Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kış hazırlıkları evlerin çatı ve balkonları renklendi

EKONOMİ 15.08.2016 - 17:58, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4055+ kez okundu.
 

Kış hazırlıkları evlerin çatı ve balkonları renklendi

Türkiye’nin en sıcak ve ürün çeşitliliği bakımından en üst sıralarda yer alan Aydın’da kış hazırlıkları başladı.

AYDIN- Pek çok ev hanımı kışlık biber ve salça hazırlığı için hummalı bir çalışma içine girerken evlerin çatı ve balkonları adeta renklendi.   “Fabrikasyon ürünler yerel tadı vermiyor” Şu anda salçasından dolmalık biber ve patlıcanına kadar her şeyin fabrikalarda üretildiğini ancak hiçbirinin tadının insanın evde kendi eliyle yaptığı kadar lezzetli olmadığını belirten kadınlar bir yandan yaz tatili diğer yandan kış hazırlığı yaptıklarını belirttiler. Aydın’da evi olan ya da Aydında doğup büyüyüp büyükşehirlerde oturan pek çok ailenin kış hazırlığını Aydın’da yaptığını belirten Gülizar İncedal, “Eskiden herkes salçasını, dolmalığını, renk biberini, tarhanasını kendisi hazırlardı. Şimdi her şeyin fabrikasyonu çıktı. Pek çok genç kız bu geleneksel kış hazırlıklarını unutmaya başladı. Ancak eski topraklar ve 35-40 yaşın üzerindekiler kışlık yiyeceğini kendisi yapmak istiyor. Bizler de aynı durumdayız. Gerçekten insan kendi yiyeceğini kendisi hazırladığında daha çok tat alıyor” diye konuştu. Evlerin çatılarında patlıcan, biber, domates gibi sebzeleri kurutan Aydınlılar, bu dönemde domates salçasıyla da uğraşıyor. Zahmetli bir iş olan domates salçası yapımında bazı mahalleliler birbirlerine destek olarak imece geleneğini sürdürürken, son günlerde bir evin nüfusunun durumu balkon ve çatılardaki kurtulmaya bırakılmış kışlık yiyeceklerden tahmin edilebiliyor.
Türkiye’nin en sıcak ve ürün çeşitliliği bakımından en üst sıralarda yer alan Aydın’da kış hazırlıkları başladı.

AYDIN- Pek çok ev hanımı kışlık biber ve salça hazırlığı için hummalı bir çalışma içine girerken evlerin çatı ve balkonları adeta renklendi. 

 “Fabrikasyon ürünler yerel tadı vermiyor”

Şu anda salçasından dolmalık biber ve patlıcanına kadar her şeyin fabrikalarda üretildiğini ancak hiçbirinin tadının insanın evde kendi eliyle yaptığı kadar lezzetli olmadığını belirten kadınlar bir yandan yaz tatili diğer yandan kış hazırlığı yaptıklarını belirttiler. Aydın’da evi olan ya da Aydında doğup büyüyüp büyükşehirlerde oturan pek çok ailenin kış hazırlığını Aydın’da yaptığını belirten Gülizar İncedal, “Eskiden herkes salçasını, dolmalığını, renk biberini, tarhanasını kendisi hazırlardı. Şimdi her şeyin fabrikasyonu çıktı. Pek çok genç kız bu geleneksel kış hazırlıklarını unutmaya başladı. Ancak eski topraklar ve 35-40 yaşın üzerindekiler kışlık yiyeceğini kendisi yapmak istiyor. Bizler de aynı durumdayız. Gerçekten insan kendi yiyeceğini kendisi hazırladığında daha çok tat alıyor” diye konuştu.

Evlerin çatılarında patlıcan, biber, domates gibi sebzeleri kurutan Aydınlılar, bu dönemde domates salçasıyla da uğraşıyor. Zahmetli bir iş olan domates salçası yapımında bazı mahalleliler birbirlerine destek olarak imece geleneğini sürdürürken, son günlerde bir evin nüfusunun durumu balkon ve çatılardaki kurtulmaya bırakılmış kışlık yiyeceklerden tahmin edilebiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.