Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kısa süreli karantina

SAĞLIK 13.12.2016 - 10:25, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2679+ kez okundu.
 

Kısa süreli karantina

Germencik’te otoban gişeleri yakınında meydana gelen trafik kazası sonucu devrilen kimyasal yüklü tanker içerisinde bulunan iki görevli formaldehit maddesinin akciğerlere verecek olduğu zarar yüzünden acilen karantinaya alınırken, aynı zamanda Atatürk Devlet Hastanesi’nin de karantinaya alınmasına sebep oldu.

AYDIN- Olay yerine gelen Ortaklar 112’de görevli Hüseyin İlhan yönetimindeki ambulansta görevli sağlık personelinin de karantina altında tedbir amaçlı bir süre tutulduktan ve dezenfektasyonu yapıldıktan sonra görevlerine geri döndürüldüğü bildirildi. Ayrıca bazı basın organlarında çıkan Germencik Belediyesi temizlik işlerine ait personelin de karantinaya alındığı söylentilerinin, Germencik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün gazetemize yaptığı açıklama ile asılsız olduğu anlaşıldı. Kamu hastaneleri Genel Sekreteri Selma Özcan’ın gazetemize yaptığı açıklamaya göre, ambulans görevlileri dahil toplam 8 kişi kaza sırasında yola saçılan formaldehit kimyasal maddesinden etkilendi. Özcan, “Bu kişilerin soluma ve üzerlerine sıçraması şüphesi üzerine hastanemizde gerekli tedbirleri aldık. Bütün dezenfektasyon işlemleri bittikten sonra devrilen tanker içerisinde bulunan iki kişi ADÜ Hastanesine sevk edildi, diğer şüpheliler de görevlerine geri gönderildi” dedi. Atatürk Devlet Hastanesi İntaniye Servisi’nde yatan hastalardan Süheyla Karabela, gazetemize yaptığı açıklamada, çok korktuklarını, bütün hemşirelerin beyaz kıyafetlerle kendilerini kamufle ettiklerini, ama kendilerine kamufle aracı olarak bir koruyucu maske bile vermediklerini söyledi. Süheyla Karabela, yaptığı açıklamada şüpheli hastaların saat 20.00 sıralarında hastaneye geldiğini, bütün sağlık personelinin kendi tedbirini alırken orada yatan hastaların tedbirini almadığını söyledi.
Germencik’te otoban gişeleri yakınında meydana gelen trafik kazası sonucu devrilen kimyasal yüklü tanker içerisinde bulunan iki görevli formaldehit maddesinin akciğerlere verecek olduğu zarar yüzünden acilen karantinaya alınırken, aynı zamanda Atatürk Devlet Hastanesi’nin de karantinaya alınmasına sebep oldu.

AYDIN- Olay yerine gelen Ortaklar 112’de görevli Hüseyin İlhan yönetimindeki ambulansta görevli sağlık personelinin de karantina altında tedbir amaçlı bir süre tutulduktan ve dezenfektasyonu yapıldıktan sonra görevlerine geri döndürüldüğü bildirildi.

Ayrıca bazı basın organlarında çıkan Germencik Belediyesi temizlik işlerine ait personelin de karantinaya alındığı söylentilerinin, Germencik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün gazetemize yaptığı açıklama ile asılsız olduğu anlaşıldı.

Kamu hastaneleri Genel Sekreteri Selma Özcan’ın gazetemize yaptığı açıklamaya göre, ambulans görevlileri dahil toplam 8 kişi kaza sırasında yola saçılan formaldehit kimyasal maddesinden etkilendi. Özcan, “Bu kişilerin soluma ve üzerlerine sıçraması şüphesi üzerine hastanemizde gerekli tedbirleri aldık. Bütün dezenfektasyon işlemleri bittikten sonra devrilen tanker içerisinde bulunan iki kişi ADÜ Hastanesine sevk edildi, diğer şüpheliler de görevlerine geri gönderildi” dedi.

Atatürk Devlet Hastanesi İntaniye Servisi’nde yatan hastalardan Süheyla Karabela, gazetemize yaptığı açıklamada, çok korktuklarını, bütün hemşirelerin beyaz kıyafetlerle kendilerini kamufle ettiklerini, ama kendilerine kamufle aracı olarak bir koruyucu maske bile vermediklerini söyledi. Süheyla Karabela, yaptığı açıklamada şüpheli hastaların saat 20.00 sıralarında hastaneye geldiğini, bütün sağlık personelinin kendi tedbirini alırken orada yatan hastaların tedbirini almadığını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.