Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kılıçdaroğlu istifa edecek mi?

MAGAZİN 05.06.2015 - 22:13, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3172+ kez okundu.
 

Kılıçdaroğlu istifa edecek mi?

7 Haziran'da yüzde 26 ve altında oy alması halinde istifa edeceğini açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun iki günü kaldı.

7 Haziran günü yapılacak olan genel seçimlerde yüzde 26 ve altında oy alması halinde koltuğu bırakacağını açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son iki günü kaldı. Aydın Doğan'ın medya desteği ile Alevilerin yüzde 3'lük oyunu HDP'ye kaptıran Kılıçdaroğlu kendi ipini çekti. Seçimlerde sandıktan koalisyon çıkmasını hedefleyen çevrelerin HDP desteği, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sonunu hazırladı. Klozet tartışmasıyla birlikte Kılıçdaroğlu'na olan desteğini açıkça geri çeken Doğan medyası, HDP'ye göz kırptı. Seçim öncesi yaşanan bu gelişmeler, yüzde 26 ve altında oy alırsa koltuğunu bırakacağını açıklayan Kılıçdaroğlu için sonun başlangıcı olarak yorumlandı. YAPTIĞI GAFLARLA HAFIZALARA KAZINDI Deniz Baykal'a yönelik kaset komplosundan sonra CHP'nin başına gelen ve 5 kez girdiği seçim yarışını başarısızlıkla tamamlayan Kılıçdaroğlu her seçim dönemi yaptığı gaf ve çarklarla hafızalara kazındı. Kılıçdaroğlu, son olarak geçtiğimiz günlerde 'altın klozet' meselesiyle gündeme gelmişti. Miting meydanlarında "Sen saraya parayı harcadın asgari ücretliyi düşünemezsin. Sen artık tuvalete giderken bile altın klozetli tuvalet kullanıyorsun" diyen Kılıçdaroğlu, katıldığı bir canlı yayında ise "Ben saray şu veya bu demedim" diyerek çark etti. İftiralara jet yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu saraya davet ederek klozetleri yerinde incelemesini teklif edince zor durumda kalan Kılıçdaroğlu'na son darbeyi seçimde HDP'ye açıkça destek veren Doğan medyası vurdu. Kılıçdaroğlu, Hürriyet'e klozetli karikatürlere konu edildi. CEMAAT VE DOĞAN DESTEĞİ ÇEKTİ 17-25 Aralık darbe girişimden sonra cemaatle kol kola giren Kılıçdaroğlu, bu tavırları nedeniyle partililerinin tepkisini çekmiş, Birgül Ayman Güler gibi milletvekilleri bu nedenle partilerinden istifa etmişti. Ardından Cemaat'in desteğiyle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday Ekmelettin İhsanoğlu'nu aday gösteren CHP bu seçimlerden de mağlup ayrılmıştı. CHP ve MHP'nin çatı adayı seçimlerde ancak yüzde 38 oy alabilmişti. 7 Haziran'a gelindiğinde ise Kılıçdaroğlu'nun arkasındaki cemaat ve Doğan medyası desteği HDP'ye kaydı. Türkiye'yi yeniden karanlık koalisyon dönemine götürmek isteyen çevrelerin HDP desteği dikkatlerden kaçmazken, "Seçimde yüzde 26 ve altı alırsam istifa ederim" diyen Kılıçdaroğlu ise kan kaybediyor. HDP'ye kayan destekler 7 Haziran öncesi Kılıçdaroğlu bitişi anlamına geliyor. Partinin anketçisi inanmıyor CHP'nin genel seçimlerinde yüzde 20 ile 25 aralığında bir oy alacağı tahmin ediliyor. CHP'ye yakın anket şirketleri bile partinin yüzde 26'yi geçeceğine inanmıyor. Anket sonuçlarına göre, bir önceki seçimlerde CHP'ye oy veren seçmenin yüzde 3,2'si HDP'ye oy verecek. Araştırmacılara göre, HDP'nin barajı geçmesini isteyen CHP seçmeni HDP'ye yönelirken, daha önce CHP'ye oy veren Alevi çevrelerin bu seçimde HDP'yi destekler bir pozisyona girmesi dikkat çekici.
7 Haziran'da yüzde 26 ve altında oy alması halinde istifa edeceğini açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun iki günü kaldı.

