Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kipa otoparkı galeriye döndü

EKONOMİ 22.07.2016 - 13:39, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3820+ kez okundu.
 

Kipa otoparkı galeriye döndü

Otoparkın caddeye bakan kısmı tamamen satılık araçlarla doldu

AYDIN- Aydın’da yaklaşık 10 yıl önce açılan Cumhuriyet Mahallesi Eski Tariş Arazisi üzerinde açılan Kipa’nın 373 araçlık otoparkı galeriye döndü.  Açıldığı dönem hem Aydın’da istihdam sağlama hem de ilin yerel ürünlerine tanıtım ve satışının artırılmasının yanında şehir merkezinde yaşanan otopark sorununa çözüm üretme adına açılan alışveriş merkezinin otoparkının Vaki Konağı’na bakan bölümü galeri niyetine kullanılmaya başlandı. Satılık araçlar günlerce otoparkta sergilenirken yaşanan durum nedeniyle vatandaşlar mahalle sakinlerine ve halka hizmet etmesi amaçlanan otoparkın amacı dışında kullanıldığını ileri sürdüler. "Mağdur oluyoruz" Bu durumun uzun süredir devam ettiğini Kipa otoparkının galeri niyetine kullanılmasından hem vatandaşların hem de vergisini veren galerici esnafın mağdur olduğunu belirten AYMAS Oto Galericiler Sitesi Başkanı Hasan Yoğurtçu, "Mallesef bu uygulama haksız rekabete ve mağduriyete neden oluyor. Bir yanda vergisini verip bu işi yapanlar, diğer yanda kayıt dışı bu şekilde çalışanlar var. Gerek maliyenin, gerek yerel yönetimlerin gerekse Kipa Yönetiminin bu sorunu çözmesini bekliyoruz. Takip edildiğinde satılık aracın ne kadar burada bekletildiği çok net bir şekilde görülecektir. Yetkililerden bu sorunun çözümü konusunda yardım bekliyoruz" dedi. 
Otoparkın caddeye bakan kısmı tamamen satılık araçlarla doldu

AYDIN- Aydın’da yaklaşık 10 yıl önce açılan Cumhuriyet Mahallesi Eski Tariş Arazisi üzerinde açılan Kipa’nın 373 araçlık otoparkı galeriye döndü. 

Açıldığı dönem hem Aydın’da istihdam sağlama hem de ilin yerel ürünlerine tanıtım ve satışının artırılmasının yanında şehir merkezinde yaşanan otopark sorununa çözüm üretme adına açılan alışveriş merkezinin otoparkının Vaki Konağı’na bakan bölümü galeri niyetine kullanılmaya başlandı. Satılık araçlar günlerce otoparkta sergilenirken yaşanan durum nedeniyle vatandaşlar mahalle sakinlerine ve halka hizmet etmesi amaçlanan otoparkın amacı dışında kullanıldığını ileri sürdüler.

"Mağdur oluyoruz"

Bu durumun uzun süredir devam ettiğini Kipa otoparkının galeri niyetine kullanılmasından hem vatandaşların hem de vergisini veren galerici esnafın mağdur olduğunu belirten AYMAS Oto Galericiler Sitesi Başkanı Hasan Yoğurtçu, "Mallesef bu uygulama haksız rekabete ve mağduriyete neden oluyor. Bir yanda vergisini verip bu işi yapanlar, diğer yanda kayıt dışı bu şekilde çalışanlar var. Gerek maliyenin, gerek yerel yönetimlerin gerekse Kipa Yönetiminin bu sorunu çözmesini bekliyoruz. Takip edildiğinde satılık aracın ne kadar burada bekletildiği çok net bir şekilde görülecektir. Yetkililerden bu sorunun çözümü konusunda yardım bekliyoruz" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.