Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kınalı Keklik avcısına 900 TL ceza

ASAYİŞ 06.04.2018 - 18:21, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3759+ kez okundu.
 

Kınalı Keklik avcısına 900 TL ceza

Keklikleri pazarda satmaya kalkınca cezayı yedi

AYDIN- Aydın’ın Nazilli ilçesinde satışı yasak olan kınalı Keklik’i pazarda satmaya çalışan şahısa ekipler tarafından 900 TL ceza kesildi. Nazilli’deki bir pazarda iki adet kınalı keklik satıldığını gören vatandaşların ihbarı üzerine, Nazilli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği yetkilileri, Pazar yerine intikal etti. Av koruma kontrol ekipleri tarafından yapılan denetimde kınalı kekliklerin doğadan yakalandığı tespit edildi. Ekipler tarafından pazarda satılmaya çalışılan 2 adet kınalı kekliğe el konuldu. Kınalı keklikler gerekli kontroller ve muayenelerinin yapılması için Veterinerlik Fakültesi’ne gönderildi. Kınalı keklikleri pazarda satmaya çalışan şahısa 900 TL tazminat cezası kesilirken, 914 ila 4 bin 590 TL arasında idari para cezası uygulanacağı öğrenildi.
Keklikleri pazarda satmaya kalkınca cezayı yedi

AYDIN- Aydın’ın Nazilli ilçesinde satışı yasak olan kınalı Keklik’i pazarda satmaya çalışan şahısa ekipler tarafından 900 TL ceza kesildi.

Nazilli’deki bir pazarda iki adet kınalı keklik satıldığını gören vatandaşların ihbarı üzerine, Nazilli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği yetkilileri, Pazar yerine intikal etti. Av koruma kontrol ekipleri tarafından yapılan denetimde kınalı kekliklerin doğadan yakalandığı tespit edildi. Ekipler tarafından pazarda satılmaya çalışılan 2 adet kınalı kekliğe el konuldu. Kınalı keklikler gerekli kontroller ve muayenelerinin yapılması için Veterinerlik Fakültesi’ne gönderildi. Kınalı keklikleri pazarda satmaya çalışan şahısa 900 TL tazminat cezası kesilirken, 914 ila 4 bin 590 TL arasında idari para cezası uygulanacağı öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.