Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Kış hazırlıkları başladı

GENEL 23.05.2019 - 10:03, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2847+ kez okundu.
 

Kış hazırlıkları başladı

Aydın’da uzun süren kış ve soğukların ardından güneş yüzünü göstermesi ile birlikte yetiştiriciler kış hazırlıklarına başladı.

AYDIN - Bu yıl dağlarda ve otlaklarda kendiliğinden yetişen otun az olması nedeniyle ot kıymete bindi. Aydın Ovası'nda biçilip kurutulan otlar balyalanarak depolara kaldırılmaya başlandı.  Bu sezon kış mevsiminin biraz daha uzun sürmesi nedeniyle ot biçme işleminin 1-2 hafta geciktiğini belirten Aydınlı çiftçilerden Mustafa Ballı, “Bu yıl dağlarda ve otlaklarda kendiliğinden biten ot çok az. Ovalarda ekim otları da kış havaların geç ısınmasından dolayı anca gelişti. Yem fiyatları aşırı yükseldiği için imkanı olan herkes kendi yemini kendisi üretmeye çalışıyor. Şu anda normal ekilmiş otun balyası 20 TL’ye satılırken, yoncanın paketi 30 TL’ye satılıyor. Bizler de imkanlar çerçevesinde yeme daha az para vermek için kendi hayvanlarımızın ihtiyacını kendimiz karşılamaya çalışıyoruz” dedi.
Aydın’da uzun süren kış ve soğukların ardından güneş yüzünü göstermesi ile birlikte yetiştiriciler kış hazırlıklarına başladı.

AYDIN - Bu yıl dağlarda ve otlaklarda kendiliğinden yetişen otun az olması nedeniyle ot kıymete bindi. Aydın Ovası'nda biçilip kurutulan otlar balyalanarak depolara kaldırılmaya başlandı. 

Bu sezon kış mevsiminin biraz daha uzun sürmesi nedeniyle ot biçme işleminin 1-2 hafta geciktiğini belirten Aydınlı çiftçilerden Mustafa Ballı, “Bu yıl dağlarda ve otlaklarda kendiliğinden biten ot çok az. Ovalarda ekim otları da kış havaların geç ısınmasından dolayı anca gelişti. Yem fiyatları aşırı yükseldiği için imkanı olan herkes kendi yemini kendisi üretmeye çalışıyor. Şu anda normal ekilmiş otun balyası 20 TL’ye satılırken, yoncanın paketi 30 TL’ye satılıyor. Bizler de imkanlar çerçevesinde yeme daha az para vermek için kendi hayvanlarımızın ihtiyacını kendimiz karşılamaya çalışıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.