Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kış lastiğinde geri sayıma geçildi

GENEL 31.10.2019 - 11:42, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2131+ kez okundu.
 

Kış lastiğinde geri sayıma geçildi

1 Aralık tarihinde başlayacak olan kış lastiği uygulaması için geri sayıma geçildi. Kış aylarında havaların soğuması ve iklim koşulları sebebiyle kış lastiğinin kullanımı önem arz ediyor.

AYDIN - Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca, Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği takmaları, illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu tutuluyor. KIŞ LASTİĞİ NEDİR? Sıcaklık derecesi 10 derecenin altına düştüğü zaman, asfalt soğuduğu için yaz lastiklerinin fren mesafesi azalıyor. Bu sebepten dolayı soğuk havalarda, karda, buzda ve soğuk asfaltta dayanıklı kış lastiklerinin tercih edilmesi gerekiyor. Kış lastiğini bu nedenlerden dolayı kış aylarında kullandığı zaman, daha kısa fren mesafesi sağlanıyor. Araç sahipleri araçlarını daha güvenli kullanabiliyor. Kış lastiği virajlarda, fren mesafelerinde ve köprü buzlanmalarında güvenliği artırıyor. Bu lastiklerin kullanılması için kar yağması gerekmiyor. Kış lastikleri bu sebeple sadece karda kullanılan bir lastik değil. Havaların soğuduğu kış şartlarına uygun kış lastiklerinin kullanılması gerekiyor.
1 Aralık tarihinde başlayacak olan kış lastiği uygulaması için geri sayıma geçildi. Kış aylarında havaların soğuması ve iklim koşulları sebebiyle kış lastiğinin kullanımı önem arz ediyor.

AYDIN - Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca, Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği takmaları, illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu tutuluyor.

KIŞ LASTİĞİ NEDİR?

Sıcaklık derecesi 10 derecenin altına düştüğü zaman, asfalt soğuduğu için yaz lastiklerinin fren mesafesi azalıyor. Bu sebepten dolayı soğuk havalarda, karda, buzda ve soğuk asfaltta dayanıklı kış lastiklerinin tercih edilmesi gerekiyor. Kış lastiğini bu nedenlerden dolayı kış aylarında kullandığı zaman, daha kısa fren mesafesi sağlanıyor. Araç sahipleri araçlarını daha güvenli kullanabiliyor. Kış lastiği virajlarda, fren mesafelerinde ve köprü buzlanmalarında güvenliği artırıyor. Bu lastiklerin kullanılması için kar yağması gerekmiyor. Kış lastikleri bu sebeple sadece karda kullanılan bir lastik değil. Havaların soğuduğu kış şartlarına uygun kış lastiklerinin kullanılması gerekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.