Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Köşger istihdama el attı

GÜNCEL 03.08.2017 - 17:54, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3555+ kez okundu.
 

Köşger istihdama el attı

Vali Köşger; “İstihdam imkanının bulunduğu bir ilde işsizliğin olmaması gerekir” dedi

AYDIN- Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger Aydın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısındaki konuşmasında, iş imkanının bulunduğu Aydın’da, normalde işsizliğin olmaması gerektiğini belirtti. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2017 yılı 3. Olağan Toplantısı toplantısı, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında, gerçekleştirildi. Aydın ilinin iş gücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacının görüşüldüğü toplantıda konuşan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın’ın kapasitesi olan bir il olduğunu, burada işsizliğin olmaması gerektiğini belirtti. Vali Köşger konuşmasında “Bu kadar verimli çeşitli alanlarda istihdam imkanının bulunduğu bir ilde normalde işsizliğin olmaması gerekir. Aydın dünden beri dışarıdan iş gücü emek ithal eden bir il. Ama işin gerçek boyutta olmadığını kısa süredeki müşahit ettiğimiz problemlerden biri olarak ortaya koyabiliriz. Bunda temel sebep iş gücü piyasasının niteliklerinin arttırılması ile iş talep eden işçi talep eden piyasanın taleplerinin tam manası ile örtüşmemesinin bir sonucu olduğunu değerlendiriyoruz. Sanayicimiz, iş gücü talep eden firma sahipleri nitelikli iş gücü istiyor. Ancak maalesef piyasada ne iş olsa yaparım diyen ve vasfı bulunmayan bir miktar insanımızda işsizlik sıkıntısı çekiyor. Bu bağlamda İl İstihdam Kurulumuza iş gücü piyasasını birbiriyle örtüştürmek ve iş emek piyasamızı daha nitelikli hale getirebilmek için önemli fonksiyonlar düşüyor. Bugün burada iş piyasası ile yapılan çalışmaların bir sunumunu izleyeceğiz. Bu sunumla birlikte değerlendirmeler yapacağız. Buna dair kararlar aldıktan sonra toplantımızı sonlandıracağız” dedi.   Aydın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısına Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Vali yardımcısı Abdullah Arslan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ADÜ Rektörü Prof.Dr. Cavit Bircan, İşkur İl Müdürü Rahmi Terzi ve daire müdürleri katıldı.
Vali Köşger; “İstihdam imkanının bulunduğu bir ilde işsizliğin olmaması gerekir” dedi

AYDIN- Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger Aydın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısındaki konuşmasında, iş imkanının bulunduğu Aydın’da, normalde işsizliğin olmaması gerektiğini belirtti.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2017 yılı 3. Olağan Toplantısı toplantısı, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında, gerçekleştirildi.

Aydın ilinin iş gücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacının görüşüldüğü toplantıda konuşan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın’ın kapasitesi olan bir il olduğunu, burada işsizliğin olmaması gerektiğini belirtti.

Vali Köşger konuşmasında “Bu kadar verimli çeşitli alanlarda istihdam imkanının bulunduğu bir ilde normalde işsizliğin olmaması gerekir. Aydın dünden beri dışarıdan iş gücü emek ithal eden bir il. Ama işin gerçek boyutta olmadığını kısa süredeki müşahit ettiğimiz problemlerden biri olarak ortaya koyabiliriz. Bunda temel sebep iş gücü piyasasının niteliklerinin arttırılması ile iş talep eden işçi talep eden piyasanın taleplerinin tam manası ile örtüşmemesinin bir sonucu olduğunu değerlendiriyoruz. Sanayicimiz, iş gücü talep eden firma sahipleri nitelikli iş gücü istiyor. Ancak maalesef piyasada ne iş olsa yaparım diyen ve vasfı bulunmayan bir miktar insanımızda işsizlik sıkıntısı çekiyor. Bu bağlamda İl İstihdam Kurulumuza iş gücü piyasasını birbiriyle örtüştürmek ve iş emek piyasamızı daha nitelikli hale getirebilmek için önemli fonksiyonlar düşüyor. Bugün burada iş piyasası ile yapılan çalışmaların bir sunumunu izleyeceğiz. Bu sunumla birlikte değerlendirmeler yapacağız. Buna dair kararlar aldıktan sonra toplantımızı sonlandıracağız” dedi.

  Aydın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısına Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Vali yardımcısı Abdullah Arslan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ADÜ Rektörü Prof.Dr. Cavit Bircan, İşkur İl Müdürü Rahmi Terzi ve daire müdürleri katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.