Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

KESO, kayıt dışıyla mücadele başlattı

EKONOMİ 27.03.2018 - 11:28, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3635+ kez okundu.
 

KESO, kayıt dışıyla mücadele başlattı

Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası (KESO), kayıt dışı iş yapan kişilere karşı kampanya başlattığını açıkladı.

AYDIN- Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası (KESO) esnafın yoğun şikayeti olan “kayıt dışı çalışmayı” engellemek ve üyelerinin haklarına sahip çıkmak için vatandaşa bilgilendirme amaçlı kampanya başlattı. Sosyal medya hesaplarının yanı sıra beş bin adet ev ve işyerlerine dağıtılmak üzere broşür bastırıldı. Konuyla ilgili konuşan KESO yönetim kurulu başkanı Ahmet Çalım, “Vergi mükellefi, iş yeri ruhsatı ve esnaf odalarına kayıtlı olmayan kişilerin hem Kuşadası ekonomisine zararı oluyor, hem de vergisini ödeyen, her işlemi yasal olan esnafımıza büyük zararı oluyor. Ayrıca bu tür kaçak iş yapan kişilerin, yaptıkları işle ilgili vatandaşla her zaman problem yaşadıkları görülmektedir.  Vatandaşımız tadilat ve tamirat işlerini odamız üyeleriyle yaptıkları takdirde kayıtlı üyelerimizin güvencesi esnaf odamızdır” dedi.
Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası (KESO), kayıt dışı iş yapan kişilere karşı kampanya başlattığını açıkladı.

AYDIN- Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası (KESO) esnafın yoğun şikayeti olan “kayıt dışı çalışmayı” engellemek ve üyelerinin haklarına sahip çıkmak için vatandaşa bilgilendirme amaçlı kampanya başlattı. Sosyal medya hesaplarının yanı sıra beş bin adet ev ve işyerlerine dağıtılmak üzere broşür bastırıldı.

Konuyla ilgili konuşan KESO yönetim kurulu başkanı Ahmet Çalım, “Vergi mükellefi, iş yeri ruhsatı ve esnaf odalarına kayıtlı olmayan kişilerin hem Kuşadası ekonomisine zararı oluyor, hem de vergisini ödeyen, her işlemi yasal olan esnafımıza büyük zararı oluyor. Ayrıca bu tür kaçak iş yapan kişilerin, yaptıkları işle ilgili vatandaşla her zaman problem yaşadıkları görülmektedir.  Vatandaşımız tadilat ve tamirat işlerini odamız üyeleriyle yaptıkları takdirde kayıtlı üyelerimizin güvencesi esnaf odamızdır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.