Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Kore Gazisi yıllar sonra onurlandırıldı

GÜNCEL 22.04.2018 - 13:24, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3695+ kez okundu.
 

Kore Gazisi yıllar sonra onurlandırıldı

Aydın'ın Didim ilçesinde yaşayan Kore gazisi Nuri Bozdağ’ın Kore Cumhuriyeti tarafından kendisine gönderilen madalya ve beratın ulaşmadığını tespit edilmesinin ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanlığı vasıtasıyla Didim Garnizon Komutanlığı’na gönderilen madalya düzenlenen törenle kendisine takdim edildi.

AYDIN- Didim Garnizon Komutanlığı’nca düzenlenen törene Gazi Nuri Bozdağ ve ailesi Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Garnizon Komutanı Albay Çetin Gülseven, Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, İlçe Jandarma Komutanı Gürkan Kabakçı, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Demircioğlu, SG K.SG Ütgm. Erkan Özbeki Muharip Gaziler Derneği Didim Temsilciliği Başkanı Sefer Tatar, Didim’de ikamet eden diğer Kore Gazisi Ahmet Akdağ ve eşleri Denizhan Baltutan’ın ile görevli askeri personel katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan tören Kore Savaşı ile ilgili belgesel izlenmesi, sonrasında ise konuşmalarla devam etti. Törende konuşan Didim Garnizon Komutanı Albay Çetin Gülseven, Türk Askerinin Kore’de savaşın gidişatını değiştiren kahramanlıklar sergileyerek, tüm dünyanın saygısını bir kez daha kazandığını, bu efsanelerin yaşayan kahramanları olan gazilerimizin Türk milletinin ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin manevi dayanağı, güç kaynağı ve başarılarından örnek aldığı kıymetleri olduğunu belirtti. İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz ise konuşmasında, Türk Milleti’nin vatanı ve milli davası söz konusu olduğunda canını göze alabilme özelliğini tüm tarihi boyunca ispatladığını ve bunun örneği olan,  gazilerimizle beraber olmanın mutluluk ve onur kaynağı olduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından Kore Gazisi Nuri Bozdağ’a Kore Cumhuriyeti’nce gönderilen madalya berat belgesi ile kendisine verilen “barış büyükelçisi” unvanının Garnizon Komutanı Çetin Gülseven tarafından okunarak tebliğ edilmesini müteakiben, kendisine madalyası ve beratı ilçe kaymakamı ve garnizon komutanı tarafından takdim edildi. Tamamlanan madalya töreni sonrasında askeri personel ve mülki erkanla karavanda yemek yedi.
Aydın'ın Didim ilçesinde yaşayan Kore gazisi Nuri Bozdağ’ın Kore Cumhuriyeti tarafından kendisine gönderilen madalya ve beratın ulaşmadığını tespit edilmesinin ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanlığı vasıtasıyla Didim Garnizon Komutanlığı’na gönderilen madalya düzenlenen törenle kendisine takdim edildi.

AYDIN- Didim Garnizon Komutanlığı’nca düzenlenen törene Gazi Nuri Bozdağ ve ailesi Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Garnizon Komutanı Albay Çetin Gülseven, Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, İlçe Jandarma Komutanı Gürkan Kabakçı, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Demircioğlu, SG K.SG Ütgm. Erkan Özbeki Muharip Gaziler Derneği Didim Temsilciliği Başkanı Sefer Tatar, Didim’de ikamet eden diğer Kore Gazisi Ahmet Akdağ ve eşleri Denizhan Baltutan’ın ile görevli askeri personel katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan tören Kore Savaşı ile ilgili belgesel izlenmesi, sonrasında ise konuşmalarla devam etti.

Törende konuşan Didim Garnizon Komutanı Albay Çetin Gülseven, Türk Askerinin Kore’de savaşın gidişatını değiştiren kahramanlıklar sergileyerek, tüm dünyanın saygısını bir kez daha kazandığını, bu efsanelerin yaşayan kahramanları olan gazilerimizin Türk milletinin ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin manevi dayanağı, güç kaynağı ve başarılarından örnek aldığı kıymetleri olduğunu belirtti.

İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz ise konuşmasında, Türk Milleti’nin vatanı ve milli davası söz konusu olduğunda canını göze alabilme özelliğini tüm tarihi boyunca ispatladığını ve bunun örneği olan,  gazilerimizle beraber olmanın mutluluk ve onur kaynağı olduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından Kore Gazisi Nuri Bozdağ’a Kore Cumhuriyeti’nce gönderilen madalya berat belgesi ile kendisine verilen “barış büyükelçisi” unvanının Garnizon Komutanı Çetin Gülseven tarafından okunarak tebliğ edilmesini müteakiben, kendisine madalyası ve beratı ilçe kaymakamı ve garnizon komutanı tarafından takdim edildi.

Tamamlanan madalya töreni sonrasında askeri personel ve mülki erkanla karavanda yemek yedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.