7 Haziran günü yapılacak olan genel seçimlerde yüzde 26 ve altında oy alması halinde koltuğu bırakacağını açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son iki günü kaldı. Aydın Doğan'ın medya desteği ile Alevilerin yüzde 3'lük oyunu HDP'ye kaptıran Kılıçdaroğlu kendi ipini çekti.

Seçimlerde sandıktan koalisyon çıkmasını hedefleyen çevrelerin HDP desteği, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sonunu hazırladı. Klozet tartışmasıyla birlikte Kılıçdaroğlu'na olan desteğini açıkça geri çeken Doğan medyası, HDP'ye göz kırptı. Seçim öncesi yaşanan bu gelişmeler, yüzde 26 ve altında oy alırsa koltuğunu bırakacağını açıklayan Kılıçdaroğlu için sonun başlangıcı olarak yorumlandı.

YAPTIĞI GAFLARLA HAFIZALARA KAZINDI

Deniz Baykal'a yönelik kaset komplosundan sonra CHP'nin başına gelen ve 5 kez girdiği seçim yarışını başarısızlıkla tamamlayan Kılıçdaroğlu her seçim dönemi yaptığı gaf ve çarklarla hafızalara kazındı. Kılıçdaroğlu, son olarak geçtiğimiz günlerde 'altın klozet' meselesiyle gündeme gelmişti. Miting meydanlarında "Sen saraya parayı harcadın asgari ücretliyi düşünemezsin. Sen artık tuvalete giderken bile altın klozetli tuvalet kullanıyorsun" diyen Kılıçdaroğlu, katıldığı bir canlı yayında ise "Ben saray şu veya bu demedim" diyerek çark etti. İftiralara jet yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu saraya davet ederek klozetleri yerinde incelemesini teklif edince zor durumda kalan Kılıçdaroğlu'na son darbeyi seçimde HDP'ye açıkça destek veren Doğan medyası vurdu. Kılıçdaroğlu, Hürriyet'e klozetli karikatürlere konu edildi.

CEMAAT VE DOĞAN DESTEĞİ ÇEKTİ

17-25 Aralık darbe girişimden sonra cemaatle kol kola giren Kılıçdaroğlu, bu tavırları nedeniyle partililerinin tepkisini çekmiş, Birgül Ayman Güler gibi milletvekilleri bu nedenle partilerinden istifa etmişti. Ardından Cemaat'in desteğiyle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday Ekmelettin İhsanoğlu'nu aday gösteren CHP bu seçimlerden de mağlup ayrılmıştı. CHP ve MHP'nin çatı adayı seçimlerde ancak yüzde 38 oy alabilmişti. 7 Haziran'a gelindiğinde ise Kılıçdaroğlu'nun arkasındaki cemaat ve Doğan medyası desteği HDP'ye kaydı. Türkiye'yi yeniden karanlık koalisyon dönemine götürmek isteyen çevrelerin HDP desteği dikkatlerden kaçmazken, "Seçimde yüzde 26 ve altı alırsam istifa ederim" diyen Kılıçdaroğlu ise kan kaybediyor. HDP'ye kayan destekler 7 Haziran öncesi Kılıçdaroğlu bitişi anlamına geliyor.

Partinin anketçisi inanmıyor

CHP'nin genel seçimlerinde yüzde 20 ile 25 aralığında bir oy alacağı tahmin ediliyor. CHP'ye yakın anket şirketleri bile partinin yüzde 26'yi geçeceğine inanmıyor. Anket sonuçlarına göre, bir önceki seçimlerde CHP'ye oy veren seçmenin yüzde 3,2'si HDP'ye oy verecek. Araştırmacılara göre, HDP'nin barajı geçmesini isteyen CHP seçmeni HDP'ye yönelirken, daha önce CHP'ye oy veren Alevi çevrelerin bu seçimde HDP'yi destekler bir pozisyona girmesi dikkat çekici.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.