Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kocası için “AF” diledi

YAŞAM 07.03.2015 - 15:58, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4046+ kez okundu.
 

Kocası için “AF” diledi

Kadınlar Gününde kocası için ‘Af’ diledi.

Tek dileği kendisiyle evlendiği için tutuklanan kocasına kavuşmak olan Dilek Çavdar; “Kadınlar gününde kadın olduğuna pişman olan kadınlardanım” Aydın’ın Söke ilçesine bağlı Çavdar Köyü’nde yaşayan 2 çocuk annesi Dilek Arıcı, küçük yaşta evlilikten tutuklanan kocasının yattığı cezaevi önünde adeta nöbet tutuyor. Arıcı, yetkililerden kadınlar gününde en büyük isteğinin ‘kocasına kavuşmak’ olduğunu söyledi. Evlendikten 6 yıl sonra, 18 yaşından küçük yaşta evlilik yapmaktan tutuklanan 2 çocuğunun babasının yattığı cezaevi önünde adeta nöbet tutan Dilek Arıcı, “Mutlu bir hayat ümidiyle kaçıp evlendiğim kocam, iki çocuğumun babası, benimle evlendiği için tutuklandı. Kanunların bizi ayıracağını bilsek evlenip çocuk yapar mıydık? Şimdi ben kocasız, iki çocuğum babasız. Cezaevi kapıları önünde halimiz perişan” dedi. Türkiye’de kendisi gibi çaresiz kalmış çok kadının bulunduğunu ve dertlerini kimseye anlatamadıklarını belirten Dilek Arıcı, 18 yaşından önce severek kaçtığı kocasının kendisi ile evlendiği için evliliğin üzerinden 6 yıl geçip iki çocukları olduktan sonra tutuklanmasının çok zoruna gittiğini söyledi. Kocasından hiç şikayetçi olmadığını ve gerek ruh gerekse beden sağlığının bozulmadığına yönelik raporları mahkemeye sunmasına rağmen kocasının halen cezaevinde olduğunu belirten Arıcı, yetkililerden kadınlar gününde kadın olarak en büyük isteğinin ‘kocasına kavuşmak’ olduğunu söyledi. Kendisinin korunması amacıyla iki çocuğunun tutuklandığını ancak en büyük cezayı kendisi ile birlikte kızlarının çektiğini belirten Dilek Arıcı, kocasına kavuşmak için kadınlar gününde kocası için af diledi. Kızları 5 yaşındaki Münire ve 1 yaşındaki Ela ile cezaevi kapısı önünde umutla bekleyen çaresiz kadın bazen kadını korumak adına uygulanan cezaların bizzat kadını cezalandırdığını ve bunu bizzat kendisinin yaşadığını söyledi. Gelini ve torunlarına sahip çıkmaya çalıştıklarını belirten Kayınpeder Hüsnü Arıcı ve Kayınvalide Münire Arıcı perişan durumda olduklarını ve her geçen gün sıkıntının büyüdüğünü belirttiler.
Kadınlar Gününde kocası için ‘Af’ diledi.

Tek dileği kendisiyle evlendiği için tutuklanan kocasına kavuşmak olan Dilek Çavdar; “Kadınlar gününde kadın olduğuna pişman olan kadınlardanım”

Aydın’ın Söke ilçesine bağlı Çavdar Köyü’nde yaşayan 2 çocuk annesi Dilek Arıcı, küçük yaşta evlilikten tutuklanan kocasının yattığı cezaevi önünde adeta nöbet tutuyor. Arıcı, yetkililerden kadınlar gününde en büyük isteğinin ‘kocasına kavuşmak’ olduğunu söyledi.

Evlendikten 6 yıl sonra, 18 yaşından küçük yaşta evlilik yapmaktan tutuklanan 2 çocuğunun babasının yattığı cezaevi önünde adeta nöbet tutan Dilek Arıcı, “Mutlu bir hayat ümidiyle kaçıp evlendiğim kocam, iki çocuğumun babası, benimle evlendiği için tutuklandı. Kanunların bizi ayıracağını bilsek evlenip çocuk yapar mıydık? Şimdi ben kocasız, iki çocuğum babasız. Cezaevi kapıları önünde halimiz perişan” dedi.

Türkiye’de kendisi gibi çaresiz kalmış çok kadının bulunduğunu ve dertlerini kimseye anlatamadıklarını belirten Dilek Arıcı, 18 yaşından önce severek kaçtığı kocasının kendisi ile evlendiği için evliliğin üzerinden 6 yıl geçip iki çocukları olduktan sonra tutuklanmasının çok zoruna gittiğini söyledi. Kocasından hiç şikayetçi olmadığını ve gerek ruh gerekse beden sağlığının bozulmadığına yönelik raporları mahkemeye sunmasına rağmen kocasının halen cezaevinde olduğunu belirten Arıcı, yetkililerden kadınlar gününde kadın olarak en büyük isteğinin ‘kocasına kavuşmak’ olduğunu söyledi. Kendisinin korunması amacıyla iki çocuğunun tutuklandığını ancak en büyük cezayı kendisi ile birlikte kızlarının çektiğini belirten Dilek Arıcı, kocasına kavuşmak için kadınlar gününde kocası için af diledi.

Kızları 5 yaşındaki Münire ve 1 yaşındaki Ela ile cezaevi kapısı önünde umutla bekleyen çaresiz kadın bazen kadını korumak adına uygulanan cezaların bizzat kadını cezalandırdığını ve bunu bizzat kendisinin yaşadığını söyledi. Gelini ve torunlarına sahip çıkmaya çalıştıklarını belirten Kayınpeder Hüsnü Arıcı ve Kayınvalide Münire Arıcı perişan durumda olduklarını ve her geçen gün sıkıntının büyüdüğünü belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.