Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Korona hastalarından ek ücret alınmayacak

SAĞLIK 10.04.2020 - 16:40, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3014+ kez okundu.
 

Korona hastalarından ek ücret alınmayacak

Korona hastalarından özel hastanelerde pandemi süresince ek ücret alınmayacak

AYDIN – Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Hakan Karagözlü, Covis -19 Hastalarına Yönelik Sağlık Uygulama Tebliğinde yapılan değişiklikle hastalardan özel hastanelerde pandemi süresince ek ücret alınmayacağını belirtti. Dr. Hakan Karagözlü; “Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi olarak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’na 1 Nisan 2020 tarihinde yapmış olduğumuz yazılı çağrıya yanıt gecikmedi. Covid-19 hastalara özel hastanelerde yaşatılan mağduriyet bir nebze olsun azalacak. Resmi Gazete’nin 9 Nisan 2020 tarihli sayısında yayımlanan ‘Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’ ile ‘Pandemi süresince pandemi olgularına yönelik tanı ve tedavileri’ acil hal tanımı kapsamına alınmıştır. Böylece, pandemi nedeniyle başvuran hastalarla ilgili olarak ilgili hastaneler SGK’ya yalnızca sağlık hizmet bedeli faturalandırabilecektir. Bunun yanı sıra, yapılan bir başka düzenleme ile ‘Pandemi süresince pandemi olgularının tanı ve tedavileri’ ilave ücret alınamayacak işlemler listesine eklenmiştir. Bu düzenleme nedeniyle artık, hiçbir özel hastane pandemi hastalarımızdan ilave ücret talep edemeyecektir” dedi.
Korona hastalarından özel hastanelerde pandemi süresince ek ücret alınmayacak

AYDIN – Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Hakan Karagözlü, Covis -19 Hastalarına Yönelik Sağlık Uygulama Tebliğinde yapılan değişiklikle hastalardan özel hastanelerde pandemi süresince ek ücret alınmayacağını belirtti.

Dr. Hakan Karagözlü; “Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi olarak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’na 1 Nisan 2020 tarihinde yapmış olduğumuz yazılı çağrıya yanıt gecikmedi. Covid-19 hastalara özel hastanelerde yaşatılan mağduriyet bir nebze olsun azalacak. Resmi Gazete’nin 9 Nisan 2020 tarihli sayısında yayımlanan ‘Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’ ile ‘Pandemi süresince pandemi olgularına yönelik tanı ve tedavileri’ acil hal tanımı kapsamına alınmıştır. Böylece, pandemi nedeniyle başvuran hastalarla ilgili olarak ilgili hastaneler SGK’ya yalnızca sağlık hizmet bedeli faturalandırabilecektir. Bunun yanı sıra, yapılan bir başka düzenleme ile ‘Pandemi süresince pandemi olgularının tanı ve tedavileri’ ilave ücret alınamayacak işlemler listesine eklenmiştir. Bu düzenleme nedeniyle artık, hiçbir özel hastane pandemi hastalarımızdan ilave ücret talep edemeyecektir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.