Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kıyamda 31. hatim yapıldı

GÜNCEL 01.12.2017 - 10:42, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2862+ kez okundu.
 

Kıyamda 31. hatim yapıldı

Aydın’da 1983 gündür sabah namazları hatimle kılınıyor

AYDIN- Aydın’da yaklaşık 5,5 yıl önce sabah namazlarının hatimle kılınması geleneği kapsamında Kur’anı kerim 31. defa hatmedildi. Ramazanpaşa Camisi tadilatta olduğu için Bey Cami’de gerçekleştirilen 31. hatmin duası İl Müftüsü Ömer Kocaoğul tarafından gerçekleştirildi.  Aydın İl Müftülüğü tarafından yaklaşık 5,5 yıl önce başlatılan hatimle sabah namazı kılma geleneği yaz kış devam ediyor. Sadece Ramazanpaşa ve Beycami’nin çevresinden değil şehrin değişik mahallelerinden vatandaşlar hatim ile sabah namazı kılmak için şehir merkezindeki tarihi camiye akın ediyor. Cuma sabahları ayrı bir güzellikte gerçekleşen sabah namazı buluşmalarında gencinden yaşlısına çok sayıda kişi huşu içinde sabah namazını eda ediyor. Namazdan sonra çeşitli sosyal etkinliklere de katılan cemaat hatim ile sabah namazı kılma geleneği kapsamında birbirleri ile kaynaştı. İlk olarak 2012 yılında Ramazanpaşa Camii’nde başlayan etkinliğin Ramazanpaşa Cami tadilata alınınca Bey Cami’de devam ettiğini belirten görevliler programın başladığı günden bu yana 31 defa kıyamda hatim edildiğini belirttiler.
Aydın’da 1983 gündür sabah namazları hatimle kılınıyor

AYDIN- Aydın’da yaklaşık 5,5 yıl önce sabah namazlarının hatimle kılınması geleneği kapsamında Kur’anı kerim 31. defa hatmedildi. Ramazanpaşa Camisi tadilatta olduğu için Bey Cami’de gerçekleştirilen 31. hatmin duası İl Müftüsü Ömer Kocaoğul tarafından gerçekleştirildi. 

Aydın İl Müftülüğü tarafından yaklaşık 5,5 yıl önce başlatılan hatimle sabah namazı kılma geleneği yaz kış devam ediyor. Sadece Ramazanpaşa ve Beycami’nin çevresinden değil şehrin değişik mahallelerinden vatandaşlar hatim ile sabah namazı kılmak için şehir merkezindeki tarihi camiye akın ediyor. Cuma sabahları ayrı bir güzellikte gerçekleşen sabah namazı buluşmalarında gencinden yaşlısına çok sayıda kişi huşu içinde sabah namazını eda ediyor. Namazdan sonra çeşitli sosyal etkinliklere de katılan cemaat hatim ile sabah namazı kılma geleneği kapsamında birbirleri ile kaynaştı.

İlk olarak 2012 yılında Ramazanpaşa Camii’nde başlayan etkinliğin Ramazanpaşa Cami tadilata alınınca Bey Cami’de devam ettiğini belirten görevliler programın başladığı günden bu yana 31 defa kıyamda hatim edildiğini belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.