Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kos Adası'nda son durum

GÜNCEL 22.07.2017 - 11:03, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3357+ kez okundu.
 

Kos Adası'nda son durum

Kos Adasında hasar tespit çalışmaları başladı

AYDIN - Ege Denizi’nde dün akşam meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin vurduğu Yunanistan’ın Kos Adasında hasar tespit çalışmaları başladı. Biri Türk iki kişinin ölümüne ve 5’i ağır 80 kişinin yaralanmasına yol açan depremin ardından Kos Adası’nda belediye hasar tespiti için harekete geçti. İş makineleriyle enkaz kaldırma çalışması yapan ekipler, aynı zamanda da hasara uğrayan yerlerin tespitini yapıyor. Aralarında cami ve kiliselerinde bulunduğu daha çok tarihi binaların hasar gördüğü depremde, Kos Adası’nda birçok bina da çatlaklar oluştu. Kos Adası’nın tümünde etkili olan depremin fay hattının da Kos Adası Marinası yakınlarından geçmesiyle hem iskelede hem de park ve caddelerde meydana gelen büyük yarıklar depremin şiddetini de ortaya koydu. Depremde başta Continental olmak üzere birçok otelde de büyük hasarlar meydana gelirken, turistler otellerden tahliye edildi. Deprem anının kameralara da yansıdığı Kos Adası’nda birçok iş yerinde de ürünler deprem sırasında yerlere saçıldı. Turizm sezonu olması nedeniyle aralarında Türklerin de bulunduğu birçok turistin bulunduğu adada, herkes evlerini terk ederek, parklarda toplanmış durumda.
Kos Adasında hasar tespit çalışmaları başladı

AYDIN - Ege Denizi’nde dün akşam meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin vurduğu Yunanistan’ın Kos Adasında hasar tespit çalışmaları başladı. Biri Türk iki kişinin ölümüne ve 5’i ağır 80 kişinin yaralanmasına yol açan depremin ardından Kos Adası’nda belediye hasar tespiti için harekete geçti. İş makineleriyle enkaz kaldırma çalışması yapan ekipler, aynı zamanda da hasara uğrayan yerlerin tespitini yapıyor.

Aralarında cami ve kiliselerinde bulunduğu daha çok tarihi binaların hasar gördüğü depremde, Kos Adası’nda birçok bina da çatlaklar oluştu. Kos Adası’nın tümünde etkili olan depremin fay hattının da Kos Adası Marinası yakınlarından geçmesiyle hem iskelede hem de park ve caddelerde meydana gelen büyük yarıklar depremin şiddetini de ortaya koydu. Depremde başta Continental olmak üzere birçok otelde de büyük hasarlar meydana gelirken, turistler otellerden tahliye edildi. Deprem anının kameralara da yansıdığı Kos Adası’nda birçok iş yerinde de ürünler deprem sırasında yerlere saçıldı. Turizm sezonu olması nedeniyle aralarında Türklerin de bulunduğu birçok turistin bulunduğu adada, herkes evlerini terk ederek, parklarda toplanmış durumda.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.