Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Koçarlı EKKK’den rahatlatan açıklama!

GÜNCEL 15.07.2020 - 14:28, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3089+ kez okundu.
 

Koçarlı EKKK’den rahatlatan açıklama!

Koçarlı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İlker Aşkın, “takibine intikal eden ortaklarımız 31 Ağustos 2020 tarihine kadar kooperatiflere başvurmaları halinde yapılandırma talebinde bulunabileceklerdir” dedi.

Yönetim ve Denetim Kurulları Adına açıklama yapan Başkan İlker Aşkın, “Ticaret Bakanlığı’nca Uygun görülen, TESKOMB tarafından yapılan düzenleme kapsamında 13 Temmuz 2020 tarihi itibariyle kooperatif takibindeki borçlara yapılandırma imkanı getirilmiştir.         Buna göre 30 Haziran 2020 tarihinden (bu tarih dahil olmak üzere) önce kredi borcu kooperatif takibine intikal eden ortaklarımız 31 Ağustos 2020 tarihine kadar kooperatiflere başvurmaları halinde yapılandırma talebinde bulunabileceklerdir. Eğer borcun tamamı defaten ödenmek istenirse gecikme faizi alınmadan tahsil edilecek, borcun 24 aya kadar taksitlendirilmesi talep edildiğinde asıl alacak tutarına yapılandırma tarihinden itibaren yüzde 10 faiz uygulanarak ilk taksit peşin tahsil edilecektir. Esnafımıza zor günlerden geçtiği bu dönemde yapılandırma kolaylığı sunan Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan ve TESKOMB Genel Başkanımız Sayın Abdülkadir Akgül’e teşekkür eder, esnafımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.
Koçarlı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İlker Aşkın, “takibine intikal eden ortaklarımız 31 Ağustos 2020 tarihine kadar kooperatiflere başvurmaları halinde yapılandırma talebinde bulunabileceklerdir” dedi.

Yönetim ve Denetim Kurulları Adına açıklama yapan Başkan İlker Aşkın, “Ticaret Bakanlığı’nca Uygun görülen, TESKOMB tarafından yapılan düzenleme kapsamında 13 Temmuz 2020 tarihi itibariyle kooperatif takibindeki borçlara yapılandırma imkanı getirilmiştir.

       

Buna göre 30 Haziran 2020 tarihinden (bu tarih dahil olmak üzere) önce kredi borcu kooperatif takibine intikal eden ortaklarımız 31 Ağustos 2020 tarihine kadar kooperatiflere başvurmaları halinde yapılandırma talebinde bulunabileceklerdir.

Eğer borcun tamamı defaten ödenmek istenirse gecikme faizi alınmadan tahsil edilecek, borcun 24 aya kadar taksitlendirilmesi talep edildiğinde asıl alacak tutarına yapılandırma tarihinden itibaren yüzde 10 faiz uygulanarak ilk taksit peşin tahsil edilecektir. Esnafımıza zor günlerden geçtiği bu dönemde yapılandırma kolaylığı sunan Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan ve TESKOMB Genel Başkanımız Sayın Abdülkadir Akgül’e teşekkür eder, esnafımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.