Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

SİYASET (AA) - Anadolu Ajansı | 30.01.2016 - 10:10, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3036+ kez okundu.
 

Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

AK Parti Aydın İl Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Aytaç Arslan, yönetim kurulu üyeleri ve partililer, 16 Ocak 2016 tarihinde CHP 35. Olağan Genel Kurultayı’nda, 19 Ocak 2016 tarihinde TBMM’nde CHP Grup Toplantısında yaptığı konuşmalarda ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla ağır hakaretlerde bulunduğu gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi verdi. Aydın Adliyesi önünde bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmalar ve sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanımız, partimizin kurucu genel başkanı ve AK Parti hareketinin siyasi lideri Recep Tayyip Erdoğan’a, asla kabul edilemeyecek hakaretlerde bulunmuştur. Bu ülkede siyasi nezaketten yoksun, siyasi ahlaktan yoksun bir profil olarak, Sayın Cumhurbaşkanımız için kullandığı 'diktatör bozuntusu' lafını Kılıçdaroğlu’na iade ediyoruz ve söylemlerini kınıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 10 Ağustos 2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçiminde 27 milyon seçmenin teveccühüyle yüzde 52 oy almış ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde milletin oyuyla seçilen ilk cumhuru reis olmuştur. Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanımıza karşı kullanmış olduğu yakışıksız, edebe ve hukuka aykırı bu ifadelerin karşılığında yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla suç duyurusunda bulunduk. Biz Aydın AK Parti ailesi olarak siyasi ahlaktan yoksun bu üslubu reddediyoruz. Kılıçdaroğlu’nun bu hakaretleri sadece Sayın Cumhurbaşkanımıza değil onu oraya seçen demokrasiye, ona oy veren seçmene, millete ve millet iradesine bir hakarettir” şeklinde konuştu. Yapılan açıklamanın ardından 6 sayfalık suç duyurusu dilekçelerini Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim eden Ömer Özmen, Efeler ilçesinde başlayan şikayet başvurularının Aydın’ın ilçeleriyle de devam edeceğini sözlerine ekledi. 
AK Parti Aydın İl Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Aytaç Arslan, yönetim kurulu üyeleri ve partililer, 16 Ocak 2016 tarihinde CHP 35. Olağan Genel Kurultayı’nda, 19 Ocak 2016 tarihinde TBMM’nde CHP Grup Toplantısında yaptığı konuşmalarda ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla ağır hakaretlerde bulunduğu gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi verdi.

Aydın Adliyesi önünde bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmalar ve sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanımız, partimizin kurucu genel başkanı ve AK Parti hareketinin siyasi lideri Recep Tayyip Erdoğan’a, asla kabul edilemeyecek hakaretlerde bulunmuştur. Bu ülkede siyasi nezaketten yoksun, siyasi ahlaktan yoksun bir profil olarak, Sayın Cumhurbaşkanımız için kullandığı 'diktatör bozuntusu' lafını Kılıçdaroğlu’na iade ediyoruz ve söylemlerini kınıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 10 Ağustos 2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçiminde 27 milyon seçmenin teveccühüyle yüzde 52 oy almış ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde milletin oyuyla seçilen ilk cumhuru reis olmuştur. Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanımıza karşı kullanmış olduğu yakışıksız, edebe ve hukuka aykırı bu ifadelerin karşılığında yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla suç duyurusunda bulunduk. Biz Aydın AK Parti ailesi olarak siyasi ahlaktan yoksun bu üslubu reddediyoruz. Kılıçdaroğlu’nun bu hakaretleri sadece Sayın Cumhurbaşkanımıza değil onu oraya seçen demokrasiye, ona oy veren seçmene, millete ve millet iradesine bir hakarettir” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından 6 sayfalık suç duyurusu dilekçelerini Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim eden Ömer Özmen, Efeler ilçesinde başlayan şikayet başvurularının Aydın’ın ilçeleriyle de devam edeceğini sözlerine ekledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.