Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Koçarlı’da öğrenciler şehit ailesini ziyaret etti

GÜNCEL 20.03.2017 - 12:42, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3554+ kez okundu.
 

Koçarlı’da öğrenciler şehit ailesini ziyaret etti

Koçarlı Satılar Şehit Er Mustafa Aydın İlk-Ortaokulu öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında şehitliği ve şehit ailesini ziyaret etti.

AYDIN- 18 Mart Çanakkale Zaferi‘nin 102. yıldönümünde öğretmen Mücahit Yelken tarafından hazırlanan program okulda yapılan törenle başladı. Tarihin en büyük ve en kanlı savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale’de kazanılan zaferi ve önemini anlatan konuşma, film, oratoryo, türkü ve şiirlerden sonra bir grup öğrenci ile şehitliğe gidildi. Şehitlikte Okul Müdürü Mehmet Orhan, okulun şehit Mustafa Aydın’ın adını taşımasının gururunu yaşadıklarını belirterek kutsal vatan topraklarında nice kahramanlık destanlarının yaşandığını, Mustafa Aydın’ın da bu destanlardan birini yazdığını söyledi. Aynı ruh ve inançla huzurumuz ve bağımsızlığımız için vatanın farklı köşelerinde farklı zamanlarda canlarını feda eden şehitlere çok şey borçlu olduğumuzu sözlerine ekledi. Daha sonra şehidin evine yapılan ziyarette konuklar şehit babası Turgut Aydın ile annesi Emir Ayşe Aydın tarafından karşılandı. Turgut Aydın oğlunun nasıl şehit olduğunu anlattı. Öğretmen Mücahit Yelken tarafından okunan Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” şiiri ile duygulu anlar yaşandı. Öğrenciler öğleden sonra Çanakkale ile ilgili bir sinema filmi izlediler.
Koçarlı Satılar Şehit Er Mustafa Aydın İlk-Ortaokulu öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında şehitliği ve şehit ailesini ziyaret etti.

AYDIN- 18 Mart Çanakkale Zaferi‘nin 102. yıldönümünde öğretmen Mücahit Yelken tarafından hazırlanan program okulda yapılan törenle başladı. Tarihin en büyük ve en kanlı savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale’de kazanılan zaferi ve önemini anlatan konuşma, film, oratoryo, türkü ve şiirlerden sonra bir grup öğrenci ile şehitliğe gidildi.

Şehitlikte Okul Müdürü Mehmet Orhan, okulun şehit Mustafa Aydın’ın adını taşımasının gururunu yaşadıklarını belirterek kutsal vatan topraklarında nice kahramanlık destanlarının yaşandığını, Mustafa Aydın’ın da bu destanlardan birini yazdığını söyledi. Aynı ruh ve inançla huzurumuz ve bağımsızlığımız için vatanın farklı köşelerinde farklı zamanlarda canlarını feda eden şehitlere çok şey borçlu olduğumuzu sözlerine ekledi.

Daha sonra şehidin evine yapılan ziyarette konuklar şehit babası Turgut Aydın ile annesi Emir Ayşe Aydın tarafından karşılandı. Turgut Aydın oğlunun nasıl şehit olduğunu anlattı. Öğretmen Mücahit Yelken tarafından okunan Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” şiiri ile duygulu anlar yaşandı. Öğrenciler öğleden sonra Çanakkale ile ilgili bir sinema filmi izlediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.