Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kira geliri olanlar dikkat!

SAĞLIK 11.03.2015 - 10:35, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3582+ kez okundu.
 

Kira geliri olanlar dikkat!

Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, kira gelirlerine ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamesinin verilmesi gereken tarih araklıları hakkında açıklama yaptı.

Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz ,2014 takvim yılında kira geliri elde eden mükelleflerin,  01 Mart 2015 ile 25 Mart 2015 tarihleri arasında Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerini vererek, hesaplanacak gelir vergisinin ilk taksidinin  31 Mart 2015 Salı günü akşamına kadar, ikinci taksidinin ise 31 Temmuz 2015 Cuma günü mesai saati sonuna kadar ödemeleri gerektiğini söyledi ve Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesini zamanında verecek olan mükelleflerin, 2014 takvim yılında elde ettikleri mesken kira gelirlerine uygulanacak istisna tutarının 3 bin 300 TL olduğunu açıkladı. BEYAN EDİLMEYEN KİRA GELİRLERİNİN TESPİTİ HALİNDE CEZA VE ZAM GELİYOR Açıklamasında, Kasım 2008 tarihi itibariyle her bir mesken için 500 TL’nin üzerindeki aylık kira gelirleri ile işyeri kira gelirlerinin tamamı banka ve PTT aracılığıyla ödendiğinden, kira geliri elde eden mükelleflerin tespitinin son derece kolaylaştığını söyleyen Yılmaz , Gelir İdaresinin banka ve posta yoluyla olan para transferlerini takip ettiği, çapraz kontrollerle seyyar ekipleri vasıtasıyla kira gelirleri tespitleri yaptığı ve tapu, belediye ve AYDEM bilgilerine ulaşarak kiracı ve gelir sahiplerini araştırdığı ve beyan edilmeyen kira gelirlerini tespiti halinde geriye dönük cezalı ve gecikme zamlı işlemler tesis ettiğini hatırlattı.Başkan Yılmaz, "Kira geliri elde edip beyanname vermeyen mükelleflerin, daha sonraki dönemlerde tespit edilmesi durumunda 3 bin 300 TL’lik indirim hakkından yararlandırılmayacağı gibi, ödenmesi gereken vergi, cezalı olarak ödemeleri gerekecektir. Bu nedenle mükelleflerimizin mağdur olmamaları ve cezai müeyyidelerle karşılaşmamaları bakımından Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerini eksiksiz ve zamanında vermeleri menfaatlerine olacaktır. Vatandaşlarımız, kira gelirlerini www.gib.gov.tr adresindeki 'Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi' üzerinden kendiliklerinden ve kolayca beyan edebilirler. Sistemde, açıklayıcı görsel bilgiler ve kolaylaştırıcı yönlendirmeler yer almakta olup isteyen kişiler vergi dairesinde ve muhtelif yerlerde açılmış bulunan e-beyanname standlarından ve vergi dairesi personellerimizden de yardım alabileceklerdir.Kira geliri beyannamesi için Başkanlığımızın 213 51 95 ve 213 53 47 no.lu telefonlarından da bilgi alınması mümkün bulunmaktadır" diye konuştu.
Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, kira gelirlerine ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamesinin verilmesi gereken tarih araklıları hakkında açıklama yaptı.

Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz ,2014 takvim yılında kira geliri elde eden mükelleflerin,  01 Mart 2015 ile 25 Mart 2015 tarihleri arasında Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerini vererek, hesaplanacak gelir vergisinin ilk taksidinin  31 Mart 2015 Salı günü akşamına kadar, ikinci taksidinin ise 31 Temmuz 2015 Cuma günü mesai saati sonuna kadar ödemeleri gerektiğini söyledi ve Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesini zamanında verecek olan mükelleflerin, 2014 takvim yılında elde ettikleri mesken kira gelirlerine uygulanacak istisna tutarının 3 bin 300 TL olduğunu açıkladı.

BEYAN EDİLMEYEN KİRA GELİRLERİNİN TESPİTİ HALİNDE CEZA VE ZAM GELİYOR

Açıklamasında, Kasım 2008 tarihi itibariyle her bir mesken için 500 TL’nin üzerindeki aylık kira gelirleri ile işyeri kira gelirlerinin tamamı banka ve PTT aracılığıyla ödendiğinden, kira geliri elde eden mükelleflerin tespitinin son derece kolaylaştığını söyleyen Yılmaz , Gelir İdaresinin banka ve posta yoluyla olan para transferlerini takip ettiği, çapraz kontrollerle seyyar ekipleri vasıtasıyla kira gelirleri tespitleri yaptığı ve tapu, belediye ve AYDEM bilgilerine ulaşarak kiracı ve gelir sahiplerini araştırdığı ve beyan edilmeyen kira gelirlerini tespiti halinde geriye dönük cezalı ve gecikme zamlı işlemler tesis ettiğini hatırlattı.Başkan Yılmaz, "Kira geliri elde edip beyanname vermeyen mükelleflerin, daha sonraki dönemlerde tespit edilmesi durumunda 3 bin 300 TL’lik indirim hakkından yararlandırılmayacağı gibi, ödenmesi gereken vergi, cezalı olarak ödemeleri gerekecektir. Bu nedenle mükelleflerimizin mağdur olmamaları ve cezai müeyyidelerle karşılaşmamaları bakımından Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerini eksiksiz ve zamanında vermeleri menfaatlerine olacaktır. Vatandaşlarımız, kira gelirlerini www.gib.gov.tr adresindeki 'Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi' üzerinden kendiliklerinden ve kolayca beyan edebilirler. Sistemde, açıklayıcı görsel bilgiler ve kolaylaştırıcı yönlendirmeler yer almakta olup isteyen kişiler vergi dairesinde ve muhtelif yerlerde açılmış bulunan e-beyanname standlarından ve vergi dairesi personellerimizden de yardım alabileceklerdir.Kira geliri beyannamesi için Başkanlığımızın 213 51 95 ve 213 53 47 no.lu telefonlarından da bilgi alınması mümkün bulunmaktadır" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.