Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Kılıçdaroğlu AK Parti ile koalisyon sinyali verdi

SİYASET (AA) - Anadolu Ajansı | 18.06.2015 - 11:21, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2780+ kez okundu.
 

Kılıçdaroğlu AK Parti ile koalisyon sinyali verdi

Kılıçdaroğlu, "Muhalefet partilerinin hükümet kurması kolay görünmüyor. MHP'nin tavrı ortada. Diğer seçenekleri değerlendireceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koalisyon seçenekleri konusunda görüşlerine başvurmak için partisinin belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Yaklaşık 5 saat süren toplantıda Kılıçdaroğlu, sandıkta vatandaşın “Uzlaşın” mesajı verdiğini belirterek “CHP, yurttaşlarımızın yüklediği bu tarihi sorumluluğun gereğini yapmakta kararlıdır” dedi. "MHP'NİN TAVRI ORTADA" CHP’nin koalisyon görüşmelerinde hiçbir partiye karşı önyargılı davranmayacağını vurgulayan CHP lideri, öncelikle muhalefet partilerinin bir hükümet kurması gerektiğine inandıklarını söyleyerek "Ancak bu kolay görünmüyor. MHP'nin, HDP konusundaki tavrı ortada" dedi ve AK Parti ile de koalisyon seçeneklerini değerlendireceklerini ifade etti. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "MUHALEFET PARTİLERİNİN HÜKÜMET KURMASI KOLAY GÖRÜNMÜYOR" "Seçim sonucunda, öncelikle muhalefet partilerinin bir hükümet kurması gerektiğine inandık. Ancak bu kolay görünmüyor. Çünkü MHP’nin, HDP konusundaki tavrı ortada. Geriye kalan seçenekler de belli. Türkiye’yi düşüneceğiz. Seçeneklerin hepsini deneyeceğiz.” AK PARTİ İLE KOALİSYONA VARIZ SİNYALİ Toplantıda 44 belediye başkanı söz aldı. Başkanların çoğunluğu; HDP-MHP-CHP veya HDP destekli CHP-MHP, bu da olmazsa CHP azınlık hükümeti konusunda ısrar edilmesini istedi. Bazı belediye başkanları ise MHP’nin “uzlaşmaz” bir tavır içerisine girdiğini dile getirerek AK Parti ile koalisyon seçeneğinin de değerlendirebileceğini ifade etti.
Kılıçdaroğlu, "Muhalefet partilerinin hükümet kurması kolay görünmüyor. MHP'nin tavrı ortada. Diğer seçenekleri değerlendireceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koalisyon seçenekleri konusunda görüşlerine başvurmak için partisinin belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Yaklaşık 5 saat süren toplantıda Kılıçdaroğlu, sandıkta vatandaşın “Uzlaşın” mesajı verdiğini belirterek “CHP, yurttaşlarımızın yüklediği bu tarihi sorumluluğun gereğini yapmakta kararlıdır” dedi.

"MHP'NİN TAVRI ORTADA"

CHP’nin koalisyon görüşmelerinde hiçbir partiye karşı önyargılı davranmayacağını vurgulayan CHP lideri, öncelikle muhalefet partilerinin bir hükümet kurması gerektiğine inandıklarını söyleyerek "Ancak bu kolay görünmüyor. MHP'nin, HDP konusundaki tavrı ortada" dedi ve AK Parti ile de koalisyon seçeneklerini değerlendireceklerini ifade etti.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"MUHALEFET PARTİLERİNİN HÜKÜMET KURMASI KOLAY GÖRÜNMÜYOR"

"Seçim sonucunda, öncelikle muhalefet partilerinin bir hükümet kurması gerektiğine inandık. Ancak bu kolay görünmüyor. Çünkü MHP’nin, HDP konusundaki tavrı ortada. Geriye kalan seçenekler de belli. Türkiye’yi düşüneceğiz. Seçeneklerin hepsini deneyeceğiz.”

AK PARTİ İLE KOALİSYONA VARIZ SİNYALİ

Toplantıda 44 belediye başkanı söz aldı. Başkanların çoğunluğu; HDP-MHP-CHP veya HDP destekli CHP-MHP, bu da olmazsa CHP azınlık hükümeti konusunda ısrar edilmesini istedi. Bazı belediye başkanları ise MHP’nin “uzlaşmaz” bir tavır içerisine girdiğini dile getirerek AK Parti ile koalisyon seçeneğinin de değerlendirebileceğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.