmek istediklerini belirtti. Belediye Meclis Üyesi Alim Yavaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Aykırı ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile tesis ziyaretinde bulunan Başkan Kılınç, sahanın koordinat ve cephe özelliklerini aktararak parselasyonu ve imar planı hakkında bilgi verdi. Önceki dönemlerde, ilçemize kazandırılan mevcut otel binasının şimdi dinlenme tesisi olarak hizmet vermekte olduğunu ifade eden Başkan Kılınç,” İlçemize kazandırılan fakat bazı dönemlerde dinlenme tesisi bazı dönemlerde sosyal tesis olarak girişimciler tarafından işletildi. Fakat Köşkümüzde yaptığımız okul projelerinin hayata geçmesi ve öğrencilerimizin günümüz gereği eğitim ve kültür merkezi ihtiyaçlarının da giderilmesi amacıyla bir eğitim ve kültür merkezi projesi planladık. 2014/2015 Eğitim- Öğretim yılında ilçemiz Altı Eylül Mahallesine kazandırmış olduğumuz yeni 4+4+4 Eğitim Sistemi gereği Köşk İmam-Hatip Lisesi ve Ortaokulunu hayata geçirdik. Okullarımız için öğrencilerimize pansiyon, eğitim ve kültür hizmeti sunmak adına; bir projeyi daha hayata geçirmeyi planlıyoruz.”dedi. Ortaklaşa yapılacak olan bu proje sayesinde öğrencilerin eğitimi için yeni bir çalışmayı Köşk’e kazandıracaklarını ifade eden Sayın Töre,” Köşk İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi için planladığımız süre içerisinde konferans salonu, kütüphane, pansiyon ve kültür merkezinin de içinde bulunduğu mevcut projemiz ile kültür ve barınma ihtiyacını karşılamış olacağız. İlçemize hayırlı olsun” diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Köşk’e yapılması planlanan Köşk İmam-Hatip Pansiyonu ve Kültür Merkezi Projesi için Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç’ı ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Köşk’e yapılması planlanan Köşk İmam-Hatip Pansiyonu ve Kültür Merkezi Projesi için Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç’ı ziyaret etti.

Belediye ziyaretiyle yapılacak olan proje hakkında bilgiler alan Töre yerinde inceleme yapılması için mevcut tesisin bulunduğu alanı ziyaret etmek istediklerini belirtti. Belediye Meclis Üyesi Alim Yavaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Aykırı ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile tesis ziyaretinde bulunan Başkan Kılınç, sahanın koordinat ve cephe özelliklerini aktararak parselasyonu ve imar planı hakkında bilgi verdi.

Önceki dönemlerde, ilçemize kazandırılan mevcut otel binasının şimdi dinlenme tesisi olarak hizmet vermekte olduğunu ifade eden Başkan Kılınç,” İlçemize kazandırılan fakat bazı dönemlerde dinlenme tesisi bazı dönemlerde sosyal tesis olarak girişimciler tarafından işletildi. Fakat Köşkümüzde yaptığımız okul projelerinin hayata geçmesi ve öğrencilerimizin günümüz gereği eğitim ve kültür merkezi ihtiyaçlarının da giderilmesi amacıyla bir eğitim ve kültür merkezi projesi planladık. 2014/2015 Eğitim- Öğretim yılında ilçemiz Altı Eylül Mahallesine kazandırmış olduğumuz yeni 4+4+4 Eğitim Sistemi gereği Köşk İmam-Hatip Lisesi ve Ortaokulunu hayata geçirdik. Okullarımız için öğrencilerimize pansiyon, eğitim ve kültür hizmeti sunmak adına; bir projeyi daha hayata geçirmeyi planlıyoruz.”dedi.

Ortaklaşa yapılacak olan bu proje sayesinde öğrencilerin eğitimi için yeni bir çalışmayı Köşk’e kazandıracaklarını ifade eden Sayın Töre,” Köşk İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi için planladığımız süre içerisinde konferans salonu, kütüphane, pansiyon ve kültür merkezinin de içinde bulunduğu mevcut projemiz ile kültür ve barınma ihtiyacını karşılamış olacağız. İlçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.