Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

KESO, balık sıkıntısına çözüm ortağı oldu

GÜNCEL 25.06.2018 - 16:38, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3290+ kez okundu.
 

KESO, balık sıkıntısına çözüm ortağı oldu

Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası (KESO)’nın Kuşadası körfezindeki balık sıkıntısına çözüm ortağı olduğu bildirildi.

AYDIN- KESO, yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere Kuşadası’nda ki balıkçı esnafının son zamanlardaki en büyük sıkıntılarının başında Kuşadası Körfezi’nde azalan balıklardı. Bu sıkıntıların giderilmesi için Kuşadası Amatör Balıkçılar Derneği öncülüğünde körfezdeki balık nüfusunun artması için Kuşadası Körfezi’ne 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda 6 bin adet çipura ve levrek yavrusu bırakılacak” dedi. Kuşadası Amatör Balıkçılar Derneği Başkanı Vedat Kazancıoğlu, “Bu bizim gibi balıkçıları yakından ilgilendiren bir konu. Dernek üyelerimiz ve balıkçılar, Kuşadası Körfezi’nde balık nüfusunun azaldığını çok rahat gözlemliyoruz. Buna çare olması bakımından dünyanın her yerinde uygulanan denize yavru balık bırakma işlemini uygulayacağız. Bu yavru balıklar Kuşadası Körfezi’ndeki resiflerde büyüyüp çoğalacaklar. Belli bir süre sonra balık nüfusunun arttığını hepiniz göreceksiniz. Bizler için çok önemli olan bu uygulamayı destekleyen Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na da teşekkür ederim” dedi. Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalım ise, “Bu konu bize iletildiğinde balıkçı esnafımız için çok önemli bir durum olduğunu gözlemledik ve esnafımız için ne gerekiyorsa yapacağımızı yetkililere ilettik. 6 bin adet yavru balığın Kuşadası Körfezi’ne bırakılması, ekmeğini bu işten kazanan esnafımız için çok önemlidir. Biz de oda olarak bu uygulamada yer aldığımız için çok gururluyuz” dedi.
Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası (KESO)’nın Kuşadası körfezindeki balık sıkıntısına çözüm ortağı olduğu bildirildi.

AYDIN- KESO, yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere Kuşadası’nda ki balıkçı esnafının son zamanlardaki en büyük sıkıntılarının başında Kuşadası Körfezi’nde azalan balıklardı. Bu sıkıntıların giderilmesi için Kuşadası Amatör Balıkçılar Derneği öncülüğünde körfezdeki balık nüfusunun artması için Kuşadası Körfezi’ne 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda 6 bin adet çipura ve levrek yavrusu bırakılacak” dedi.
Kuşadası Amatör Balıkçılar Derneği Başkanı Vedat Kazancıoğlu, “Bu bizim gibi balıkçıları yakından ilgilendiren bir konu. Dernek üyelerimiz ve balıkçılar, Kuşadası Körfezi’nde balık nüfusunun azaldığını çok rahat gözlemliyoruz. Buna çare olması bakımından dünyanın her yerinde uygulanan denize yavru balık bırakma işlemini uygulayacağız. Bu yavru balıklar Kuşadası Körfezi’ndeki resiflerde büyüyüp çoğalacaklar. Belli bir süre sonra balık nüfusunun arttığını hepiniz göreceksiniz. Bizler için çok önemli olan bu uygulamayı destekleyen Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na da teşekkür ederim” dedi.
Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalım ise, “Bu konu bize iletildiğinde balıkçı esnafımız için çok önemli bir durum olduğunu gözlemledik ve esnafımız için ne gerekiyorsa yapacağımızı yetkililere ilettik. 6 bin adet yavru balığın Kuşadası Körfezi’ne bırakılması, ekmeğini bu işten kazanan esnafımız için çok önemlidir. Biz de oda olarak bu uygulamada yer aldığımız için çok gururluyuz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.